Egy álomban élünk
pillanatkockák


"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
You saw light in me when
all I saw was darkness
Isaac Lestrange
Alapítóadmin
Larissa Blackwell
Társadmin
Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill
Mi is itt vagyunk
megbújva a sötétben
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
Utolsó bejegyzéseink
reagok, posztokKlaus & Camille - It's good to see you again{Franciaország}

Fajok leírása EmptyKlaus Mikaelson
Today at 2:52 pmVirágoskert

Fajok leírása EmptyRuby Jacqueline Hale
Today at 2:25 pmNéhány hete; New Orleansban ~ Liv & Raleigh

Fajok leírása EmptyRaleigh Blair
Today at 12:44 amSétálóutcák

Fajok leírása EmptyCelian Darveaux
Yesterday at 10:15 pmCedric Sutton

Fajok leírása EmptyRuby Jacqueline Hale
Yesterday at 9:55 pmElkészültem!

Fajok leírása EmptyCedric Sutton
Yesterday at 8:40 pmWickery Híd

Fajok leírása EmptyAlways and Forever
Yesterday at 8:06 pmNothing else matters - Drezera

Fajok leírása EmptyDrezath
Yesterday at 6:31 pmJátéktér felszabadítása

Fajok leírása EmptyDrezath
Yesterday at 5:53 pmI am your nightmare

Fajok leírása EmptyKatherine Pierce
Yesterday at 3:38 pm
Ennyien vagyunk
létszámunk
Fajok Lányaink Fiaink
Vámpírok 5 6
Boszorkányok 8 4
Vérfarkasok 3 5
Hibridek 0 2
Tribridek 1 0
Eredetiek 0 1
Eretnekek 2 0
Szirének 2 0
Démonok 2 3
Vadászok 2 2
Emberek 4 4
Összesen 30 27

Share
 

 Fajok leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:27 am

Vámpírok
Veszélyes, vérszívó lények az éjszakában

It's only been a lifetime

A család egyenlő a hatalommal. És a család mindig az első. Az Ősi család, azaz a Mikaelsonok mindig is tartották magukat ehhez a mondáshoz. A történetük sok-sok évvel ezelőtt kezdődött, mikor a legfiatalabb gyermeket megölte egy vérfarkas. Esther, a gyermekek anyja, aki egy ősi boszorkány végül úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy újabb családtagot veszítsen el: a naphoz és az ősi, fehér tölgyhöz fordult segítségért, melyik a természet legősibb elemei. Vámpírrá változtatta a szeretteit, így született meg az Ősi vámpír család...
Egy ember, aki vámpírvért fogyasztott valamilyen módon (megitatták vele, vagy a testébe fecskendezték, tehát a vámpírvér a szervezetében van) és meghal, ezután magához fog térni élőhalottként. Tehát ekkor még nem vámpír, de már nem is ember. A legfontosabb ilyenkor, hogy el kell dönteni, végigcsinálja-e az átváltozást, avagy meghal. Erre 24 órája van. És hogy mit kell tennie? Emberi vért innia.
Ahhoz, hogy végbemenjen az átváltozás elég egy csepp vér is, de annak le kell csúsznia a torkán. Ezután véglegesen és visszafordíthatatlanul vámpírrá vált az illető. (A gyógyír dologba itt ne menjünk bele.) Állati eredetű vér nem elegendő az átalakuláshoz!

Erõsségek
❖ A vérnek hála sokkal erősebbek lesznek. Feltéve, ha emberi vért isznak. Stefan a történet elején csak és kizárólag állati eredetű vért fogyasztott, így képtelen volt megigézni Vickit, hogy felejtse el, ami történt és hogy nem ő harapta meg - Damon akkor és ott mentette a helyzetet, amit ő okozott.
❖ Erősebbek, gyorsabbak és mozgékonyabbak, mint az emberek.
❖ Kifinomult érzékek: hallás, látás, tárgyalóképesség, stb.
❖ Gyorsabb gyógyulás: Ha megsebesülnek, képesek nagyon hamar meggyógyulni. Ha még vérhez is jutnak, akkor ez a folyamat még gyorsabb.
❖ Halhatatlanság: Bizonyos keretek között a vámpír örökéletre van kárhoztatva.
❖ Felerősödött érzelmek: Minden érzelem ezerszeresen jelentkezik, legyen az öröm, bánat, szerelem, bűntudat, egyszóval bármi. Ezzel igencsak nehéz megbirkózni.
❖ Érzelem kikapcsolás: Ha például eluralkodik rajtuk a bűntudat, vagy a mérhetetlen szomorúság, akkor fogják és kikapcsolják az érzelmeiket. Ezután egy igazi, gyilkos vámpírrá változnak, akik a szórakozásnak élnek. Visszahozni őket elég nehéz; el kell érni, hogy vissza akarjanak kapcsolni és ez nem mindegy, hogyan történik. Elenát például úgy hozták vissza egyszer, hogy Damon megölte a szeme láttára Mattet (akin rajta volt a Gilbert gyűrű, így természetesen túlélte).
❖ Megigézés: Ehhez mélyen az áldozat szemébe kell nézni, majd elmondani, mit szeretnénk – legyen szó arról, hogy az illető elfelejtsen valamit, vagy épp arról, hogy mit tegyen meg és így tovább.
❖ Telepátia:
- Pl. amikor Damon belépett Rebekah tudatalattijába, amikor a lány aludt és ezzel kutakodhatott az emlékei közt addig, amíg meg nem találta a neki szükséges információt.
- Belépés a tudatalattiba és egy új világ teremtése (pl. amikor Damon belépett a haldokló Rose elméjébe és segített neki békére lelni a halála előtt, meg beszélgettek még egy utolsót... vagy amikor Stefan Katherine tudatalattijába mászott be és megmutatta neki, milyen lehetett volna egy tökéletes jövő a számára és Nadia számára a halála előtt)

