Egy álomban élünk
pillanatkockák


"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
You saw light in me when
all I saw was darkness
Isaac Lestrange
Alapítóadmin
Larissa Blackwell
Társadmin
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill
Mit hallottál?
suttogások a szélben
denver chronicles
Az Ötök testvérisége vezetőinek létszáma megfogyatkozott. Egy jól irányzott csapda, valamint egy démon, aki Zack Reednek fogadott hűséget, felbomlasztotta a tökéletes egységet. Hazel Rhian Wallace életét veszítette. A Testvériség síri csendbe borult. A veszteség felfoghatatlan. Azonban a természetfelettiek számára ez az idő a legalkalmasabb, hogy akkor és ott csapjanak le az áldozataikra, ahol csak akarnak. Hisz' kevesebb figyelem jut rájuk.
the mystic falls daily
A Mystic Falls-i életet ezúttal nem Katherine Pierce, hanem Elena Gilbert borítja fel. Bosszút esküdött az összes szerette ellen, s hogy miért? Azt egyelőre senki sem érti, avagy tudja.
Ezen felül baljós felhők gyülekeznek a Salvatore Boarding School fölött... valami készül.
stories of new orleans
New Orleans vérszívóira veszély leselkedik. Seraphim Scamander arra tette fel életét, hogy kiírta a Mikaelsonokat, avagy megölje az összes vámpírt a világon. A húga miatt. Nemes cél, s őrült kivitelezés. Vajon ki áll mellé? S sikerül-e vajon a terve?
The myths and the legends
Mi zajlik a pokolban? Katherine Pierce és Kai Parker belső kis viszálya, sőt, ki nem mondott háborúja a koronáért. "Oszd meg és uralkodj", vagy netán... "söpörj félre mindenkit az utadból"? Vajon melyik elv fog életbe lépni?
S miközben ők macska-egér játékot űznek, semmit sem sejtenek arról, hogy a háttérben néhány démon igazán leváltaná az újdonsült királynőt. Thersez pedig máris szövetségre készül lépni az Ötök megmaradt vezetőjével... Te kinek az oldalára állsz?
Mi is itt vagyunk
megbújva a sötétben
Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 Bot

Ophelia Swan


A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
Utolsó bejegyzéseink
reagok, posztokNappali

Gyakori kérdések EmptyNathaniel Storm
Today at 1:49 amLafayette Kripta

Gyakori kérdések EmptyNathaniel Storm
Today at 1:29 amFolyosók

Gyakori kérdések EmptyCornelia Tyler
Today at 1:05 amAz Ötök tanácsterme

Gyakori kérdések EmptyLarissa Blackwell
Today at 12:51 amKeyron Jeremiah Sanders

Gyakori kérdések EmptyKeyron J. Sanders
Yesterday at 11:25 pmKözépiskola

Gyakori kérdések EmptyAvarina Doven
Yesterday at 9:59 pmHiányzásnapló

Gyakori kérdések EmptyElora Lacey White
Yesterday at 7:08 pmDomb, ahonnan belátni Mystic Fallst

Gyakori kérdések EmptyVilan Redfick
Yesterday at 5:51 pmBonnie Bennett

Gyakori kérdések EmptyElena Gilbert
Pént. Jan. 24, 2020 11:00 pmPartnerkeresõ

Gyakori kérdések EmptyVilan Redfick
Pént. Jan. 24, 2020 8:27 pm

Share
 

 Gyakori kérdések

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Gyakori kérdések   Gyakori kérdések EmptySzer. Május 22, 2019 10:08 pm

Gyakori kérdések
Amiket már sokszor feltettetek

Mindenre itt a válaszod - ha mégsem: kérdezz

A világgal kapcsolatban
Ki juthat le a Pokolba és hogyan?
Alapvetően sehogyan sem juthat le semelyik faj sem a démonokon kívül, hiszen nem képesek átjárót nyitni a Pokolba, mint ahogyan a már említett faj.
Talán egy-egy nagy hatalommal rendelkező boszorkány találhat módot rá, de minden varázslatnak ára van.
Ezen kívül, természetesen egy démon dönthet úgy, hogy bárkit lehurcol magával a Pokolba; akár embert, akár más faj képviseletében álló személyt.

Mi van a szellemekkel?
Gyakorlatilag a Vámpírnaplók 5. évadában elpusztult a "másik oldal", ahol ők voltak és létezhettek, azonban ezt a fórumon ilyen formában semmisnek vesszük. A szellemvilág létezik, de egyelőre kimondottan szellem karaktert nem lehet alkotni.

Vámpírok
Hogyan lesz valaki vámpír?
A fajleírásban ugyan szerepel, de röviden a következőnek kell történnie: vámpírvérrel a szervezetben kell meghalni, majd amikor az illető magához tér, emberi vérrel kell táplálkoznia. Ez az a pont, amikor a teljes átváltozás befejeződik.
Harapás, vagy vérszívás útján nem változik át az ember.

Ha lefotóznak egy vámpírt, látszódnak a fotókon?
Igen, természetesen.

