Share | 
 

 Fajok leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:53 pm

Vámpírok
Veszélyes, vérszívó lények az éjszakában

It's only been a lifetime

Teremtéstörténet:

A család egyenlő a hatalommal. És a család mindig az első. Az Ősi család, azaz a Mikaelsonok mindig is tartották magukat ehhez a mondáshoz. A történetük sok-sok évvel ezelőtt kezdődött, mikor a legfiatalabb gyermeket megölte egy vérfarkas. Esther, a gyermekek anyja, aki egy ősi boszorkány végül úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy újabb családtagot veszítsen el: a naphoz és az ősi, fehér tölgyhöz fordult segítségért, melyik a természet legősibb elemei. Vámpírrá változtatta a szeretteit, így született meg az Ősi vámpír család...

Hogyan lesz valaki vámpír?

Egy ember, aki vámpírvért fogyasztott valamilyen módon (megitatták vele, vagy a testébe fecskendezték, tehát a vámpírvér a szervezetében van) és meghal, ezután magához fog térni élőhalottként. Tehát ekkor még nem vámpír, de már nem is ember. A legfontosabb ilyenkor, hogy el kell dönteni, végigcsinálja-e az átváltozást, avagy meghal. Erre 24 órája van. És hogy mit kell tennie? Emberi vért innia.
Ahhoz, hogy végbemenjen az átváltozás elég egy csepp vér is, de annak le kell csúsznia a torkán. Ezután véglegesen és visszafordíthatatlanul vámpírrá vált az illető. (A gyógyír dologba itt ne menjünk bele.) Állati eredetű vér nem elegendő az átalakuláshoz!

Élettan:

A vérnek hála sokkal erősebbek lesznek. Feltéve, ha emberi vért isznak. Stefan a történet elején csak és kizárólag állati eredetű vért fogyasztott, így képtelen volt megigézni Vickit, hogy felejtse el, ami történt és hogy nem ő harapta meg - Damon akkor és ott mentette a helyzetet, amit ő okozott.

Erősebbek, gyorsabbak és mozgékonyabbak, mint az emberek.

Kifinomult érzékek: hallás, látás, tárgyalóképesség, stb.

Gyorsabb gyógyulás: Ha megsebesülnek, képesek nagyon hamar meggyógyulni. Ha még vérhez is jutnak, akkor ez a folyamat még gyorsabb.

Halhatatlanság: Bizonyos keretek között a vámpír örökéletre van kárhoztatva.

Felerősödött érzelmek: Minden érzelem ezerszeresen jelentkezik, legyen az öröm, bánat, szerelem, bűntudat, egyszóval bármi. Ezzel igencsak nehéz megbirkózni.

Érzelem kikapcsolás: Ha például eluralkodik rajtuk a bűntudat, vagy a mérhetetlen szomorúság, akkor fogják és kikapcsolják az érzelmeiket. Ezután egy igazi, gyilkos vámpírrá változnak, akik a szórakozásnak élnek. Visszahozni őket elég nehéz; el kell érni, hogy vissza akarjanak kapcsolni és ez nem mindegy, hogyan történik. Elenát például úgy hozták vissza egyszer, hogy Damon megölte a szeme láttára Mattet (akin rajta volt a Gilbert gyűrű, így természetesen túlélte).

Megigézés: Ehhez mélyen az áldozat szemébe kell nézni, majd elmondani, mit szeretnénk – legyen szó arról, hogy az illető elfelejtsen valamit, vagy épp arról, hogy mit tegyen meg és így tovább.

Telepátia
- Pl. amikor Damon belépett Rebekah tudatalattijába, amikor a lány aludt és ezzel kutakodhatott az emlékei közt addig, amíg meg nem találta a neki szükséges információt.
- Belépés a tudatalattiba és egy új világ teremtése (pl. amikor Damon belépett a haldokló Rose elméjébe és segített neki békére lelni a halála előtt, meg beszélgettek még egy utolsót... vagy amikor Stefan Katherine tudatalattijába mászott be és megmutatta neki, milyen lehetett volna egy tökéletes jövő a számára és Nadia számára a halála előtt)

Gyengeségek:

Állati vér: Egy vámpír vígan eléldegélhet állati eredetű vérrel éveken keresztül, viszont ha csak ilyen vért iszik, akkor a képességei legyengülnek. Például nem lesz képes megigézni senkit. Az első évadban Damon ezt pontosan tudta, ezért is szórakozott Vickivel, akit bár Stefan megpróbált megigézni, nem sikerült. Egy állati véren élő vámpír, ha megsérül, sokkal jobban fáj neki. Ezen kívül lassabban is gyógyul.

Nyakkitörés: Bár nem halnak bele, de egy időre ki lehet őket iktatni egy jól irányzott nyakkitöréssel.

Gyógyír: Alapvetően a gyógyírból nincs is a világon, csak egyetlen egy darab (plusz a börtönvilágokból lehet még szerezni, ahogy Bonnie tette). Ha a vámpír beveszi ezt a gyógyírt, akkor emberré válik, viszont olyan szinten, hogy nincs visszaút. Emberként nem fog tudni rajtad segíteni többé a vámpírvér, azaz ha súlyos sérülésed lesz, akkor vagy a kórházban megmentenek vagy sehogy. Ebből következik, hogy újra vámpírrá sem tudsz változni.