Gyengeségek
❖ Állati vér: Egy vámpír vígan eléldegélhet állati eredetű vérrel éveken keresztül, viszont ha csak ilyen vért iszik, akkor a képességei legyengülnek. Például nem lesz képes megigézni senkit. Az első évadban Damon ezt pontosan tudta, ezért is szórakozott Vickivel, akit bár Stefan megpróbált megigézni, nem sikerült. Egy állati véren élő vámpír, ha megsérül, sokkal jobban fáj neki. Ezen kívül lassabban is gyógyul.
❖ Nyakkitörés: Bár nem halnak bele, de egy időre ki lehet őket iktatni egy jól irányzott nyakkitöréssel.
❖ Gyógyír: Ha a vámpír beveszi ezt a gyógyírt, akkor emberré válik, viszont olyan szinten, hogy nincs visszaút. Emberként nem fog tudni rajtad segíteni többé a vámpírvér, azaz ha súlyos sérülésed lesz, akkor vagy a kórházban megmentenek vagy sehogy. Ebből következik, hogy újra vámpírrá sem tudsz változni. Jelenleg nincs gyógyír, mely elérhető lenne vámpírok számára.
❖ Végleges halált okoz: lefejezés, megkarózás, tűz és szívkitépés
❖ Meghívás: Amíg az adott ház tulajdonosa be nem hív, addig nem tudsz bemenni. Azonban, ha a tulajdonos meghal, átlépheted a küszöböt.
❖ Varázslatok: A boszorkányok szeretik „kínozni” a vámpírokat bizonyos bűbájokkal. Kedvencük a fejfájdítós varázslat a vámpírok ellen.
❖ Testi sérülések: Lehet, csak egy pillanatig, de igenis érezni fogod, ha beléd vágnak egy karót. És valljuk be, ez nem éppen kellemes érzés.
❖ Verbéna: Talán ez a legbosszantóbb gyengeség a vámpírok szemében. Ha az adott ember verbénát szed, vagy hord, akkor a vámpír nem tehet vele semmit. Nos, úgy értem, megigézni nem tudja. Ha pedig a vámpír szervezetébe jut, vagy csak épp a bőrét érinti, maró, égető hatású. Ezzel konkrétan kínozni lehet őket.
❖ Napfény: Alapvetően a vámpírok elégnek a napfényben. Kivétel azok, akiknek egy boszorkány napfény elleni ékszert készített. (Köztudott, hogy a boszorkányok és vámpírok nincsenek túl jó viszonyban, így elég ritka, hogy ilyen ékszer készül.)
❖ Vérvonal: Ha egy ősi vámpír meghal, akkor mindenki, aki a vérvonalához tartozik, szintén vele hal. Magyarul, ha kiirtanák az ősieket, akkor megszűnnének a vámpírok örökre.
❖ Vérfarkas harapás: Ha egy vérfarkas sebet ejt egy vámpíron, az halálos. A seb elkezd terjedni, a vámpír hallucinálni kezd mindenféle dologról, lázban fog szenvedni, zavarodott lesz és egyre inkább elveszíti önmagát. A méreg felemészti. Egyetlen egy gyógymódja van, az pedig Klaus hibrid-vére. Ő pedig nem arról híres, hogy csak úgy segít másokon.
❖  Fából készült golyók, fegyverek
❖ Fehér tölgy: Az Ősiek legyőzéséhez szükséges fegyver.
❖ A vámpírvér gyógyító hatású, ugyanakkor a Rákot, mint betegséget nem gyógyítja meg, sokkal inkább felgyorsítja a folyamatot. A beteg hirtelen jól fogja magát érezni, mintha kutya baja sem lenne, aztán hirtelen rosszabbodni kezd, majd meghal

Megölésük
❖ Halálukat szívkitépés, elégetés, lefejezés okozhatja.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:26 am

Boszorkányok
talán a legveszélyesebbek

It's only been a lifetime

A boszorkányság eredete ismeretlen, de köztudott tény, hogy a boszorkányok évszázadokkal ezelőtt már léteztek és tudásukat, valamint készségeiken generációkon keresztül tovább adták a családban. A közhiedelemmel ellentétben a boszorkányok nem a démonoktól kapják az erejüket és nem szeretik az ördögöket. A természet szolgáinak tartják magukat, akiknek kötelességük, hogy fenntartsák az egyensúlyt a világban.

A mágia az a hatalom, ami befolyásolja a világ változásait természetfeletti eszközökkel. Felosztható ez fehér és fekete mágiára, de helyzettől függően lehet semleges is.

❖ Ősi mágia: Ezt a mágiát leggyakrabban a New Orleans-i boszorkányoknál láthatjuk. Halott ősökből merítenek energiát egy bizonyos helyen és a szellemek (vagyis a régen meghalt boszorkányok) belátása szerint lehet felhasználni. Elijahtól megtudva, ezt a hatalmat csak azon a helyen lehet hasznosítani, ahol a boszorkány meghalt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ezt a területet elhagyja a boszorkány, az erő megszűnik létezni, azaz nem tud varázsolni.

❖ Fekete mágia: Egyfajta varázslat, mely a gonosz erőket hívja segítségül és negatív célokra is fel lehet használni (dolgok megsemmisítése, szerencsétlenség okozása, halálos sérülések, pénz teremtése magunknak, és így tovább).

❖ Kinyilvánítás: Ez egy rendkívül sötét formája a mágiának, felhívja a sötétséget, károsítja a természeti síkot. A részletei és a története ismeretlen, de Nandi szerint a kinyilvánítás erőit annyira erősnek tartják, hogy sok boszorkány száműzetésbe kerülhet a mágia világából, mert terjeszti a hagyományos és kortárs formáit a boszorkányságnak.

❖ Áldozati mágia: Sötét varázslat, mely élő vagy élőhalott áldozati lények erejére támaszkodik. Minél több az áldozat, annál erősebb a boszorkány is.

❖ „Szellem” mágia: A halott boszorkányok erejét hívja segítségül és jó vagy rossz célokra lehet felhasználni, ám eltérően más mágiától, csak és kizárólag a „szellemek” belátása szerint cselekedhetsz. Ha egy boszorkány visszaél az ajándékkal, amit kapott, a Lelkek (vagyis a halott őseik) megtörhetik a kapcsolatot, megakadályozva, hogy a boszorkány tovább használhassa az erejüket.
Bonnie ezzel az erővel próbálta megölni Klaust. Azonban, miután Jeremy feltámasztására használta, az ősök elutasítják a lányt, mert megsértette a természetet a feltámasztó varázslattal.

❖ Hagyományos mágia:Ez a leggyakoribb formája a modern boszorkányok között. A természet erejéből merítenek energiát, s a boszorkány úgy használja fel, ahogy jónak látja. Bár a hagyományos mágia népszerű, de igencsak fárasztó is. Tekintettel arra, hogy a boszorkány a saját energiáját gyakorolja, tapasztalhatnak néhány tünetet: szédülés, fáradtság, orrvérzés.

❖ Utazó mágia: Az Utazók alkalmazzák, hogy átkozzanak. Nem képesek a hagyományos mágiára és más nyelvű is, mint a többi. Ez a mágia nagymértékben függ a veleszületett mágiától és a kapcsolattal a többi Utazóval. Csak összekapcsolódva, együtt képesek elvégezni egy erőteljes varázslatot. Gyakorlatilag egyedül tehetetlenek.

Erő és képességek

❖ Jövendölés
❖ Tisztánlátás
❖ Megérzés
❖ Médium
❖ Előérzet
❖ Pszichometria

❖ Speciális fizikai ajándékok: Davina érzékelni tudja, ha valaki mágiát használ, valamit meg tudja mondani a boszorkány helyét. Monique tudja, ha valaki hazudik, míg Sophie megérzi, ha valaki terhes.

❖ Elemek irányítása
❖ Varázslat
❖ Telekinézis: Tárgyak mozgatása és személyek mentális befolyásolása
❖ Kotyvasztás

Eszközök

❖ Gyertyák
❖ Gyógynövények
❖ Kövek
❖ Talizmánok
❖ Rituálék
❖ Varázslatok
❖ Receptek könyve

Gyengeségek

❖ Hitetlenség
❖ Félelem
❖ Halandóság

❖ Túlzásba vitt mágia: Zavartságot, eszméletvesztést, orrvérzést, de halált is okozhat.

Kapcsolataik

❖ Föld: Mély, lelki kapcsolat. Sok boszorkány, ahogy Bonnie is, képesek érezni a Földet. A legtöbb boszorkány tiszteli a Földet, éppúgy, mint néhány vallás a templomokat, mecsteket. A boszorkányok úgy vélik, hogy minden élőlény a természet része.

