Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill
Mi is itt vagyunk
megbújva a sötétben
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
Utolsó bejegyzéseink
reagok, posztokFire Meets Fate

Isaac Lestrange
Yesterday at 3:17 amCharlotte szobája

Patrick Joseph Reynolds
Csüt. Jan. 17, 2019 10:00 pmUtcák

Oliver Hemingway
Csüt. Jan. 17, 2019 8:34 pmAsztalok

Grace Moore
Szer. Jan. 16, 2019 11:29 pmGrace cellája

Grace Moore
Szer. Jan. 16, 2019 11:07 pmTrónterem

Kai Parker
Szer. Jan. 16, 2019 1:09 pmAz épület elõtti tér

Reagan Blair
Kedd Jan. 15, 2019 8:52 pmNevan

Nevan
Hétf. Jan. 14, 2019 7:56 pmAlaric Saltzman irodája

Caroline Forbes-Salvatore
Hétf. Jan. 14, 2019 10:01 amKlaus & Camille - It's good to see you again{Franciaország}

Camille O'Connell
Hétf. Jan. 14, 2019 8:08 am
Nyerteseink
avagy az ősz díjazottjai
Az ősz őrangyala
Reagan Blair

Az ősz női karaktere
Elisabeth Saltzman

A ősz férfi karaktere
Isaac Lestrange

Az ősz párosa
Damon & Elena

Az ősz játéka

Az ősz előtörténete

Share | 
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szomb. Jún. 16, 2018 12:20 am

Hivatalos kódex
avagy a szabályzatunk

It's only been a lifetime

Regisztráció
❖ Ez az első és legfontosabb lépés. A karaktered teljes nevével kell regisztrálnod! Ha több karaktered lesz az idők során, akkor az összes karakterrel külön kell regisztrálnod. Amint ezzel megvagy, indulhatsz igényelni a szeretett karaktert, akit megálmodtál.
❖ Amennyiben nem a karakter nevével történik a regisztráció, az az account 3 napon belül törlődik, kivéve, ha pm-ben kérsz név változtatást.
❖ Más sorozatokból ismert, teljes nevet szigorúan tilos átvenni, valamint a karakterhez tartozó teljes háttértörténetet is. Ez egy TVD, valamint TO fórum, így nem szeretnénk pl. Alexander Lightwoodot köreinkben üdvözölni, holott ő egy Shadowhunters karakter. Apróbb mozzanatok, történések átvehetőek, azzal nincs baj, csak 100%-osan ne egyezzen, hisz akkor mi értelme erre a fórumra jönni, aminek voltaképpen más a témája?

Karakterek, igénylés
❖ Megfelelően töltsd ki az adatlapot, különben a staff jelezhet feléd, miszerint még bővítésre, avagy javításra szorul a lap. Ha nem fogadjuk el a karakterlapot, ne sértődj meg!
❖ Ha egy karaktered van, ha több, akkor is írnod kell a Főkarakterek összesítőjébe.
❖ Ha sorozatos karaktert akarsz vinni, igyekezz a lehető legkarakterhűbben írni! Egy elég szélsőséges példa: Katherine Pierce egy ribanc vámpír (by. Damon), tehát ne legyen egy cuki, hisztis Miss Mystic Falls szépe lány belőle.
❖ A sorozatos, illetve canon karakterekkel kapcsolatban: minden esetben a staff dönti el, hogy elfogadható-e az adott karakterlap, avagy sem. Ha többen regisztrálnak be egy adott karakterre, akkor az az user kapja meg a lehetőséget a bizonyításra, aki előbb elkészül. Magyarul: nincs versenyeztetés.
❖ Aki sorozatos karakterhez szeretné kapcsolni a karakterét, az előtte egyeztessen a staffal és az érintettekkel is. Köszönöm!
Sorozatos, illetve canon karaktert a staff elvehet! Inaktivitás, valamint karakterhűtlenségre, de még összeférhetetlenségre hivatkozva is.
Sorozatos karakter maximum öt lehet egy adott usernél. Úgy válassz több sorozatos karaktert magadnak, hogy azok ne kapcsolódjanak szorosan egymáshoz. Pl. Stefan és Damon nem lehet egy usernél. Ötnél több sorozatos karakter nem lehet nálad. Az egyéb canon karaktereket nem érinti ez a korlátozás.
❖ PB előre foglalás admini engedéllyel lehetséges - tehát semmi más dolgod nincs, mint a főadminra írni egy pm-et a kéréseddel, amennyiben biztosan megalkotod az adott PB-vel a karaktert.
❖ A karakterlapok megírására a regisztrációtól számított kettő hét áll rendelkezésre!