Végleges halált okoz: lefejezés, megkarózás, tűz és szívkitépés

Meghívás: Amíg az adott ház tulajdonosa be nem hív, addig nem tudsz bemenni. Azonban, ha a tulajdonos meghal, átlépheted a küszöböt.

Varázslatok: A boszorkányok szeretik „kínozni” a vámpírokat bizonyos bűbájokkal. Kedvencük a fejfájdítós varázslat a vámpírok ellen.

Testi sérülések: Lehet, csak egy pillanatig, de igenis érezni fogod, ha beléd vágnak egy karót. És valljuk be, ez nem éppen kellemes érzés.

Verbéna: Talán ez a legbosszantóbb gyengeség a vámpírok szemében. Ha az adott ember verbénát szed, vagy hord, akkor a vámpír nem tehet vele semmit. Nos, úgy értem, megigézni nem tudja. Ha pedig a vámpír szervezetébe jut, vagy csak épp a bőrét érinti, maró, égető hatású. Ezzel konkrétan kínozni lehet őket.

Napfény: Alapvetően a vámpírok elégnek a napfényben. Kivétel azok, akiknek egy boszorkány napfény elleni ékszert készített. (Köztudott, hogy a boszorkányok és vámpírok nincsenek túl jó viszonyban, így elég ritka, hogy ilyen ékszer készül.)

Vérvonal: Ha egy ősi vámpír meghal, akkor mindenki, aki a vérvonalához tartozik, szintén vele hal. Magyarul, ha kiirtanák az ősieket, akkor megszűnnének a vámpírok örökre.

Vérfarkas harapás: Ha egy vérfarkas sebet ejt egy vámpíron, az halálos. A seb elkezd terjedni, a vámpír hallucinálni kezd mindenféle dologról, lázban fog szenvedni, zavarodott lesz és egyre inkább elveszíti önmagát. A méreg felemészti. Egyetlen egy gyógymódja van, az pedig Klaus hibrid-vére. Ő pedig nem arról híres, hogy csak úgy segít másokon.

Fából készült golyók, fegyverek

Fehér tölgy: Az Ősiek legyőzéséhez szükséges fegyver.

A vámpírvér gyógyító hatású, ugyanakkor a Rákot, mint betegséget nem gyógyítja meg, sokkal inkább felgyorsítja a folyamatot. A beteg hirtelen jól fogja magát érezni, mintha kutya baja sem lenne, aztán hirtelen rosszabbodni kezd, majd meghal

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:51 pm

Boszorkányok
talán a legveszélyesebbek

It's only been a lifetime

Történet:

A boszorkányság eredete ismeretlen, de köztudott tény, hogy a boszorkányok évszázadokkal ezelőtt már léteztek és tudásukat, valamint készségeiken generációkon keresztül tovább adták a családban. A közhiedelemmel ellentétben a boszorkányok nem a démonoktól kapják az erejüket és nem szeretik az ördögöket. A természet szolgáinak tartják magukat, akiknek kötelességük, hogy fenntartsák az egyensúlyt a világban.

Mágia:

A mágia az a hatalom, ami befolyásolja a világ változásait természetfeletti eszközökkel. Felosztható ez fehér és fekete mágiára, de helyzettől függően lehet semleges is.

Ősi mágia: Ezt a mágiát leggyakrabban a New Orleans-i boszorkányoknál láthatjuk. Halott ősökből merítenek energiát egy bizonyos helyen és a szellemek (vagyis a régen meghalt boszorkányok) belátása szerint lehet felhasználni. Elijahtól megtudva, ezt a hatalmat csak azon a helyen lehet hasznosítani, ahol a boszorkány meghalt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ezt a területet elhagyja a boszorkány, az erő megszűnik létezni, azaz nem tud varázsolni.

Fekete mágia: Egyfajta varázslat, mely a gonosz erőket hívja segítségül és negatív célokra is fel lehet használni (dolgok megsemmisítése, szerencsétlenség okozása, halálos sérülések, pénz teremtése magunknak, és így tovább).

Kinyilvánítás: Ez egy rendkívül sötét formája a mágiának, felhívja a sötétséget, károsítja a természeti síkot. A részletei és a története ismeretlen, de Nandi szerint a kinyilvánítás erőit annyira erősnek tartják, hogy sok boszorkány száműzetésbe kerülhet a mágia világából, mert terjeszti a hagyományos és kortárs formáit a boszorkányságnak.

Áldozati mágia: Sötét varázslat, mely élő vagy élőhalott áldozati lények erejére támaszkodik. Minél több az áldozat, annál erősebb a boszorkány is.

„Szellem” mágia: A halott boszorkányok erejét hívja segítségül és jó vagy rossz célokra lehet felhasználni, ám eltérően más mágiától, csak és kizárólag a „szellemek” belátása szerint cselekedhetsz. Ha egy boszorkány visszaél az ajándékkal, amit kapott, a Lelkek (vagyis a halott őseik) megtörhetik a kapcsolatot, megakadályozva, hogy a boszorkány tovább használhassa az erejüket.
Bonnie ezzel az erővel próbálta megölni Klaust. Azonban, miután Jeremy feltámasztására használta, az ősök elutasítják a lányt, mert megsértette a természetet a feltámasztó varázslattal.