❖ Halott ősök: Gyakran részt vesznek a varázslatok és rituálék során a boszorkányokkal. Ők hozták létre a boszorkányság törvényeit és osztották ki a büntetéseket, ha valaki megszegte azokat.

❖ Vámpírok: Bonyolult kapcsolat, de inkább negatív, mint pozitív értelemben. Ennek oka, hogy mióta a vámpírok létrejöttek a fekete mágiának hála, semmibe veszik a természetet, ezért az összes élő teremtménynek meg kell halnia, mert miattuk sérült a természet rendje.

❖ Vérfarkasok: Leginkább semleges. De van átmenet a negatív oldal felé.

❖ Boszorkányok: Általában pozitív kapcsolat. Segítik és védik egymást, gyakran egy nagy család tagjaiként kezelik egymást. Vannak azonban olyanok, akik ezt az egymást segítő hitet figyelmen kívül hagyják és a népeik ellen fordulnak.
Egy híres példa Quetsiyah történe. Megteremtette a halhatatlanság varázslatát és ez két csoportra osztotta a népet. A hagyományos boszorkányok erkölcstelennek, a természet törvényének megsértéseként tekintettek a varázslatra. Igyekeztek korlátokat szabni, melyeket minden boszorkánynak be kell tartania. A másik csoport az isteni potenciál kinyilatkoztatásának látta ezt a varázslatot és a semmibe vették társaik rendeleteit, törvényeit. Ez a nézetkülönbség az oka annak, hogy a boszorkányok két részre szakadtak.

Varázslatok, bűbájok
❖ Hibrid átok: Egy rendkívül nagy varázslat, amit Klausra mondtak ki annak érdekében, hogy megadakályozzák, hogy vérfarkas énje a felszínre törjön.

❖ Áldozati rituálé: „Phasmatos Tribum, Salve Sorce Das. Phasmatos Eliximo Nominum, Etrinox Sorce Sotero Callux Oxtara.” A varázslat, mely képes eltávolítani a hibrid átkot, miután a szükséges áldozatok befejeződtek.

❖ Napmedál: A varázslat, amely képes arra, hogy megadja a vámpírnak azt a képességet, hogy szabadon járhasson a napfényben anélkül, hogy elégne.

❖ Gilbert gyűrű: A varázslat, mely képes megakadályozni egy természetfeletti lény vagy esemény általi halált. Minden halálból való visszatérés közelebb viszi a használóját a sötétebb énjéhez (lásd: Alaricnak volt egy vámpírgyűlölő énje, akinél még egy ősi vámpírt ölő karó is volt és csak ő tudta, hol van… Alaric igazi énje pedig nem).

❖ Gilbert eszköz: A varázslat, mely képes ártalmatlanná tenni a vámpírokat és vérfarkasokat, ha aktiválják.

❖ Sír varázslat: Megakadályozza, hogy a Fell's Church templom alatti kriptából kilépjen a vámpír (Damon évekig azt hitte, hogy Katherine is a sírban van).

❖ Sír varázslat-visszafordító: „Phasmatos Salves Nas Ex Malon, Terra Mora Vantis Quo Incandis, Et Vasa Quo Ero Signos.” Képes visszafordítani a sír varázslat hatását.

❖ Pentagram varázslat: „Incendia!” A varázslat, mely képes létrehozni a területen tüzet, pentagram alakban. Ezt használták a Bennett talizmán elpusztításakor.

❖ Tűz varázslat: „Ex Spiritum In Taculum, En Terrum Incendium, Phasmatos Salves A Distum!” A varázslat, mely csökkenti/növeli a tűz intenzitását.

❖ Gyógyító varázslat: Képes meggyógyítani egy személy sérülését.

❖ Összekapcsoló varázslat: Képes összekapcsolni két vagy több embert.

❖ Elkülönítő varázslat: Képes megakadályozni, hogy a bizonyos személy ki tudjon lépni a szobából.

❖ Fájdalomcsökkentő varázslat: „Asinta Mulaf Hinto.” A varázslat, mely képes csökkenteni egy másik személy fájdalmát.

❖ Helymeghatározó varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Viras Sequita Saguines Ementas Asten Mihan Ega Petous.” Varázslat, mely képes megtalálni egy tárgyat és/vagy személyt.

❖ Üzenetküldő varázslat: Képes üzenetet küldeni egy bizonyos személynek, maga az üzenet, valamint a címzett hajszálának elégetésével.

❖ Instabilitás varázslat: „Terra Mora Vantis, Quo Incandis!” A varázslat, mely képes ártalmatlanná tenni valakit egy személyes tárgya által.

❖ Hipnózis: Varázslat, mely képes hipnotizálni valakit, hogy felfedjék a belső titkait.

❖ Jogfosztó varázslat: „Phasmatos Tribum, Exum Sue, Redem Su Pas Quo.” Varázslat, mely képes megfosztani egy boszorkányt a mágiájától.

❖ Asztrális kivetítési varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Es Tas Sue Sasta Nanse, Transum Viso. Mas Tenas Quisa, Nas Metam!” A varázslat, mely képes elszállítani a szellemi testet a Föld egy másik pontjára.

❖ Birtokló varázslat: „Somno Ritum Per Dax Ritum.” Varázslat, mely képes lehetővé tenni, hogy egy személy rendelkezzen a másik lelkéről.

❖ Birtokló varázslat-visszafordító: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Uenes Phasmatos Et Somnos. Ex Totum Ex Um Maleo Matos.” Képes visszafordítani a birtokló varázslat hatását.

❖ Feltámasztó varázslat: „Vitas Phasmatis, Ex Salito, Revertas Phasmatis. Ut Vectas, Vitas Phasmatos, Ex Salito.” Varázslat, mely képes feltámasztani a holtat.

❖ Védővarázslat: Képes megvédeni a személyt, bármilyen természetfeletti által okozott sérüléstől.

❖ Tűzgyűrű: Varázslat, mely képes megakadályozni a személyt, hogy elhagyja a tűz-kör közepét.

❖ Átváltozó varázslat: Képes csökkenteni vagy növelni a sebességét a vérfarkas átalakulásnak.

❖ Ősi-ölő varázslat: „Infero Eseri Gratas, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Victamas Veras! Phasmatos Tribum, Niha Sue Exilum, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Levam, Mina Sue Te, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Phasmatos Veras! Fes Matos Tribum, Mas Pro Tes Unum! Victas Ex Melam, Phasmatos Vanem! Mas Pro Je Ta Sue Te!” Egy erőteljes varázslat, mely képes megölni egy Eredetit.

❖ Tűzoltó varázslat: „Sutas Incenda!” Képes eloltani a tűz lángjait.

❖ Száműző varázslat: „Phasmatos Redux Redismo Sus Terra.” Varázslat, mely képes eltávolítani a nem kívánt személyt vagy szellemet.

❖ Tárgy elpusztító varázslat: „Universa Ruina In Tenebras Ra Damis Infinitum! De Lon Dem Ex Nahal da Six!” Varázslat, ami képes elpusztítani az adott tárgyat vagy talizmánt.

❖ Kinyitó varázslat: „Phasmatos Siprum, Emnis Abortum, Fasila Quisa Exilum San!” Varázslat, ami képes kinyitni vagy bezárni egy ajtót vagy tárgyat.

