Silhouette FRPG* 2017
Üdvözlünk az oldalon!

Egy The Vampire Diaries, illetve The Originals témájú szerepjátékos világba keveredtél. Nézz szét, olvass el mindent és csatlakozz! Sok sorozatos karakter vár gazdára, de akadnak canonok is, valamint egyéb keresett karakterek is. Biztos, hogy megtalálod a neked megfelelőt, de akár saját karaktert is alkothatsz!

2017. április 14-én nyitottunk meg.A Staff;
Elena, Hayley é& Stefan 
The devils on your shoulder...
silhouette frpg

A veszteséget feldolgozni nagyon nehéz. A gyász, a fájdalom felemészti az embert, de még egy vámpírt is. Hogyan bírkózik meg valaki a testvére halálának gondolatával? És ha az elválás örökre szól? Ha vámpír az illető, akkor az "örökké" nagyon hosszú.
A történetünk a hatodik évad elejétől indul, bár vannak változások. Azonban egy valami biztos: Damon és Bonnie meghaltak (minden jel erre mutat, de a lány nagyija elhintette, hogy mindent előre elrendezett), így a szeretteiknek meg kell birkózniuk az elvesztésükkel. A kérdés csak az, ki hogyan éli meg, hogy a szeretett személy nincs többé. Stefan elég rosszul, hisz még a városból is képes lelépni. Elena pedig gyógyfüvekhez fordul és elhiteti magával, hogy minden rendben - egészen addig, amíg ki nem találja az igazi megoldást.
Mystic Falls már nem mágiamentes övezet, így minden visszatérhetne a rendes kerékvágásba, azonban kérdés, hogy ez mikor és hogyan fog sikerülni.
New Orleans világában a fogaskerekek működésbe léptek. Míg a vámpírok és a boszorkányok, illetve Klaus és Marcel hatalmi harcukat vívják a Francia negyed uralmáért, Hayley pedig gőzerővel harcol a mocsárba kirekesztett, átokkal sújtott vérfarkasok felemelkedéséért, addig a külső erők egyre nagyobb seregekben gyülekeznek a határoknál: az Ötök Testvérisége visszatért, és egyetlen céljuk az Ősi vámpírok kiirtásával megtisztítani a Földet a vámpíroktól. Még szerencse, hogy az egyetlen fegyver, a misztikus fehértölgy karó, Klausnál van, igaz? Mi van azonban, ha az Ötök testén kirajzolódó tetoválások olyan helyre vezetnek, ahol százával, ezrével nő a fehértölgy? Az összes vadász, aki csak él és mozog, tucatjával rendelkezne a veszedelmes fegyverrel, s összefogva talán elhozhatják a vámpírok korszakának végét... Hacsak New Orleans vámpírjai és mindenki, akinek kedves a leszármazottak élete, össze nem fognak, hogy megállítsák a Testvériséget - ha kell, bármi áron.

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill
silhouette frpg
Nyomatékosan megkérünk minden játékost, hogy helyszínt önmaguktól ne hozzanak létre! Használjátok bátran a Helyszínkérő topicot!
Köszönettel; a Staff

SFamily
silhouette frpg

Oldalunk nem csak itt, hanem a facebook-on is elérhető! Ha tagja vagy a családunknak, akkor csatlakozz! Admini közlemények, csevegések, ilyesmik várnak rád.

Utolsó bejegyzéseink
silhouette frpg
Partnerkereső

Today at 4:54 am


Damien & Heather - az átváltozás előtt

Hétf. Szept. 18, 2017 8:13 pm


Kirk Wood

Hétf. Szept. 18, 2017 6:59 am


Freddrick M. Lowell

Vas. Szept. 17, 2017 1:10 pm


Nappali

Szomb. Szept. 16, 2017 11:45 pm


Damon && Elena || Már nem vagy itt

Szomb. Szept. 16, 2017 8:04 pm


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
Information
silhouette frpg

Téma: The Vampire Diaries & The Originals FRPG
Főadmin: Elena Gilbert
Társadminok: Hayley Marshall, Stefan Salvatore & Damon Salvatore
Megnyitott: 2017. április 14.
Elérhetőség: e-mail (ha írsz, jelezd a chatben!)