Hagyományos mágia: Ez a leggyakoribb formája a modern boszorkányok között. A természet erejéből merítenek energiát, s a boszorkány úgy használja fel, ahogy jónak látja. Bár a hagyományos mágia népszerű, de igencsak fárasztó is. Tekintettel arra, hogy a boszorkány a saját energiáját gyakorolja, tapasztalhatnak néhány tünetet: szédülés, fáradtság, orrvérzés.

Utazó mágia: Az Utazók alkalmazzák, hogy átkozzanak. Nem képesek a hagyományos mágiára és más nyelvű is, mint a többi. Ez a mágia nagymértékben függ a veleszületett mágiától és a kapcsolattal a többi Utazóval. Csak összekapcsolódva, együtt képesek elvégezni egy erőteljes varázslatot. Gyakorlatilag egyedül tehetetlenek.

Erő és képességek:

• Jövendölés
• Tisztánlátás
• Megérzés
• Médium
• Előérzet
• Pszichometria

Speciális fizikai ajándékok: Davina érzékelni tudja, ha valaki mágiát használ, valamit meg tudja mondani a boszorkány helyét. Monique tudja, ha valaki hazudik, míg Sophie megérzi, ha valaki terhes.

• Elemek irányítása
• Varázslat
• Telekinézis: Tárgyak mozgatása és személyek mentális befolyásolása
• Kotyvasztás

Eszközök:

• Gyertyák
• Gyógynövények
• Kövek
• Talizmánok
• Rituálék
• Varázslatok
• Receptek könyve

Gyengeségek:

• Hitetlenség
• Félelem
• Halandóság

Túlzásba vitt mágia: Zavartságot, eszméletvesztést, orrvérzést, de halált is okozhat.

Kapcsolataik:

Föld: Mély, lelki kapcsolat. Sok boszorkány, ahogy Bonnie is, képesek érezni a Földet. A legtöbb boszorkány tiszteli a Földet, éppúgy, mint néhány vallás a templomokat, mecsteket. A boszorkányok úgy vélik, hogy minden élőlény a természet része.

Halott ősök: Gyakran részt vesznek a varázslatok és rituálék során a boszorkányokkal. Ők hozták létre a boszorkányság törvényeit és osztották ki a büntetéseket, ha valaki megszegte azokat.

Vámpírok: Bonyolult kapcsolat, de inkább negatív, mint pozitív értelemben. Ennek oka, hogy mióta a vámpírok létrejöttek a fekete mágiának hála, semmibe veszik a természetet, ezért az összes élő teremtménynek meg kell halnia, mert miattuk sérült a természet rendje.

Vérfarkas: Leginkább semleges. De van átmenet a negatív oldal felé.

Boszorkányok: Általában pozitív kapcsolat. Segítik és védik egymást, gyakran egy nagy család tagjaiként kezelik egymást. Vannak azonban olyanok, akik ezt az egymást segítő hitet figyelmen kívül hagyják és a népeik ellen fordulnak.
Egy híres példa Quetsiyah történe. Megteremtette a halhatatlanság varázslatát és ez két csoportra osztotta a népet. A hagyományos boszorkányok erkölcstelennek, a természet törvényének megsértéseként tekintettek a varázslatra. Igyekeztek korlátokat szabni, melyeket minden boszorkánynak be kell tartania. A másik csoport az isteni potenciál kinyilatkoztatásának látta ezt a varázslatot és a semmibe vették társaik rendeleteit, törvényeit. Ez a nézetkülönbség az oka annak, hogy a boszorkányok két részre szakadtak.

but tonight you're a stranger or some silhouette


Varázslatok, bűbájok
a teljesség igénye nélkül

It's only been a lifetime

Hibrid átok: Egy rendkívül nagy varázslat, amit Klausra mondtak ki annak érdekében, hogy megadakályozzák, hogy vérfarkas énje a felszínre törjön.

Áldozati rituálé: „Phasmatos Tribum, Salve Sorce Das. Phasmatos Eliximo Nominum, Etrinox Sorce Sotero Callux Oxtara.” A varázslat, mely képes eltávolítani a hibrid átkot, miután a szükséges áldozatok befejeződtek.

Napmedál: A varázslat, amely képes arra, hogy megadja a vámpírnak azt a képességet, hogy szabadon járhasson a napfényben anélkül, hogy elégne.

Gilbert gyűrű: A varázslat, mely képes megakadályozni egy természetfeletti lény vagy esemény általi halált. Minden halálból való visszatérés közelebb viszi a használóját a sötétebb énjéhez (lásd: Alaricnak volt egy vámpírgyűlölő énje, akinél még egy ősi vámpírt ölő karó is volt és csak ő tudta, hol van… Alaric igazi énje pedig nem).

Gilbert eszköz: A varázslat, mely képes ártalmatlanná tenni a vámpírokat és vérfarkasokat, ha aktiválják.

Sír varázslat: Megakadályozza, hogy a Fell's Church templom alatti kriptából kilépjen a vámpír (Damon évekig azt hitte, hogy Katherine is a sírban van).

Sír varázslat-visszafordító: „Phasmatos Salves Nas Ex Malon, Terra Mora Vantis Quo Incandis, Et Vasa Quo Ero Signos.” Képes visszafordítani a sír varázslat hatását.

Pentagram varázslat: „Incendia!” A varázslat, mely képes létrehozni a területen tüzet, pentagram alakban. Ezt használták a Bennett talizmán elpusztításakor.