Képesek más fajt felismerni?
Nem, semmiképpen sem.

Boszorkányok
Képesek más fajt felismerni?
A vámpírokat felismerik, de csupán érintés útján. Tehát, amíg csak szemtől-szembe beszélgetnek, mint átlagos emberek, addig nem tudja, de ha megérinti, akkor egyből érezni fogja, hogy kivel áll szemben.

Vérfarkasok
Tudják irányítani az átváltozást?
Nem. Csak teliholdkor változnak át, kínok közepette.
Egyetlen lehetőség van arra, hogy az átváltozást szabályozni tudják, de ehhez aktív játékok szükségesek, s sok-sok elért eredmény - ugyanis ez amolyan kiváltságként szerepel a nyilvántartásunkban. Bővebben erről itt olvashattok (csak regisztrált, elfogadott tagjaink részére elérhető topic).

Képesek más fajt felismerni?
Igen, a vámpírokat ösztönösen felismerik.

Harapással változhat-e valaki vérfarkassá?
Nem. Csakis az a mód lehetséges rá, mely a fajleírásban szerepel; vérfarkas génekkel kell rendelkezni, s kiváltani egy halálesettel (ami lehet szándékos, avagy a véletlen műve is.)

Hibridek
Hogyan lehet hibridet alkotni?
Kétféle mód létezik rá. Az egyik, hogy sok-sok évvel ezelőtt történt, még Klaus ámokfutásakor, mikor Elena ember volt; hisz az ő hasonmásvére szükséges a vérfarkasok hibriddé tételéhez, vagy pedig...
Jelenleg Hope Mikaelson vére az, ami ezt a folyamatot elősegítheti. Tehát mindenképp érdemes eldönteni, hogy az adott karakter régóta hibrid-e, avagy a jelen történései kapcsán változott át.
Persze, ha a jelenben történt/történik, Hopeal mindenképp egyeztess!

Képesek más fajt felismerni?
Ahogyan a vérfarkasok, úgy ők is képesek a vámpírokat felismerni.

Tribrid
Lehet még tribridet alkotni?
Nem, ez korlátozott faj; s ez kimerül Hope Mikaelson személyében. Rajta kívül egyetlen ilyen karaktert sem szeretnénk.

Képes más fajt felismerni?
A boszorkányokat, farkasokat és vámpírokat is felismeri ösztönösen, habár a vámpírokat nehezebben, hiszen bár vámpírvér is csörgedezik az ereiben, ez az énje a leggyengébb mindközül.

Eretnekek
Kik válhatnak eretnekké?
Csakis az elszívó boszorkányok képesek erre. Az átváltozáshoz vámpírvérrel a szervezetben meg kell halni. Tehát ugyanaz az átváltozási mód, mint az emberek kapcsán.

Képesek más fajt felismerni?
Érintés útján a vámpírokat és az eretnekeket.

Szirének
Hogyan juthatnak le a Pokolba?
Egyedül sehogyan sem; szükségük van egy démonra, aki átjárót nyit nekik. Vissza a Földre pedig, szintén vagy egy démon, vagy maga Katherine segítségével juthat.

Mit jelent pontosan a szirén-szolga kapcsolat?
Voltaképpen azt jelenti, hogy a szirén a teljes uralma alá vonja az adott alanyt, aki képviselhet szinte bármilyen fajt (kivétel ez alól a démonok és a szirének maguk). Rendelkezik felette, irányítja, eléri, s bizonyos hatótávon kívülre nem tud kerülni a szolga, ugyanis a szirén egyszerűen visszahúzhatja a láthatatlan "karjaival". Értsd: fájdalmat okoz neki és arra készteti, miszerint visszainduljon hozzá.

Amennyiben megölik a szolgát, hová kerül, s onnan hogyan juthat vissza a Földre?
Amikor megölnek egy ilyen személyt, egyenesen a Pokolba kerül, méghozzá Katherine kastélyának bejáratához; mármint, csak a lelke, mintegy... kivetülésként. Hiszen a teste, fizikailag a Földön marad, ott, ahol megölték és úgy, ahogyan hagyták. (Akár el is temethetik, vagy bármi mást is tehetnek vele.)
Katherine lehet az, aki visszaküldi a Földre, amennyiben úgy kívánja.

Képesek más fajt felismerni?
Nem feltétlenül. Legalábbis anélkül nem, hogy bele nem néznének az adott alany fejébe; emlékek kapcsán ugye bármit kideríthetnek a szirének.

Démonok
Hogyan válhat valaki démonná?
A halála után van úgymond lehetőség démonná válni; de csakis akkor, ha az életét bűnösen élte. S ezután is egyfajta szenvedésen, sőt, kínzáson kell átesnie, az élete kapcsán elkövetett jelenetek felelevenítése kapcsán, vagy a bűneinek felhánytorgatásával és így tovább.
Ha pedig sikerül túljutnia mindezen, akkor születik úgymond újjá; démonként.