Multi karakterek
❖ Nincsen korlátozás. Mindenkinek annyi karaktere lehet, amennyit elbír, avagy amennyit csak szeretne. Azonban, ha a staff úgy ítéli meg, hogy nem vagy kellőképpen aktív, akkor felszólíthat egyrészt az aktívságra, másrészt, ha nem születnek reagok, akkor akár el is vehet tőled karaktert. Viszont a staff megértő, így ha a Hiányzásnaplóban jelezve van az esetleges távolmaradás, akkor azt figyelembe fogja venni!
❖ Új karakter esetén köteles vagy jelezni a staff felé. Amennyiben ez nem történik meg, figyelmeztetésben részesülsz! (Azt megértjük, ha a nyilvánosság előtt nem vállalnád fel az adott multi karaktert, de a staffnak tudnia kell róla a kavarodás elkerülése érdekében.)

Keresett karakterek
❖ A keresett karakterhirdetést adsz fel és megadsz benne PB-t, az attól még nem minősül foglaltnak, csak ha beírod a Keresett karakterek összesítőjébe. Onnantól az az arc már nem használható fel más karakterhez.
❖ A keresett karakterek esetében, ha több jelentkező van, akkor a hirdető fog dönteni arról, ki kapja meg a karaktert. (Amint az egyik ET elkészült, a másik "versenyzőnek" már csak 1 hete van megírnia a sajátját!)
❖ A hirdetőnek jogában áll visszavenni a karaktert az alábbi esetekben:
  1. Mivel a játék aktívságot is igényel, ami jobb esetben nem havi 1 reagból áll, így a hirdető elveheti a karaktert, ha számára nem megfelelő a játék tempója.
  2. Ha nem a megadott történet, jellem szerint viszi a karaktert. Tehát, ha eltér a megbeszéltektől anélkül, hogy a hirdető belement volna - elvégre nem véletlenül hirdette meg a karaktert, valószínűleg szüksége van az adott szerepkörre.
  3. Abban az esetben is visszavehető a karakter, ha a két user között személyes konfliktusok vannak és ez a játék rovására megy.

❖ Ha a hirdető visszavenné a karaktert, abban az esetben az egyik adminnak köteles szólni.

Reagok, hozzászólások
❖ A hozzászólások szószáma nincs megszabva, viszont ne két mondattal szúrd ki a másik szemét. Törekedj arra, hogy összeszedett, jól megfogalmazott reagjaid legyenek, hogy minél inkább átérezzük a karakteredet. (Szerintem 300 szó nem okoz gondot senkinek, de nyilván nem fogunk mindenkit árgus szemekkel figyelni, hogy kevesebbet ír – Azonban, ha sorozatos karaktert viszel, akkor törekedj a hosszúságra és az igényességre együttesen!)
❖ A reagok E/1-ben vagy E/3-ban íródjanak, bár előbbinek én személy szerint jobban örülnék, azonban egy játékon belül ne cserélgessük a két írásmódot! Az, hogy jelen időben vagy múltban írsz, szintén rajtad áll. A reagokat úgy írjuk, ahogy egy könyvben is látjuk.
❖ Helyesírás! Erre nagyon-nagyon figyelj! A chatben lehetnek elgépelések, gyorsan ír az ember, de amikor reagot körmölünk, több időnk van átgondolni, mit is akarunk írni. Jobb, ha átolvasod minimum egyszer, mielőtt elküldöd a hozzászólást.

Egyéb fontos tudnivalók
❖ A másik karakterét megölni csak a másik user engedélyével lehet! Viszont a Staffot mindenképp értesítsétek a karakter-halálról, már annak gondolatáról is. Sorozatos karaktereket például semmiképp ne öljetek meg engedély nélkül - ha ráuntál a karakterre, inkább add át, de ne öld meg.
❖ Ha hosszabb ideig nem reagál a partnered, nyugodtan tekintheted lezártnak a játékot - értesíts minket és odaírjuk a játéktérre, hogy lezárt játék, így átadva a helyszínt másnak egy újabb játékra.
❖ A +18-as játékok engedélyezettek, azt már mindenki maga döntse el, hogyan él ezzel a lehetőséggel. Azért túlzott részletezés nem biztos, hogy muszáj, nem tudni, ki téved ide olvasgatni. Az ilyen játékok reagjaihoz írjátok oda, hogy +18.
❖ Egy karakter nyugodtan lehet egyszerre több helyen. Az már rád van bízva, hogy hány kört vállalsz be, mennyire tudsz aktív lenni.
❖ Már megkezdett körbe csak úgy csatlakozz be, ha előtte engedélyt kértél a résztvevőktől.
❖ Egy helyszínen csak egy játék mehet a kavarodás elkerülése végett! Ha lezárult egy játék, köteles valamelyik játékos írni a helyszínzárás menüpontba és jelezni ezt nekünk, a staffnak, hogy intézkedhessünk.
❖  Helyszínt csak Staff tag nyithat (Always and Forever név alatt), kivéve a múlt-jövő-alternatív, valamint a határon túli játékhelyszínnél. Színteret az arra kijelölt topicban kérhetsz.