Tűz varázslat: „Ex Spiritum In Taculum, En Terrum Incendium, Phasmatos Salves A Distum!” A varázslat, mely csökkenti/növeli a tűz intenzitását.

Gyógyító varázslat: Képes meggyógyítani egy személy sérülését.

Összekapcsoló varázslat: Képes összekapcsolni két vagy több embert.

Elkülönítő varázslat: Képes megakadályozni, hogy a bizonyos személy ki tudjon lépni a szobából.

Fájdalomcsökkentő varázslat: „Asinta Mulaf Hinto.” A varázslat, mely képes csökkenteni egy másik személy fájdalmát.

Helymeghatározó varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Viras Sequita Saguines Ementas Asten Mihan Ega Petous.” Varázslat, mely képes megtalálni egy tárgyat és/vagy személyt.

Üzenetküldő varázslat: Képes üzenetet küldeni egy bizonyos személynek, maga az üzenet, valamint a címzett hajszálának elégetésével.

Instabilitás varázslat: „Terra Mora Vantis, Quo Incandis!” A varázslat, mely képes ártalmatlanná tenni valakit egy személyes tárgya által.

Hipnózis: Varázslat, mely képes hipnotizálni valakit, hogy felfedjék a belső titkait.

Jogfosztó varázslat: „Phasmatos Tribum, Exum Sue, Redem Su Pas Quo.” Varázslat, mely képes megfosztani egy boszorkányt a mágiájától.

Asztrális kivetítési varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Es Tas Sue Sasta Nanse, Transum Viso. Mas Tenas Quisa, Nas Metam!” A varázslat, mely képes elszállítani a szellemi testet a Föld egy másik pontjára.

Birtokló varázslat: „Somno Ritum Per Dax Ritum.” Varázslat, mely képes lehetővé tenni, hogy egy személy rendelkezzen a másik lelkéről.

Birtokló varázslat-visszafordító: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Uenes Phasmatos Et Somnos. Ex Totum Ex Um Maleo Matos.” Képes visszafordítani a birtokló varázslat hatását.

Feltámasztó varázslat: „Vitas Phasmatis, Ex Salito, Revertas Phasmatis. Ut Vectas, Vitas Phasmatos, Ex Salito.” Varázslat, mely képes feltámasztani a holtat.

Védővarázslat: Képes megvédeni a személyt, bármilyen természetfeletti által okozott sérüléstől.

Tűzgyűrű: Varázslat, mely képes megakadályozni a személyt, hogy elhagyja a tűz-kör közepét.

Átváltozó varázslat: Képes csökkenteni vagy növelni a sebességét a vérfarkas átalakulásnak.

Ősi-ölő varázslat: „Infero Eseri Gratas, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Victamas Veras! Phasmatos Tribum, Niha Sue Exilum, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Levam, Mina Sue Te, Disasustos Vom, Mas Pro Je Ta Sue Te! Phasmatos Veras! Fes Matos Tribum, Mas Pro Tes Unum! Victas Ex Melam, Phasmatos Vanem! Mas Pro Je Ta Sue Te!” Egy erőteljes varázslat, mely képes megölni egy Eredetit.

Tűzoltó varázslat: „Sutas Incenda!” Képes eloltani a tűz lángjait.

Száműző varázslat: „Phasmatos Redux Redismo Sus Terra.” Varázslat, mely képes eltávolítani a nem kívánt személyt vagy szellemet.

Tárgy elpusztító varázslat: „Universa Ruina In Tenebras Ra Damis Infinitum! De Lon Dem Ex Nahal da Six!” Varázslat, ami képes elpusztítani az adott tárgyat vagy talizmánt.

Kinyitó varázslat: „Phasmatos Siprum, Emnis Abortum, Fasila Quisa Exilum San!” Varázslat, ami képes kinyitni vagy bezárni egy ajtót vagy tárgyat.

Újranyitó varázslat: „Phasmatos Tribum, Melan Veras, Et Vasa Quisa, Exu Quisa!” Szintén egy kinyitó/bezáró varázslat.

Lezáró varázslat: „Sigalis Intransium, Exalis Exalis, Omnas Quisa Operum, Sigalis Intransium, Exalis Exalis! Omnaben Libras, Sigalis Intransium, Exalis Exalis! Omnas Quisa Operum, Exalis Exalis!” Szintén egy kinyitó/bezáró varázslat.

Testtartósító varázslat: Varázslat, mely képes tartósítani a holttestet, így az nem fog bomlani.

Vér-kapcsoló rituálé: „Phasmatos Inta Grum Vin Callus Amalon Callagius Accodum. Cosom Naben Dox Callagius Amalon Gaeda Callagius. Ceremum Descendium Vinum. Phasmatos Inta Grum Callus. Cosom Naben Dox.” Varázslat, mely képes összekapcsolni két vagy több embert (a vérükkel).

Biztosító varázslat: Ha a zsályát elégetik, így a varázslat képes hangszigetelni a szobát, annak érdekében, hogy vámpír ne tudjon hallgatózni.

Természet varázslat: „Phasmatos Tribum, Melan Veras. Phasmatos Tribum, Melan Veras.” Képes növelni a növény vagy virág növekedését.