Share | 
 

 Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Vámpírok   Kedd Ápr. 04, 2017 2:52 am


Vámpírok

Teremtéstörténet

A család egyenlő a hatalommal. És a család mindig az első. Az Ősi család, azaz a Mikaelsonok mindig is tartották magukat ehhez a mondáshoz. A történetük sok-sok évvel ezelőtt kezdődött, mikor a legfiatalabb gyermeket megölte egy vérfarkas. Esther, a gyermekek anyja, aki egy ősi boszorkány végül úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy újabb családtagot veszítsen el: a naphoz és az ősi, fehér tölgyhöz fordult segítségért, melyik a természet legősibb elemei. Vámpírrá változtatta a szeretteit, így született meg az Ősi vámpír család..
Hogyan lesz valaki vámpír?

Egy ember, aki vámpírvért fogyasztott valamilyen módon (megitatták vele, vagy a testébe fecskendezték, tehát a vámpírvér a szervezetében van) és meghal, ezután magához fog térni élőhalottként. Tehát ekkor még nem vámpír, de már nem is ember. A legfontosabb ilyenkor, hogy el kell dönteni, végigcsinálja-e az átváltozást, avagy meghal. Erre 24 órája van. És hogy mit kell tennie? Emberi vért innia.
Ahhoz, hogy végbemenjen az átváltozás elég egy csepp vér is, de annak le kell csúsznia a torkán. Ezután véglegesen és visszafordíthatatlanul vámpírrá vált az illető. (A gyógyír dologba itt ne menjünk bele.) Állati eredetű vér nem elegendő az átalakuláshoz!
Élettan

A vérnek hála sokkal erősebbek lesznek. Feltéve, ha emberi vért isznak. Stefan a történet elején csak és kizárólag állati eredetű vért fogyasztott, így képtelen volt megigézni Vickit, hogy felejtse el, ami történt és hogy nem ő harapta meg - Damon akkor és ott mentette a helyzetet, amit ő okozott.

Erősebbek, gyorsabbak és mozgékonyabbak, mint az emberek.

Kifinomult érzékek: hallás, látás, tárgyalóképesség, stb.

Gyorsabb gyógyulás: Ha megsebesülnek, képesek nagyon hamar meggyógyulni. Ha még vérhez is jutnak, akkor ez a folyamat még gyorsabb.

Halhatatlanság: Bizonyos keretek között a vámpír örökéletre van kárhoztatva.

Felerősödött érzelmek: Minden érzelem ezerszeresen jelentkezik, legyen az öröm, bánat, szerelem, bűntudat, egyszóval bármi. Ezzel igencsak nehéz megbirkózni.

Érzelem kikapcsolás: Ha például eluralkodik rajtuk a bűntudat, vagy a mérhetetlen szomorúság, akkor fogják és kikapcsolják az érzelmeiket. Ezután egy igazi, gyilkos vámpírrá változnak, akik a szórakozásnak élnek. Visszahozni őket elég nehéz; el kell érni, hogy vissza akarjanak kapcsolni és ez nem mindegy, hogyan történik. Elenát például úgy hozták vissza egyszer, hogy Damon megölte a szeme láttára Mattet (akin rajta volt a Gilbert gyűrű, így természetesen túlélte).

Megigézés: Ehhez mélyen az áldozat szemébe kell nézni, majd elmondani, mit szeretnénk – legyen szó arról, hogy az illető elfelejtsen valamit, vagy épp arról, hogy mit tegyen meg és így tovább.