Díjazások
A fórumon időközönként különböző versenyek, szavazások kerülnek megrendezésre. A legnépszerűbb ilyen rendezvényünk maga az "Évszak díjazottjai" címet viseli. Az adott évszak legjobbjait válogatjuk ki, több kategóriában. Előzetesen pm-ben hívjuk fel rá a tagjaink figyelmét, s szavazni lehet megadott időpontig. Aztán eredményt hirdetünk.
Viszont van egy másik, úgymond állandó rendezvényünk. A profilon mindenki láthatja a "Népszerűség" fülecskét. Itt láthatóak a pontok, amiket... nos, ti magatok adtok - másoknak. A játéktéren leadott szavazatok hozzáadódnak ehhez a ponthoz, ez mutatja az adott karakter népszerűségét. Minél többet kap, értelemszerűen annál magasabb a pontszám. Évszakonként összesítjük mindenki pontjait, s kikerül innen is a nyertes. A staff úgy látta jónak, ha egy kis ösztönző rendszert is bevezet a fórum életébe, s ezt látta a legjobbnak. Arra kérünk hát mindenkit, hogy bátran használja. Ösztönözze a társát, s ezzel magát is!

Nagychat - avagy gyors játék
❖ Ha valakinek kedve van, akkor játszhat - igen, a karakterrel úgy, mint a játéktéren, csak itt gyors reagokkal. Ezek egyáltalán nem számítanak bele a játéktéri történésekbe, kivétel ha mindkét fél úgy gondolja, hogy szükséges.

❖ Jelhasználat:
// Ha userként írsz, akkor két ferdevonallal jelezd.

❖ Így pedig, ha karakterrel írsz:
*Leül a kanapéra és magához veszi a kedvenc újságát, lapozgatni kezdi. Ekkor csörren meg a telefonja, amit morogva magához vesz.* Ki a fene keres ilyenkor?

És így tovább. Gondoltam jobb, ha erről is írunk a szabályzatba, mert mostanság többször fordult elő, hogy játékba kezdtünk nagychaten.

Jegelt karakterek
Lehetőség van a karaktereket jegelni. Ez annyit tesz, hogy a karakter a háttérbe vonul, nem szükséges reagot írni vele, de a foglalásai továbbra is aktívak maradnak. Jegelés akkor ajánlott, ha túlságosan el van foglalva az ember mondjuk a nagybetűs életével, s nincs ideje a játékra, viszont mindenképpen vissza szeretne térni. Akkor is javasolt a jegelés, ha éppenséggel úgy ítélné meg az user, hogy leadja az adott karaktert, ám egy kis része még azt súgja, ne tegye. A jegeléssel úgymond időt ad saját magának arra, hogy eldöntse, akarja-e folytatni a játékot, avagy sem. A jegelést maximum fél évig lehet elhúzni, de ez ténylegesen a véges időkorlát. Amennyiben az user túllépi a fél évet, minden foglalása felszabadul, a karakter pedig törlésre kerül. Nyilván időszakosan, de fel van téve a kérdés az adott usernek, hogy döntött-e már, vissza tud-e térni, avagy sem.

Aktivitás ellenőrzés
Az oldalon időszakosan rendezünk aktivitás ellenőrzést, mely annyit tesz, hogy a staff megkérdezi, ki az, aki maradni akar az oldalon és ki az, aki nem. Aki nem ír az AC-be, azok inaktív állapotba kerülnek, s további 1 hét türelmi időt kapnak arra, hogy mégis jelezzenek. Azonban, ha ez nem történik meg, akkor a karakterek törlésre kerülnek, a foglalások pedig felszabadulnak.
Lesznek olyan AC-k is, melyek reaghoz kötöttek. Ezt mindig az adott időszakban dönti el a staff.

A szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása alól!

avatar
Értetek vagyunk
Léptek száma :
427
Népszerûség :
0

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette FRPG :: Kedves naplóm... :: Véss mindent az eszedbe-
^
ˇ