❖ Újranyitó varázslat: „Phasmatos Tribum, Melan Veras, Et Vasa Quisa, Exu Quisa!” Szintén egy kinyitó/bezáró varázslat.

❖ Lezáró varázslat: „Sigalis Intransium, Exalis Exalis, Omnas Quisa Operum, Sigalis Intransium, Exalis Exalis! Omnaben Libras, Sigalis Intransium, Exalis Exalis! Omnas Quisa Operum, Exalis Exalis!” Szintén egy kinyitó/bezáró varázslat.

❖ Testtartósító varázslat: Varázslat, mely képes tartósítani a holttestet, így az nem fog bomlani.

❖ Vér-kapcsoló rituálé: „Phasmatos Inta Grum Vin Callus Amalon Callagius Accodum. Cosom Naben Dox Callagius Amalon Gaeda Callagius. Ceremum Descendium Vinum. Phasmatos Inta Grum Callus. Cosom Naben Dox.” Varázslat, mely képes összekapcsolni két vagy több embert (a vérükkel).

❖ Biztosító varázslat: Ha a zsályát elégetik, így a varázslat képes hangszigetelni a szobát, annak érdekében, hogy vámpír ne tudjon hallgatózni.

❖ Természet varázslat: „Phasmatos Tribum, Melan Veras. Phasmatos Tribum, Melan Veras.” Képes növelni a növény vagy virág növekedését.

❖ Vér-kapcsoló varázslat: „Phasmatos Ex Solves, Exis Pa Unas Animotos. Phasmatos Di Conjunctos, Sol Facto Dos Male! Phasmatos Ex Solves, Exis Pa Unas Animotos, Di Conjuncto Sol Facto! Phasmatos, De Vos Male!” Varázslat, mely képes minden Ősit összekapcsolni eggyé.

❖ Fegyver-varázslat: „Vescaram Anta Intacurum, Vescalis Dissendis Divinitum! Ex Tutum Tatum, Dimentum Talos! Dox Toxem, Dox Malum! Dox Divinitum!” Varázslat, mely képes létrehozni egy elpusztíthatatlan fegyvert.

❖ Határvarázslat: Arra használják, hogy megakadályozzák, hogy valaki(k) elhagyhassák az adott területet.

❖ Határvarázslat-visszafordító: „Merabas Hic Libatal, Confremun Signas. Omus Quisa Tentum Exalis, Merabas Hic Libatal Confremun Signas. Omus Quisa Tentum Exalis.” Képes ellensúlyozni a határvarázslat hatását.

❖ Helymeghatározó varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Viras Sequita Saguines Ementas Asten Mihan Ega Petous!” Ezzel képesek a boszorkányok meghatározni valaki helyzetét, akinek a vére a térképen van.

❖ Kiszárítás: „Ocoros Mecante, Aleora Subsitos! Ocoros Mecante, Aleora Subsitos! Olo Santire, Dis Et Brav! Ocoros Mecante, Aleora Subsitos!” Megállítja az emberi szívet, leáll a keringés, így gyakorlatilag az Ősi-vámpír ki van száradva.

❖ Szív-újjáélesztő varázslat: „An Duca Tuas, Animos!” Újraindítja a szívet.

❖ Lélekáttevő varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Radamis Phasmatos Ex Sonos! Resustamen Ex Veram Vatas! Radamis Phasmatos Ex Sonos!” Varázslat, mellyel a boszorkány a tudatot egy másik testbe helyezi.

❖ Vadász-létrehozó varázslat: „Phasmatos Sintu Corpora, E It A Rero, Quest Ero Immortalis. Phasmatos, Victoris, E Insipio Exu Ne Moris. Sintasia Sintu Corpora, Quest Ero Immortalis!” Ezt a varázsigét egy boszorkány végezte a 12. században, létrehozva ezáltal az Ötöket, kötve őket a tűzhöz.

❖ Kinyivánítás-tisztitó varázslat: „Phasmatos Tribum Nas Ex Viras, Purgal Animum Sous Obscarus. Phasmatos Repallus Tantian, Maltuscanum Anium Par Vas!” A varázslat, melyet Aja és kovenje végzett, hogy megtisztítsák Bonniet ettől a féle mágiától.

❖ Feltámasztó varázslat: „Phasmatos Raverus On Animun! Phasmatos Raverus On Animum! Phasmatos Raverus On Animum!” Ezt a varázsigét használta Bonnie, kombinálva a Lelki mágiával, fekete mágiával és a Kinyilvánítással, hogy véglegesen feltámassza Jeremyt.

❖ Terhességazonosító varázslat: Ezzel azonosítani lehet, ha valaki terhes.

❖ Elme-összekapcsoló varázslat: „Jaryakat en zem Daryeet acza.” Képes két ember elméjét összekapcsolni.

❖ Agy-összekapcsoló varázslat: „Adatu Khan Leala Ghan Breatvis Shemil!” Egy erős varázslat. Qetsiyah használta, amikor összekapcsolta Silast és Stefant, használva Stefan energiáját, hogy kisüsse Silas agyát, ezzel mentális képességeit haszontalanná téve.

❖ Elmezavaró átok: „Torsion.” Agnes használta, hogy megátkozza Cami ikertestvérét. Az átok hatására elvesztette józan eszét, megölte a tizenhárom társát, majd végzett magával. Ugyanezzel átkozták meg Keirant is.

❖ Aratás: Ezt az erős rituálét New Orleansi boszorkányok használták. Ez előírja, hogy áldozzanak fel négy lányt, kiknek ereje a Földbe száll és az Aratásig ott marad. (Később visszatérnek az élők sorába.) Ha nem áldozták fel mind a négy lányt ennek az idején, elvesztik erejüket.

❖ Horgony-áttevő rituálé: „Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam!” Egy nagy szertartás melyet Qetsiyah végzett Amarán, majd amivel később Bonnie-ból szellemből Horgony lett.

❖ Naphoz kötő varázslat: Ezt használta Silas, mikor bezárta Qetsiyaht a házába, hogy ő találhassa meg először a Horgonyt. A varázslat a Naphoz volt kötve, ami azt jelentette, hogy csak napnyugtakor juthatott ki a lány a házból. Eredetileg Qetsiyah hozta létre, ő tanította meg Silasnek.

❖ Utazó-varázslat: „Jaryakat a zem. Daryeet acza.” Katherine ezt használta, mikor áttette magát Elena testébe.

❖ Szárító mágia: „Symbole du masque et de l'ombre, embrase-toi. Embrase-toi.” Erőteljes varázslat, melyet Papa Tunde használt, kiszárítva rendszeresen nagyszámban a vámpírokat.

❖ Elmezavaró átok: „Torré so fou, mort te de l'esprit.” Erőteljes átok, melynek hatására az áldozat lassan elveszti az elméjét, fájdalmat éreznek, megölnek másokat, majd magukat.

❖ Feltámasztó varázslat: „Otto Istre Hasvasaht Este (név) Istarre.” Erőteljes mágia, melyet az Utazók végeztek, hogy feltámasszák régi vezetőjüket, Markost.

❖ Látomás eltávolító varázslat: „Uvon Nispoceh Vi Cristine Kuzlo Chelos Bih(te).” Az a varázslat mellyel eltávolították az utolsó két hasonmás, Stefan és Elena látomását egymásról. Az eredeti varázslat célja, hogy a Hasonmások mindig egymásra találjanak, de ezt Markos eltávolítatta annak érdekében, hogy bizonyítsa Damonnek, ők nem ellenségek.