Telepátia
- Pl. amikor Damon belépett Rebekah tudatalattijába, amikor a lány aludt és ezzel kutakodhatott az emlékei közt addig, amíg meg nem találta a neki szükséges információt.
- Belépés a tudatalattiba és egy új világ teremtése (pl. amikor Damon belépett a haldokló Rose elméjébe és segített neki békére lelni a halála előtt, meg beszélgettek még egy utolsót... vagy amikor Stefan Katherine tudatalattijába mászott be és megmutatta neki, milyen lehetett volna egy tökéletes jövő a számára és Nadia számára a halála előtt)
Gyengeségek

Állati vér: Egy vámpír vígan eléldegélhet állati eredetű vérrel éveken keresztül, viszont ha csak ilyen vért iszik, akkor a képességei legyengülnek. Például nem lesz képes megigézni senkit. Az első évadban Damon ezt pontosan tudta, ezért is szórakozott Vickivel, akit bár Stefan megpróbált megigézni, nem sikerült. Egy állati véren élő vámpír, ha megsérül, sokkal jobban fáj neki. Ezen kívül lassabban is gyógyul.

Nyakkitörés: Bár nem halnak bele, de egy időre ki lehet őket iktatni egy jól irányzott nyakkitöréssel.

Gyógyír: Alapvetően a gyógyírból nincs is a világon, csak egyetlen egy darab (plusz a börtönvilágokból lehet még szerezni, ahogy Bonnie tette). Ha a vámpír beveszi ezt a gyógyírt, akkor emberré válik, viszont olyan szinten, hogy nincs visszaút. Emberként nem fog tudni rajtad segíteni többé a vámpírvér, azaz ha súlyos sérülésed lesz, akkor vagy a kórházban megmentenek vagy sehogy. Ebből következik, hogy újra vámpírrá sem tudsz változni.

Végleges halált okoz: lefejezés, megkarózás, tűz és szívkitépés

Meghívás: Amíg az adott ház tulajdonosa be nem hív, addig nem tudsz bemenni. Azonban, ha a tulajdonos meghal, átlépheted a küszöböt.

Varázslatok: A boszorkányok szeretik „kínozni” a vámpírokat bizonyos bűbájokkal. Kedvencük a fejfájdítós varázslat a vámpírok ellen.

Testi sérülések: Lehet, csak egy pillanatig, de igenis érezni fogod, ha beléd vágnak egy karót. És valljuk be, ez nem éppen kellemes érzés.

Verbéna: Talán ez a legbosszantóbb gyengeség a vámpírok szemében. Ha az adott ember verbénát szed, vagy hord, akkor a vámpír nem tehet vele semmit. Nos, úgy értem, megigézni nem tudja. Ha pedig a vámpír szervezetébe jut, vagy csak épp a bőrét érinti, maró, égető hatású. Ezzel konkrétan kínozni lehet őket.

Napfény: Alapvetően a vámpírok elégnek a napfényben. Kivétel azok, akiknek egy boszorkány napfény elleni ékszert készített. (Köztudott, hogy a boszorkányok és vámpírok nincsenek túl jó viszonyban, így elég ritka, hogy ilyen ékszer készül.)

Vérvonal: Ha egy ősi vámpír meghal, akkor mindenki, aki a vérvonalához tartozik, szintén vele hal. Magyarul, ha kiirtanák az ősieket, akkor megszűnnének a vámpírok örökre.

Vérfarkas harapás: Ha egy vérfarkas sebet ejt egy vámpíron, az halálos. A seb elkezd terjedni, a vámpír hallucinálni kezd mindenféle dologról, lázban fog szenvedni, zavarodott lesz és egyre inkább elveszíti önmagát. A méreg felemészti. Egyetlen egy gyógymódja van, az pedig Klaus hibrid-vére. Ő pedig nem arról híres, hogy csak úgy segít másokon.

Fából készült golyók, fegyverek

Fehér tölgy: Az Ősiek legyőzéséhez szükséges fegyver.

A vámpírvér gyógyító hatású, ugyanakkor a Rákot, mint betegséget nem gyógyítja meg, sokkal inkább felgyorsítja a folyamatot. A beteg hirtelen jól fogja magát érezni, mintha kutya baja sem lenne, aztán hirtelen rosszabbodni kezd, majd meghal


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette FRPG* 2017 :: Minden, ami a világunk ismeréséhez kell :: Fontos tudnivalók :: Fajok részletes leírása-
^
ˇ