Vér-kapcsoló varázslat: „Phasmatos Ex Solves, Exis Pa Unas Animotos. Phasmatos Di Conjunctos, Sol Facto Dos Male! Phasmatos Ex Solves, Exis Pa Unas Animotos, Di Conjuncto Sol Facto! Phasmatos, De Vos Male!” Varázslat, mely képes minden Ősit összekapcsolni eggyé.

Fegyver-varázslat: „Vescaram Anta Intacurum, Vescalis Dissendis Divinitum! Ex Tutum Tatum, Dimentum Talos! Dox Toxem, Dox Malum! Dox Divinitum!” Varázslat, mely képes létrehozni egy elpusztíthatatlan fegyvert.

Határvarázslat: Arra használják, hogy megakadályozzák, hogy valaki(k) elhagyhassák az adott területet.

Határvarázslat-visszafordító: „Merabas Hic Libatal, Confremun Signas. Omus Quisa Tentum Exalis, Merabas Hic Libatal Confremun Signas. Omus Quisa Tentum Exalis.” Képes ellensúlyozni a határvarázslat hatását.

Helymeghatározó varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Viras Sequita Saguines Ementas Asten Mihan Ega Petous!” Ezzel képesek a boszorkányok meghatározni valaki helyzetét, akinek a vére a térképen van.

Kiszárítás: „Ocoros Mecante, Aleora Subsitos! Ocoros Mecante, Aleora Subsitos! Olo Santire, Dis Et Brav! Ocoros Mecante, Aleora Subsitos!” Megállítja az emberi szívet, leáll a keringés, így gyakorlatilag az Ősi-vámpír ki van száradva.

Szív-újjáélesztő varázslat: „An Duca Tuas, Animos!” Újraindítja a szívet.

Lélekáttevő varázslat: „Phasmatos Tribum, Nas Ex Veras, Radamis Phasmatos Ex Sonos! Resustamen Ex Veram Vatas! Radamis Phasmatos Ex Sonos!” Varázslat, mellyel a boszorkány a tudatot egy másik testbe helyezi.

Vadász-létrehozó varázslat: „Phasmatos Sintu Corpora, E It A Rero, Quest Ero Immortalis. Phasmatos, Victoris, E Insipio Exu Ne Moris. Sintasia Sintu Corpora, Quest Ero Immortalis!” Ezt a varázsigét egy boszorkány végezte a 12. században, létrehozva ezáltal az Ötöket, kötve őket a tűzhöz.

Kinyivánítás-tisztitó varázslat: „Phasmatos Tribum Nas Ex Viras, Purgal Animum Sous Obscarus. Phasmatos Repallus Tantian, Maltuscanum Anium Par Vas!” A varázslat, melyet Aja és kovenje végzett, hogy megtisztítsák Bonniet ettől a féle mágiától.

Feltámasztó varázslat: „Phasmatos Raverus On Animun! Phasmatos Raverus On Animum! Phasmatos Raverus On Animum!” Ezt a varázsigét használta Bonnie, kombinálva a Lelki mágiával, fekete mágiával és a Kinyilvánítással, hogy véglegesen feltámassza Jeremyt.

Terhességazonosító varázslat: Ezzel azonosítani lehet, ha valaki terhes.

Elme-összekapcsoló varázslat: „Jaryakat en zem Daryeet acza.” Képes két ember elméjét összekapcsolni.

Agy-összekapcsoló varázslat: „Adatu Khan Leala Ghan Breatvis Shemil!” Egy erős varázslat. Qetsiyah használta, amikor összekapcsolta Silast és Stefant, használva Stefan energiáját, hogy kisüsse Silas agyát, ezzel mentális képességeit haszontalanná téve.

Elmezavaró átok: „Torsion.” Agnes használta, hogy megátkozza Cami ikertestvérét. Az átok hatására elvesztette józan eszét, megölte a tizenhárom társát, majd végzett magával. Ugyanezzel átkozták meg Keirant is.

Aratás: Ezt az erős rituálét New Orleansi boszorkányok használták. Ez előírja, hogy áldozzanak fel négy lányt, kiknek ereje a Földbe száll és az Aratásig ott marad. (Később visszatérnek az élők sorába.) Ha nem áldozták fel mind a négy lányt ennek az idején, elvesztik erejüket.

Horgony-áttevő rituálé: „Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Im A Pran Khos Suptia Jhem Ai Pada Khe Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam! Ai Pada Se Rassatam!” Egy nagy szertartás melyet Qetsiyah végzett Amarán, majd amivel később Bonnie-ból szellemből Horgony lett.

Naphoz kötő varázslat: Ezt használta Silas, mikor bezárta Qetsiyaht a házába, hogy ő találhassa meg először a Horgonyt. A varázslat a Naphoz volt kötve, ami azt jelentette, hogy csak napnyugtakor juthatott ki a lány a házból. Eredetileg Qetsiyah hozta létre, ő tanította meg Silasnek.

Utazó-varázslat: „Jaryakat a zem. Daryeet acza.” Katherine ezt használta, mikor áttette magát Elena testébe.

Szárító mágia: „Symbole du masque et de l'ombre, embrase-toi. Embrase-toi.” Erőteljes varázslat, melyet Papa Tunde használt, kiszárítva rendszeresen nagyszámban a vámpírokat.

Elmezavaró átok: „Torré so fou, mort te de l'esprit.” Erőteljes átok, melynek hatására az áldozat lassan elveszti az elméjét, fájdalmat éreznek, megölnek másokat, majd magukat.