Mikortól léphetnek a Földre?
Az elmúlt 7-8 évben léphettek hivatalosan az emberek világába, azonban mindig is akadtak kivételek, vagy lázadó egyedek, netán kiskapuk, így előfordulhat, hogy néhány idősebb, több ezer éves démon olykor áthágta a korábbi vezető, Arcadius szabályait és a Földre jutott. De nem sok ilyen kivételes egyed van.

Képesek más fajt felismerni?
Nem feltétlenül. Illetve, ahogyan a szirének, úgy a démonok sem tudják anélkül, hogy kivel állnak szemben, ameddig bele nem néznek az adott alany emlékeibe. Hiszen úgy szinte bármit megtudhat, amit csak akar, nem?

A démonoknak van egyedi jele és aurája?
Mindkettő van. Egyedi, saját szimbólummal rendelkeznek, amivel képesek például megjelölni a saját gyermeküket, akaratukon kívül is akár.
Az aura pedig a démonok közt jelzés értékű; többnyire felismerik egymást, feltéve, ha régi ismerősökről van szó.

Kambionok
Mennyire fellelhető ez a faj?
Őszintén szólva: ritka. Arcadiusnak ugyanis volt egy olyan szabálya, hogy a démonok nem léphettek a Földre. Nyilván voltak szabályszegők, de ez tényleg nem történt meg sűrűn. Így idős Kambion karaktereket csak egyeztetés alapján lehet alkotni!

Egy napon születtek a Guardian párjukkal?
Néhány nap eltérés lehetséges, de alapesetben a Kambion születése napján választják ki az angyalok a Guardian párt.

Hogyan ismerik fel az apjukat?
Konkrétan nem ismerik fel az apjukat, azonban az apjuk démoni jele előbb-utóbb felrémlik valahogy bennük. Ez lehet a nyom, az összekötő kapocs démon és gyermeke között. (@Vincent Medison például magára tetováltatott egy démoni jelet, anélkül, hogy tudatában lett volna, miféle jel ez: holott az apjának az egyedi jelét varratta magára).

Képesek felismerni más fajokat?
Nem. Egyedül a Guardian párjukat ismerik fel, de ez sem biztos, hogy azonnal megtörténik. Viszont a találkozásuk, az ismeretségük egyszerűen sorsszerű, s ezt, amint felfedezik a köteléket, ők maguk is belátják.

Guardianok
Egy napon születnek a Kambion párjukkal?
Néhány nap eltérés lehetséges, de alapesetben a Kambion születése napján választják ki az angyalok a Guardian párt.

Ha egy Guardian veszít a Kambionjával szemben, ki dönti el, ki legyen az gazdatest?
Ezt is az angyalok döntik el, s választják ki. Sosem választanak olyan embert, aki romlott és rossz úton jár; mindig a jó embereknek adják ki az ilyesféle feladatokat, akiknek a lelke tiszta és fehér; hisz egy romlott lélek akár még egy Guardian lelkét is képes lenne befeketíteni. Ezt pedig nem akarják.

Guardian gazdatest. Mi lesz vele, miután a Guardian lelke eltűnt belőle, miután legyőzte a Kambiont?
Folytathatja az életét, de nagy eséllyel nem ott, ahol a Guardian "elvette" tőle. Minden, amit a Guardian tett és átélt, azt tudja a gazdatest. Birtokolja az emlékeit. Viszont, miután újra visszakapja az irányítást, nem lesznek képességei, ahogy az öregedési folyamat is újra elindul nála.

Képesek felismerni más fajokat?
Nem. Egyedül a Kambion párjukat ismerik fel, de ez sem biztos, hogy azonnal megtörténik. Viszont a találkozásuk, az ismeretségük egyszerűen sorsszerű, s ezt, amint felfedezik a köteléket, ők maguk is belátják.

Vadászok
Nem volt kérdés.

Az Ötök Testvérisége
Mióta létezik a szervezet?
Nos, ebben a formájában csak néhány éve. A régi testvériség szinte teljesen megszűnt létezni, felfejlődött egy új erő kapcsán; ez pedig az egyelőre ismeretlen eredetű Wallace kard, amiből 5 van, s ezeket a Vezetők birtokolják. A háttéri szálakról egyelőre senkinek sincs tudomása.

Emberek
Képesek démont idézni?
Elméletileg nem; de esetleg mágikus tárgyak segítségével előfordulhat, hogy sikerül. Csak a szerencsén múlik, vagy pont, hogy a balszerencsén.

A lista folyamatosan bővül, amint új kérdést kapunk,
vagy nekünk eszünkbe jut olyan, amit jó, ha tudtok.

Silhouette in the Darkness

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Gyakori kérdések Ac5c2b731d8b800b5eff78e13fd2b161
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Gyakori kérdések 51762bbbd9bc5172d2f3387f8bcf819b
Play by :
℘ A body without a soul
Keresem :
A fiók mögött :
Léptek száma :
578
Népszerûség :
0

Gyakori kérdések Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Gyakori kérdések

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette in the Darkness :: Kedves naplóm... :: Véss mindent az eszedbe-
^
ˇ