❖ Hasonmás prófécia: Ezt az ősi varázslatot több, mint 1500 évvel ezelőtt végezték el, Markos parancsára, annak érdekében, hogy a Hasonmások együtt legyenek. Emiatt vonzottak egymáshoz a Petrovák és Salvatorék több évszázadon át. A varázslat célja az volt, hogy az Utazók mindig könnyen megtalálják őket.

❖ Virág-felélesztő varázslat: „Belle la vie a cette fleur, maintentant!” Monique, Abigal és Davina használta, hogy újjáébresszék a virágokat.

❖ Utazókés elpusztítása: „Evit ni et tempozo.” Markos használta, hogy elpusztítsa az utolsó Utazókést, a tűz és a varázslat segítségével.

❖ Helymeghatározó varázslat: „Ole Heldhat Eina Odvozniti.” Az Utazók, valamint Markos használta annak érdekében, hogy meghatározzák a hasonmások helyét.

❖ Fullasztó varázslat: „Lihednat Dolchitni.” Az Utazók, valamint Maria használta, hogy megállítsák egy ember légvételét, ezzel megfullasztva őt.

❖ Utasellenőrző varázslat: „Dumi Porvo Vesthat Domo Etha Ani Oio Thomo.” Folyamatos ellenőrzés alatt tartható az Utazó a másik szervezetben.

❖ Helymeghatározó varázslat: „Sa Laca Tha Tarq...Permisso Laca Tha Tar.” Luke használta a varázslatot, hogy megtalálja Enzot Damon kérésére. A fiú azt állította, hogy a varázslat elég erős ahhoz, hogy bárkit megtaláljon a világon, de mivel Enzo meghalt, így a varázslat is sikertelen volt.

❖ Holdfény gyűrű: „Materi Lunare Tua Virtuse.” Ezt a nagy varázslatot az Eredeti Boszorkány hozta létre, mely lehetővé tette a vérfarkasoknak, hogy szabályozzák az átalakulásukat, hogy ne csak teliholdkor tudjanak átváltozni, hanem bármikor.

❖ Tisztító varázslat: „Zah Pet Par Veet Eezol Ehmit Pro Kleh Et Tee.” Egy rendkívül erős, Utazók által végzett varázslat, melynek célja az volt, hogy megtisztítsák a Földet minden varázslattól, ami nem tiszta; azaz a Lelki mágiától. A varázslat a két hasonmás összekevert vérével működik, ám ha az egyik, vagy mindkettő meghal, érvényét veszti.

❖ Dermesztő varázslat: Ezt használta Bonnie a kinyilvánításon keresztül, hogy átmenetileg semlegesítse Silast. Megalvasztotta a vérét, és az összes csontját, ízületét, izmát kővé változtatta. Mikor Bonnie meghalt, Silas újraéledt.

❖ 'Függönyleejtő' varázslat: Talán az egyik legerősebb varázslat. Bonnie használta, hogy kapcsolatba lépjen régi ősével, Qetsiyahval.

❖ Silas leállító varázslata: Silas ezt használta, hogy megakadályozza Qetsiyaht a Horgony átviteli rituáléban. Megállította az erejét, ezzel egy időben szelet okozott a házban, ami pedig áramszünetet.

❖ Luke leállító varázslata: „Phesmatos Fumos Extas.” Luke használta, hogy leállítsa Liv varázslatát. Emiatt nem tudott visszajönni Damon a Másik oldalról.

❖ Horgony-elsöprő varázslat: „Ohto Eestanay As Vazat Esvet Ohnaz Eespalit.” Erőteljes varázslat, melyet gyakran az Utazók használnak. Több tucat Utazó öngyilkosságával működik. Halottként egyszerre, illetve egymás után haladnak át a Horgonyon - rendkívüli fájdalmat okozva ezzel neki -, számos kiskaput nyitva a halottnak ahol visszatérhet az élők közé. Rossz oldala, hogy a varázslat gyengíti a Horgonyt, ami így gyengíti a Túlvilág létezését is.

❖ Liv lehalkító varázslata: Akkor használta, mikor a Grillben Jeremyvel beszélgetett, annak érdekében, hogy egy vámpír vagy hibrid se hallgathassa ki őket. Mikor Tyler megpróbálta, csak sercegő hangot hallott.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:26 am

Vérfarkasok
Egy tragédia árán születnek

It's only been a lifetime

Egy bizonyos Inaduhoz (későbbi ismert neve: Sivár) vezethető vissza a vérfarkasok története. Ő maga egy hatalmas erejű boszorkánynak született, akit még az anyaméhben igyekeztek még erősebbé tenni az ősei, avagy rokonai, szerettei. Ám az egész visszásan sült el, ugyanis Inadu a saját erejét felhasználva valóban erősebb lett, viszont sokkal veszélyesebb is, mint szabadott volna. Mindenkire bajt és halált hozott, élvezte a gyilkolást.
A törzs tudta, hogy mindenképpen véget kell vetniük Inadu létezésének. Így hát a törzs legerősebb véneinek négy tagja volt az, aki a mágiájuk egy részét egy hatalmas fejszébe bocsátotta. Ez a fegyver volt az, mellyel végül lecsaptak a lányra, aki az utolsó pillanataiban létrehozta a vérfarkmas átkot, ezáltal megátkozva az egész törzset. Ekkor jött létre az a 7 fő vérvonal, melynek Hayley Marshall is a tagja.
A vérfarkasság egy örökletes genetikai állapot. Akkor lehet valaki vérfarkas, ha valamelyik szülője az; harapással és karcolással nem lehet átváltoztatni embert farkassá. Az átkot egy halállal lehet úgymond kiváltani. Nem számít, hogy a gyilkolás szándékos, előre megfontolt, avagy véletlen, a tény, hogy valaki meghalt, elég az átok aktiválásához.
Minden vérfarkasban magasabb a hajlam az agresszióra. Talán ez a "képesség" is azt szolgálja, miszerint hamarabb aktiválódjon az a bizonyos átok. Hiszen, ha valaki agresszív, akkor könnyebben keveredik olyan szituációba, melyben valakinek árt, s netán meg is öli azt a valakit, nem igaz?
Miután az átváltozás elindul, a vérfarkas szeme feketére és arannyá válik, a farkasokra jellemző erők pedig egyből megmutatkoznak (fokozott fizikai erő, gyorsított gyógyulás). Azonban ezen kívül a legrosszabb mégis az, hogy minden teliholdkor átváltoznak, érezve, miként törik el az összes csontjuk. Kínok közepette öltenek fel magukra bundát, s vicsorogva járják az éjszakát.

Erősségek
❖ Emberként, az átok kiváltása előtt sokkal agresszív jellemvonásokkal bírnak, főleg teliholdkor.
❖ Gyorsabbak és nagyobb fizikai erőt birtokolnak.
❖ A napfény nem árt nekik.
❖ A harapásuk a vámpírokra nézve halálos végkimenetelű (kivéve, ha a vámpír Klaus véréből iszik).
❖ Gyorsabban gyógyulnak.