Feltámasztó varázslat: „Otto Istre Hasvasaht Este (név) Istarre.” Erőteljes mágia, melyet az Utazók végeztek, hogy feltámasszák régi vezetőjüket, Markost.

Látomás eltávolító varázslat: „Uvon Nispoceh Vi Cristine Kuzlo Chelos Bih(te).” Az a varázslat mellyel eltávolították az utolsó két hasonmás, Stefan és Elena látomását egymásról. Az eredeti varázslat célja, hogy a Hasonmások mindig egymásra találjanak, de ezt Markos eltávolítatta annak érdekében, hogy bizonyítsa Damonnek, ők nem ellenségek.

Hasonmás prófécia: Ezt az ősi varázslatot több, mint 1500 évvel ezelőtt végezték el, Markos parancsára, annak érdekében, hogy a Hasonmások együtt legyenek. Emiatt vonzottak egymáshoz a Petrovák és Salvatorék több évszázadon át. A varázslat célja az volt, hogy az Utazók mindig könnyen megtalálják őket.

Virág-felélesztő varázslat: „Belle la vie a cette fleur, maintentant!” Monique, Abigal és Davina használta, hogy újjáébresszék a virágokat.

Utazókés elpusztítása: „Evit ni et tempozo.” Markos használta, hogy elpusztítsa az utolsó Utazókést, a tűz és a varázslat segítségével.

Helymeghatározó varázslat: „Ole Heldhat Eina Odvozniti.” Az Utazók, valamint Markos használta annak érdekében, hogy meghatározzák a hasonmások helyét.

Fullasztó varázslat: „Lihednat Dolchitni.” Az Utazók, valamint Maria használta, hogy megállítsák egy ember légvételét, ezzel megfullasztva őt.

Utasellenőrző varázslat: „Dumi Porvo Vesthat Domo Etha Ani Oio Thomo.” Folyamatos ellenőrzés alatt tartható az Utazó a másik szervezetben.

Helymeghatározó varázslat: „Sa Laca Tha Tarq...Permisso Laca Tha Tar.” Luke használta a varázslatot, hogy megtalálja Enzot Damon kérésére. A fiú azt állította, hogy a varázslat elég erős ahhoz, hogy bárkit megtaláljon a világon, de mivel Enzo meghalt, így a varázslat is sikertelen volt.

Holdfény gyűrű: „Materi Lunare Tua Virtuse.” Ezt a nagy varázslatot az Eredeti Boszorkány hozta létre, mely lehetővé tette a vérfarkasoknak, hogy szabályozzák az átalakulásukat, hogy ne csak teliholdkor tudjanak átváltozni, hanem bármikor.

Tisztító varázslat: „Zah Pet Par Veet Eezol Ehmit Pro Kleh Et Tee.” Egy rendkívül erős, Utazók által végzett varázslat, melynek célja az volt, hogy megtisztítsák a Földet minden varázslattól, ami nem tiszta; azaz a Lelki mágiától. A varázslat a két hasonmás összekevert vérével működik, ám ha az egyik, vagy mindkettő meghal, érvényét veszti.

Dermesztő varázslat: Ezt használta Bonnie a kinyilvánításon keresztül, hogy átmenetileg semlegesítse Silast. Megalvasztotta a vérét, és az összes csontját, ízületét, izmát kővé változtatta. Mikor Bonnie meghalt, Silas újraéledt.

'Függönyleejtő' varázslat: Talán az egyik legerősebb varázslat. Bonnie használta, hogy kapcsolatba lépjen régi ősével, Qetsiyahval.

Silas leállító varázslata: Silas ezt használta, hogy megakadályozza Qetsiyaht a Horgony átviteli rituáléban. Megállította az erejét, ezzel egy időben szelet okozott a házban, ami pedig áramszünetet.

Luke leállító varázslata: „Phesmatos Fumos Extas.” Luke használta, hogy leállítsa Liv varázslatát. Emiatt nem tudott visszajönni Damon a Másik oldalról.

Horgony-elsöprő varázslat: „Ohto Eestanay As Vazat Esvet Ohnaz Eespalit.” Erőteljes varázslat, melyet gyakran az Utazók használnak. Több tucat Utazó öngyilkosságával működik. Halottként egyszerre, illetve egymás után haladnak át a Horgonyon - rendkívüli fájdalmat okozva ezzel neki -, számos kiskaput nyitva a halottnak ahol visszatérhet az élők közé. Rossz oldala, hogy a varázslat gyengíti a Horgonyt, ami így gyengíti a Túlvilág létezését is.

Liv lehalkító varázslata: Akkor használta, mikor a Grillben Jeremyvel beszélgetett, annak érdekében, hogy egy vámpír vagy hibrid se hallgathassa ki őket. Mikor Tyler megpróbálta, csak sercegő hangot hallott.

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:46 pm

Vérfarkasok
Egy tragédia árán születnek

It's only been a lifetime

Teremtéstörténet:

A vérfarkasok eredete ismeretlen, így csak annyi feltételezhető, hogy a legősibb faj a boszorkányok mellett és hogy valószínűleg nem varázslat alkotta őket.