Gyengeségek
❖ Amikor átváltoznak, az állati ösztönök uralkodnak rajtuk és nem tudnak parancsolni maguknak.
❖ A farkasfű hasonló hatással bír, mint a vámpírokra a verbéna.

Megölésük
❖ Halálukat szívkitépés vagy nyakkitörés okozhatja.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:26 am

Hibridek
Egyszerre vérfarkas, s vámpír e lény

It's only been a lifetime

A történelem első hibridje Klaus Mikaelson volt. Az édesanyja egyik kis kalandjából született meg ő, s a család nem volt tudatában annak, hogy ő vérfarkas. Legalábbis, Estheren kívül senki nem tudta ezt. A nő mégis vállalta, hogy végrehajtja a vámpírrá tevő varázslatot, de arra nem számított, hogy ezáltal a fia, Klaus nem pont olyan lesz, amilyen a többi gyermeke. Egyszerre lett vámpír, s vérfarkas, azaz az első hibrid.
További hibrideket hasonmás vérével lehet létrehozni, vagy jelen esetünkben már Hope vérével. Más mód nincs a hibridek létrehozására.

Élettan
Mindkét faj tulajdonságait magukban hordozzák, annyi különbséggel, hogy többé nem kell minden teliholdkor átváltozniuk, hanem csak akkor, amikor akarnak. Ezen kívül bizonyos sarj kötődés köti őket Klaushoz, mert ő az, aki úgymond felszabadította őket a vérfarkassá változás okozta kínok alól. Ezt a kötődést Tyler tanulja meg elsőként megtörni, később pedig a többi társának is segít ebben. A kötődés lényege: mindent, amit Klaus mond, megtesznek. Ez az érzelmeikre nincs kihatással. Attól, hogy gyűlölik Klaust, még meg fogják tenni, amit kér.
Jelen pillanatban Hope vére az, ami szintén képes hibrideket létrehozni, s a sarjkötődés ugyan úgy fentáll azzal, akit hibriddé tesz.

Gyengeségek, a teljesség igénye nélkül
❖ A verbéna és a farkasölőfű egyaránt kárt tesz bennük.
❖ Behívás: Amíg a ház tulajdonosa be nem hívta, addig nem tudnak belépni.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:25 am

Tribridek
minden, amit tudnod kell róluk

It's only been a lifetime

Erről nem írnék túlontúl bőven. Korlátozott fajról van szó, s az egyetlen idetartozó személy Hope Mikaelson. Egyszerre birtokolja a három faj sajátosságait: vámpír, vérfarkas, s boszorkány. Mondhatni, a legerősebb faj mindközül ő. Mindenki fölött áll, ha egyszer megtanulja teljességgel használni a képességeit, az erejét. A vérével képes hibrideket létrehozni - már nem kell hasonmásvér hozzá, mint egykor, Klaus Mikaelson idejében. Mindenkinek óvakodnia kell az egyetlen Tribridtől.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:24 am

Eretnekek
Boszorkányok és vámpírok

It's only been a lifetime

A Gemini koven kitagadott boszorkányaihoz vezethető vissza az eretnekek eredete. A kitagadottak habár boszorkány családból származtak, nem volt erejük. Legalábbis ezt hitték. Azonban rájöttek, hogy van egyfajta képességük: képesek elszívni a mágiát, majd azt a saját belátásuk szerint használni. Azonban így sem voltak teljes értékű tagjai a társadalomnak. Később, mikor egy vámpír a vérét adta nekik, majd meghaltak, visszatértek: vámpírok voltak, de boszorkány erővel felruházva. Ettől a pillanattól kezdve a mágiát önmagukból tudták elszívni, s így nem kellett a mágikus tárgyakra, vagy más mágikus lényekre támaszkodniuk ahhoz, hogy erejük legyen.

Erősségek és gyengeségek
Ugyan azokat az erősségeket és gyengeségeket birtokolják, mint a vámpírok maguk.

Megölésük
Hasonlóképpen a vámpírokhoz, a szívkitépés, fejlevágás, valamint az elégetés elég hatásos módszer.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:24 am

Szirének
Énekükkel bolondítanak mindenkit

It's only been a lifetime

Hosszú évezredekkel ezelőtt jöttek létre az első szirének. Legalábbis, Sybil közel 3000 évesnek vallotta magát, mikor még élt. Lényegében Sybil és Seline voltak az első szirének. Sybil öngyilkosságot akart elkövetni, mikor rájött, hogy fogadott testvére emberi hússal eteti - képtelen volt ezt feldolgozni, s inkább a halált választotta. Azonban az utolsó pillanatban rájött, hogy élni akar. Seline is azt akarta, hogy éljen a testvére... s Arcadius valahogyan képes volt meghallani az ő segélykiáltásukat. Cade alkut kötött a lányokkal. Halhatatlanságot kínált nekik cserébe azért, hogy neki dolgozzanak, s minél több gonosz lelket juttassanak a pokolra. Így lett két emberlányból szirén - hiszen bizonyos képességeket már emberként is birtokoltak. Képesek voltak belelátni mások elméjébe, képesek voltak olyan dolgokat látni, melyeket más nem. Épp ezért küldték őket arra a lakatlan szigetre, mely végül a saját otthonuk lett.
Amióta Arcadius halott, a Pokol vezetését Katherine Pierce vette át. Így már ő az, aki képes szirénné változtatni azokat, akiket érdemesnek tart rá. Persze, az, hogy neki dolgozzanak ezek a teremtmények, természetesen alapvető követelmény.

Erősségek
❖ Halhatatlanság, amennyiben Katherine megköti az alkut
❖ Gyors regenerálódás, azaz gyors gyógyulás
❖ Telepátia: Beléphetnek egy másik személy elméjébe, olvasnak a gondolatokban, hozzáférnek az emlékekhez. Nem igényel fizikai érintkezést.
❖ Szolgává tevés: Képesek szolgájukká tenni bárkit. Az áldozat tudatában van ennek a pszichés kapcsolatnak. Amennyiben létrejön egy ilyen gazda-szolga kapcsolat, akkor a szolga képtelen túlságosan távol menni a gazdájától. Ha átlép egy bizonyos határt, a gazda képes visszahívni őt, s fájdalmat generálni neki km-es távolságokból is. Ezen felül szimplán képes befolyásolni a szolga elméjét távolról. (Lásd: Damon küzdött az ellen, hogy megölje Tylert, de ahogy Sybil dúdolni kezdte a saját kis szirén dalát, megfordult, s végül megölte.)
❖ Memória manipuláció: Képesek emlékeket módosítani, törölni, sőt, újakat tenni az adott tag elméjébe.
❖ Pszichés fájdalom: Telepatikus módon okoz fájdalmat az áldozatának.
❖ Pszichikai illúziókat képesek létrehozni.
❖ Hangkezelés: Képesek bárki hangján megszólalni (pl. Sybil Elena hangján), vagy olyan magas frekvenciát megütni, hogy kitörjön az üveg.
❖ Karmok: Éles karmok, melyekkel halálos sebet ejthetnek. Ezek a karmok csak akkor jelennek meg, ha megfosztják az ételtől és súlyos éhség gyötri.
❖ Vízi lélegzés: Víz alatt képesek lélegezni.
❖ Nagy fizikai erő
❖ Gyorsaság
❖ Az éhségüket emberi hússal csillapítják, s ezzel őrzik meg a fiatalságukat, erejüket.

Gyengeségek
❖ Egy bizonyos harang, mely fejfájást okoz nekik, s ezáltal sebezhetővé válnak.

Megölésük
❖ Ember, vámpír, vérfarkas, s egyéb lény véglegesen megölni képtelen egy szirént. Erre csak Katherine képes. Ha meghal egy szirén, akkor Katherine képes a Pokolból újra visszaküldeni őt az életbe, a földre, hogy ott folytasson mindent, ahol abbahagyta.
❖ Katherine képes a Pokol tüzével véglegesen elpusztítani őket.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:24 am

Démonok
Mondd csak, szerinted van lelke a démonoknak?

It's only been a lifetime

Mondd csak, nem gondolkodtál még azon, hogy mi lesz a lelkekkel, melyek meghalnak? Elpusztulnak-e teljes valójukban, avagy sem? Léteznek-e szellemek, avagy démonok, melyek az életedre törnek? A válasz az, hogy igen. Mindenhol ott vannak, s csak arra várnak, hogy Te leengedd a falaidat. Ekkor pedig képesek arra, hogy megszálljanak téged és azt tehessenek a nevedben, amit csak akarnak... a démonoknak van emberi alakjuk is, de általános leírásuk azt mutatja, hogy fekete, füstszerű lényekként férkőznek közel az áldozathoz.
S hogyan teremtődtek? Mindegyik démonnak megvan a maga kis története. Ám az általános hiedelem azt vallja, hogy való életükben rengeteg rossz dolog történt velük, s erre ők válaszként valami még nagyobb szörnyűséget hoztak a világra. Háborúk, gyilkosságok tömkelege. S mikor meghaltak, a lelkük segélykiáltást hallatott, amit a Pokol akkori vezetője, Arcadius meghallott. Ő volt az, aki végül az ilyen elkárhozott lelkeket felemelte a porból. Hitte, hogy ezek a lelkek meghozzák számára a várva-várt eredményt: még több gonosz lelket, akik a pokol bugyraiban sínylődhetnek. Hiszen ki más lenne képes gonosz lelkeket összeszedni, kik maguk is gonoszok?
Arcadius viszont halott. Ő már nem teremt démonokat, nem emel fel senkit a porból. Most a démonokra, s Katherinere hárult a feladat. Segélykiáltás a halál utolsó pillanatában, vagy épp egy alku. Az ár óriási. De talán megéri. Démonnak lenni... felemelő érzés, nem igaz?
Az emberek sokszor, sokféleképpen megpróbálták már felvenni a démonokkal a harcot. Habár nem is tudják pontosan, mivel állnak szemben, de a világ számtalan ördögűzőt hord már a hátán, akik ezekkel a lényekkel foglalatoskodnak. Ők elhiszik, hogy van egy felsőbb hatalom. Tudják, hogy léteznek, s eljönnek az emberek lelkeiért... Ám sokszor ezeket az embereket, akik vakon hisznek a démonokban, nos, őrültnek vélik. Van, hogy néha ők maguk is elhiszik, miszerint azok, s önként vonulnak kezelésekre. De mindig eljön a pont, mikor újból szembesülnek az árnyoldallal. Már nem a vámpírok létezése, vagy a vérfarkasok vonyítása az, amitől félteni kell a gyermekeket éjjelente, hanem magától a démonoktól.
Jelenleg tehát Katherine minden démon vezetője, aki maga is démonná vált azáltal, hogy Arcadius által szenvedett, égett a pokol tüzében, s végül újjászületett. A hatalom az ő kezében van, s ő az irányítójuk, az, aki elveheti az életüket, az, aki képes uralkodni fölöttük. Ám mégis vannak démonok, melyek Katherine ellen fordultak az utóbbi időben, hiszen ki akarna egy ostoba kis játék részese lenni, mikor magát a világot is el lehetne pusztítani?

Erősségek
❖ Ha valaki megöli őket az emberi világban, akkor visszakerülnek a Pokolba. Ám véglegesen nem halnak meg. Képesek regenerálódni, s újból visszatérni a Földre, hogy mindent ott folytassanak, ahol abbahagyták.
❖ Megszállás: Mint már fentebb is utaltam rá, képesek megszállni az embereket, hogy aztán teljességgel tönkretegyék őket. Bármit megtehetnek ekkor az adott ember nevében. Ilyen esetekkor szoktak ördögűzőt hívni, ám nem mindig járnak sikerrel, s van, hogy néha az adott ember halálával végződik a történet.
Minél erősebb a démon, annál könnyebben tudja megszállni az alanyt, s uralma alá vonni.
❖ Telekinézis: Akarattal képesek tárgyakat mozgatni.
❖ Emlékek befolyásolása: Módosítás, törlés, valamint új emlékek a fejbe ültetése, összezavarása. A fantázia szab ennek határt.
❖ Átjáró nyitása a Pokolba: A közhiedelemmel ellentétben nem csak a Harang tizenkétszeri megkongatása az, mellyel átjáró nyitható. Egy démon is képes rá, sőt, maga Katherine is meg tudja tenni, amennyiben akarja. A Pokolból is lehet átjárót nyitni.
❖ Mágia birtoklása: Varázslatok, átkok, bűbájok használatára képesek.
❖ Képesek bármilyen alakot magukra ölteni, legyen állatról vagy emberről szó.
❖ Az emberek fájdalmából, szenvedéseiből, emlékeiből, érzelmeiből táplálkoznak.

Gyengeségek
❖ A Wallace kard képes őket egy szúrással visszaküldeni a Pokolba
❖ Démoni körök, varázslatok képesek gyengíteni vagy elűzni őket a Földről
❖ A démonok egykori emberi csontjainak elégetése egy időre gyengítheti, sőt, megsemmisítheti magát a démont, persze nem véglegesen (ám ezek a csontok, főként erőebb démonoknál már nem biztos, hogy fellelhetőek).

Kiegészítés
❖ Az öt fődémon a Pokol létrejöttével született (egykor ők maguk is emberek voltak, akárcsak a többi démon)
❖ A kisebb démonok alku útján születnek. Alku az ördöggel, avagy magával a Pokol királynőjével
❖ Démon nevekhez segítség: ezen a linken elérhető

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:23 am

Vadászok
minden, amit tudnod kell róluk

It's only been a lifetime

Átlagos vadászok, akik egyedül, egymaguk döntöttek úgy, hogy márpedig elkezdik megtisztítani a világot. Nem tartoznak semmiféle társasághoz sem, talán még képességgel sem rendelkeznek - persze van, hogy boszorkány áll vadásznak, s van olyan is, mikor egy természetfeletti dönt úgy, hogy a fajtársai ellen fordul. Bármi megtörénhet, a kérdés csak az, hogy ki hogyan is dönt voltaképpen.