Hogyan lehet valaki vérfarkas?:

Örökletes dolog és előre nem tudni, hogy ki vérfarkas és ki nem. Ez akkor derül ki, ha akarva vagy akaratlanul, de megölnek valakit. Ekkor ugyanis aktiválódik a vérfarkasságuk és a következő teliholdkor megtörténik az első átváltozásuk, ami nagy fájdalmakkal jár.

Élettan:

Emberként, az átok kiváltása előtt sokkal agresszív jellemvonásokkal bírnak, főleg teliholdkor.

Gyorsabbak és nagyobb fizikai erőt birtokolnak

A napfény nem árt nekik

A harapásuk a vámpírokra nézve halálos végkimenetelű (kivéve, ha a
vámpír Klaus véréből iszik)

Gyorsabban gyógyulnak

Gyengeségek:

Amikor átváltoznak, az állati ösztönök uralkodnak rajtuk és nem tudnak parancsolni maguknak

A farkasfű hasonló hatással bír, mint a vámpírokra a verbéna

Halálukat szívkitépés vagy nyakkitörés okozhatja

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:45 pm

Hibridek
Egyszerre vérfarkas, s vámpír e lény

It's only been a lifetime

Teremtéstörténet:

Tulajdonképpen a világ legelső hibridje Klaus Mikaelson, aki történetesen egy vérfarkas apucitól származik - azaz nem Mikaeltől. Úgy vált vámpírrá, Esther varázslatának hála, hogy vérfarkas volt. A hibridek pedig e két faj kereszteződéséből jönnek létre.

Hogyan lehet valaki hibrid?:

Mint fentebb említettem, vérfarkasnak kell lenni hozzá. Ezután emberi hasonmás vért kell inniuk és a vérrel a szervezetükben meghalni. Ezután hibridként térnek magukhoz.

Élettan:

Mindkét faj tulajdonságait magukban hordozzák, annyi különbséggel, hogy többé nem kell minden teliholdkor átváltozniuk, hanem csak akkor, amikor akarnak. Ezen kívül bizonyos sarj kötődés köti őket Klaushoz, mert ő az, aki úgymond felszabadította őket a vérfarkassá változás okozta kínok alól. Ezt a kötődést Tyler tanulja meg elsőként megtörni, később pedig a többi társának is segít ebben. A kötődés lényege: mindent, amit Klaus mond, megtesznek. Ez az érzelmeikre nincs kihatással. Attól, hogy gyűlölik Klaust, még meg fogják tenni, amit kér.

Gyengeségek, a teljesség igénye nélkül:

A verbéna és a farkasölőfű egyaránt kárt tesz bennük.

Behívás: Amíg a ház tulajdonosa be nem hívta, addig nem tudnak belépni.

Figyelem!:

Ha hibridet szeretnél alkotni, akkor azzal számolnod kell, hogy Elena vámpírrá válása előtt történhetett, hisz hasonmásvérre van szükség hozzá. Ezt azt jelenti, hogy a karaktered több éve hibrid.

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:43 pm

Eretnekek
Jól vigyázz, hisz egyszerre vámpír, s boszorkány, kivel dolgod van

It's only been a lifetime

Az eretnekek olyan vámpírok, akik boszorkányerővel vannak felruházva. Egykor a Gemini koven tagjai voltak. Összesen hat személyről tudunk és a vezetőjükről, akik a tagjai voltak ennek a "családnak":

Lily Salvatore, a vezető: Damon és Stefan vérszerinti anyja, akiről a fiúk úgy tudják, meghalt. Azonban a sors úgy hozta, hogy vámpírrá változott, majd eltűnt a család közeléből, mígnem rátalált az új családjára, melynek tagjai:

- Valerie Tulle
- Nora
- Mary Louise
- Oscar
- Malcolm
- Beau

A család további tagja még Julian, aki Lilyt teljesen az ujja köré csavarta.

Kezdetben a kitagadottak nem voltak képesek varázslatokra, az erejük használatára. Szükségük volt egymásra, vagy különféle mágikus tárgyakra, amiből el tudják szívni a mágiát, hogy végül használni tudják azt. Ilyen erőforrások: mágikus tárgyak, boszorkányok, vérfarkasok... egyszóval tényleg bármi, ami varázslattal jött létre, abból ők el tudják nyerni az erőt.

Ahogy megismerték Lilyt, ő lett a megmentőjük. A nő vámpírrá változtatta őket, hogy együtt lehessenek - a boszorkány erejük azonban megmaradt. Így váltak eretnekekké. Mindkét faj tulajdonságait magában hordozzák, sőt, mivel vámpírok lettek, így a korlátlan mágia is a rendelkezésükre állt a továbbiakban. Azaz áll jelenleg is.
A vérfarkasok harapása nem árt nekik, nem halnak bele, képesek arra, hogy meggyógyítsák a sérülésüket.

Az eretnekek, amiért a Gemini koven kitagadta őket, fellázadtak és immár vámpír-boszorkányokként szálltak szembe a kovennel. Ennek az lett az ára, hogy börtönbilágba küldték őket.
Lily mindvégig úgy érezte, hogy ki fognak egy nap szabadulni onnan és ez a nap úgy tűnik, egyre közelebb van.

Ez a faj, vagyis csoport nagyon kiszámíthatatlan. Számukra a család az első és az összetartozás, azonban ez a talaj elég ingatag.

Megölésük: Szívkitépés vagy megkarózás. De minden bizonnyal az is eléggé árt nekik, ha elégetik őket.