but tonight you're a stranger or some silhouette


Az Ötök Testvérisége
Akik kíméletlenül legyilkolnak, ha az útjukba kerülsz

It's only been a lifetime

Egy társaság, melynek élén 5 kiemelkedő tehetséggel, s képességekkel bíró személy áll. Ezek az emberek voltaképpen arra hivatottak, hogy megtisztítsák a világot az összes természetfelettitől. Az olyanoktól, akik ártanak, s rosszat, sötétséget hoznak a világra. Régen talán csak a vámpírok ellen küzdöttek, de manapság rájöttek, sőt, szembesültek a ténnyel, hogy megannyi más ellenség szaladgál a világban. Jelen pillanatban tényleg mindegy, melyik fajhoz tartozol: lehetsz vámpír, vérfarkas, szirén, démon... rajta vagy a megölendők listáján.
Hogyan válhat valaki vezetővé? Nos, a világon csak öt darab Wallace kard létezik. Mágikus erővel bírnak. Képesek álom formájában jeleket küldeni a kiválasztottaknak, avagy a leendő gazdájuknak. Amint a kard és a használója érintkeznek, ezáltal a vezető elfogadja magát a felkérést: létrejön egyfajta kapcsolat. Az erő átruházódik a használóra, immár vezetőre, s érezheti, ahogyan a mágia átjárja a testét, elméjét, s valahogy mindenféle értelemben megváltozik. Erősebb lesz, gyorsabb, kifinomodnak az érzékei.
Az öt vezető mindegyike birtokolja az alábbi képességeket, s ezen felül mindegyikük egy-egy különleges, egyedi képességet is a magáénak tudhat. A szervezet székhelye Denverben található.

A vezetők képességei
❖ Védelem a mágia ellen: Nem hat rájuk semmiféle boszorkányság vagy varázslat.
❖ Mágiabirtoklás: nagy hatalommal rendelkeznek.
❖ Kapcsolat a beavatottakkal: Mivel minden egyes beavatott egy-egy szimbolikus, egyedi tetoválással rendelkezik, mely megjelenik az öt vezetőn is, így azon keresztül képesek elérni a beavatottakat. Látni, hogy mit csinálnak éppen, sőt, még beszélni is képesek hozzájuk. Ha egy beavatott meghal, a tetoválás eltűnik a vezetőkről. A kapcsolat létrejöttével a beavatottak mágiát is birtokolni fognak, melyet az öt vezetőből nyernek.
❖ A Wallace karddal (melyből 5 van a világon, s ezt az öt vezető birtokolja) képesek megjelölni az áldozataikat - ezáltal létrejön a kapcsolat, s mintegy GPS-ként tudják követni az alanyt. Sőt, ez a kard képes felvenni a harcot a démonokkal.
❖ Ha megölnek egy vezetőt, a kötelék meggyengül a vezetők és a beavatottak között.
❖ Gyorsabb reflexek, nagyobb fizikai erő, gyorsaságuk felér a vámpírokéval.
❖ Lehetetlenség őket megigézni, avagy a fejükbe mászni.
❖ Nagyobb az ellenálló képességük, több fájdalmat képesek elviselni.
❖ Vadászösztönnel rendelkeznek: aki beavatottá válik, azon egyszerűen eluralkodik. Minél többet öl, annál többet akar. A vadász túlzottan megszállottá is válhat, ezáltal még a saját szerettei ellen is képes fordulni.
❖ Fegyverek, eszközök: Kardok, verbéna a vámpírok ellen, puska, robbanóanyagok, varázsigék.
❖ Minden vezető rendelkezik egy sajátos, különleges képességgel.

A beavatás
Maga a beavatási szertartás a Denveri központ tanácstermében zajlik. A földre egy öt ágú csillagot rajzol fel valamelyik vezető, a csúcsokhoz egy-egy fáklyát, s középre egy kelyhet helyez el. A szertartáson csakis az öt vezető, s maga a beavatni kívánt személy lehet jelen. Az öt vezető az öt fáklya mögött helyezkedik el, míg maga a beavatni kívánt vadász a kehely előtt áll. A vezetőknél még a Wallace kardok is jelen vannak, hiszen ez az, ami még szükséges magához a szertartás végrehajtásához. A vezetők egyszerre kezdenek el egyfajta varázsigét mormolni, mely összeköti őket a beavatni kívánttal. Miközben a varázsigét mondják, egyre közelebb lépnek a kehelyhez. A karddal megvágják a saját tenyerüket, s vérüket a kehelybe csepegteti mind az öt vezető. Ezután a beavatni kívánt vadász elmondja az esküt, mellyel hűséget fogad az Ötök testvérisége felé. Ezt követően az ő tenyerét vágják meg, mind az öt karddal, s vérét szintén a kehelybe csepegtetik. Ekkor ér véget maga a varázsige, s egyfajta fényrobbanás tör ki a kehelyből. A beavatni kívánt vadász fájdalmat érez, mintha a bőrébe égetnének valamit; igen, ekkor jelenik meg a sajátos szimbóluma, egyfajta sajátos jelkép a testén. Az öt vezető szintén megkapja ugyan azt a jelet, s ezzel jön létre a kapcsolat, ezzel fejeződik be maga a beavatási szertartás.
Ha egy beavatott meghal, a szimbóluma eltűnik a vezetők testéről, sőt, megérzik, átélik a halálának minden fájdalmát.

A beavatottak képességei
❖ A beavatottak átka: Amennyiben megölnek egy vadászt, a gyilkos megátkozódik. A vadász szelleme kezdi kísérteni, addig gyötörni, míg az őrületbe nem kergeti az áldozatot, s ő maga véget nem vet az életének.
❖ Mágiabirtoklás, melyet az öt vezetőből nyernek a kapcsolat létrejötte után.
❖ Gyorsabb reflexek, nagyobb fizikai erő, gyorsaságuk felér a vámpírokéval.
❖ Lehetetlenség őket megigézni, avagy a fejükbe mászni.
❖ Nagyobb az ellenálló képességük, több fájdalmat képesek elviselni.
❖ Vadászösztönnel rendelkeznek: aki beavatottá válik, azon egyszerűen eluralkodik. Minél többet öl, annál többet akar. A vadász túlzottan megszállottá is válhat, ezáltal még a saját szerettei ellen is képes fordulni.
❖ Fegyverek, eszközök: Kardok, verbéna a vámpírok ellen, puska, robbanóanyagok, varázsigék.

Kiválás
Amennyiben egy tag kiválna a szervezetből, a testéről el kell távolíteni a szimbólumot. Ez az, amivel a kapcsolat megtörhető, ám az, aki a szervezetből kiválik, egyet jelent az árulással, s ezáltal üldözötté válik.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:22 am

Emberek
minden, amit tudnod kell róluk

It's only been a lifetime

Az emberek a legátlagosabbak. Olyanok, mint mi. Lassúak a természetfeletti lényekhez képest, sebezhetőek és halandóak, megölhetőek.

A vámpírok ellen egy dolog van, ami megvédheti őket, az pedig a verbéna. Ha az ember jót akar magának, akkor vagy minden nap teával keverve issza vagy szimplán magánál hordja: például a zsebében vagy az órájában, akárhol.

Nem minden ember tud a természetfelettiek létezéséről, de pont ettől olyan izgalmas ez a világ.

but tonight you're a stranger or some silhouette

Always and Forever
Értetek
vagyunk
Szintlépési fázis :
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro3_250
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Fajok leírása Tumblr_ou84bwSpS91r9xerro4_250
Keresem :
Léptek száma :
557
Népszerûség :
0

Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Fajok leírása Empty

Ajánlott tartalom


Fajok leírása Empty
Vissza az elejére Go down
 

Fajok leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette in the Darkness :: Kedves naplóm... :: Véss mindent az eszedbe-
^
ˇ