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:39 pm

Vadászok
Akik kíméletlenül legyilkolnak, ha az útjukba kerülsz

It's only been a lifetime

Bevezető:

A The Vampire Diaries és The Originals világában többféle vadász is felüti a fejét. Ha kihagynám valamelyiket és fontosnak tartjátok, szóljatok és pótolom.

Átlagos vadászok:

Alaric a történet elején az átlagos vadászokat erősítette. Egy ember, aki eldöntötte, hogy megtisztítja a világot a vérszívóktól. Semmi különleges nincs bennük, halandóak, könnyen megölhetőek a vámpírok által.

Ötök testvérisége:

Egy halandó boszorkány hozta őket létre, aki eleget akart tenni Qetsiyah kívánságának azzal kapcsolatban, hogy meglegyen a gyógyír és Silas meghaljon. A megvalósítás érdekében egy, a vadászok karján található tetoválás vezet el a gyógyírhez, amit nem mellesleg a vadászon kívül senki nem lát. A tetoválás minden egyes megölt vámpír után egyre nagyobb lesz, egyre inkább kiteljesedik.

A vadászok átka: Ha egy vámpír megöl egy vadászt az ötök közül, akkor a vadász szelleme addig gyötri, amíg a vámpír öngyilkosságot nem követ el. A lánc akkor szakad meg, ha a potenciális új vadász megöli az első vámpírját.

Fokozott erő: A testvériség tagjai erősebbek, mint egy átlagos ember, de a vámpírok erejéhez az övék nem ér fel.

Fokozott gyorsaság: Gyorsabbak, mint egy átlagos vadász.

Igézés: Nem lehet őket megigézni, még egy ősi sem képes rá. Valószínűleg Silas pszichikai erejétől való védelemként kapták ezt a tulajdonságot.

Vadászösztön: Minél több vámpírt öl meg a vadász, az ösztön egyre inkább eluralkodik rajta. A sorozatban Jeremy a saját nővérére is képes rátámadni, mert csak arra a tényre tud fókuszálni, hogy a lány vámpír.

Megölhetőek, halandóak, hisz csak emberek. Talán ez az egyetlen igazi gyengeségük.

Felszerelésük és fegyvereik: Kardok, fehértölgy karók, verbéna, fatöltények, puska, robbanóanyagok és még több verbénával átitatott fegyverek és tárgyak.

Alaric Saltzman, mint ősi vámpír és vámpírvadász:

Esther, az Ősiek megalkotója egy varázslattal előhozta Alaric azon énjét, aki gyűlöli a vámpírokat. Ezután teljessé tette a varázslatot és ősi vámpírrá változtatta a férfit. A célja az volt vele, hogy lemészárolja az Ősi családot, ezzel kiírtva az összes vámpírt.
Azonban nem sikerült a terve és Alaric meghalt - azonban amikor Bonnie megnyitotta a másik oldalt, visszatért az élők sorába, de Ősi vámpír maradt. Előnye: képes megigézni más vámpírokat.

Rayna Cruz-féle vadász és a bölcsek:

Ezt a fajta vadászt a 7. évadban ismerhettük meg. Rayna története hosszú évekre nyúlik vissza, amikor is az élete össze lett kötve 5 bölcsével és meg lett "áldva" a vámpírölő ösztönökkel. Látja, hallja, érzi a vámpírokat és az ösztönei annyira erősek, hogy képtelen leállni. Ha megöregszik vagy meghal, akkor egyszerűen újjá éled - addig, amíg az utolsó bölcs életét fel nem használja. Olyan ez, mint egy PC játék. 5 életed van, használd fel jól és írts ki annyi vámpírt, amennyit csak tudsz!
(Ez a vámpírvadász képesség Bonniera száll át, ami bizony a sorozatban elég sok bonyodalomhoz vezet.)

Mikael Mikaelson, a vámpír, aki vámpírokat öl:

Évszázadokon át üldözte a saját gyermekeit és mostoha fiát, hogy megölje őket, ezzel véget vetve a vámpíroktól hemzsegő világnak.

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Pént. Márc. 02, 2018 8:37 pm

Emberek
minden, amit tudnod kell róluk

átlagos emberek

Az emberek a legátlagosabbak. Olyanok, mint mi. Lassúak a természetfeletti lényekhez képest, sebezhetőek és halandóak, megölhetőek.

A vámpírok ellen egy dolog van, ami megvédheti őket, az pedig a verbéna. Ha az ember jót akar magának, akkor vagy minden nap teával keverve issza vagy szimplán magánál hordja: például a zsebében vagy az órájában, akárhol.

Nem minden ember tud a természetfelettiek létezéséről, de pont ettől olyan izgalmas ez a világ.pszichikusok*

Alapvető erők:

Telepátia: Képes belépni mások elméjébe, vagy épp olvasni a másik gondolatait, valamint hozzáférhet az emlékekhez is. A TVD-ben például Seline képes volt elérni a tengerészeket a szigetről és odacsalni őket. Ehhez már mélyebben kell ismerni a pszichikai erőt és többet gyakorolni, hogy másokra hatást lehessen mérni. Seline volt az, aki a pszichikai erejét még inkább kiterjesztette és miatta jöttek létre a szirénekről szóló mítoszok.

Nem gyakori hatalmak:

Dimenzió teremtés: Arcadius a TVD 8. évadában, a halálakor annyi pszichikai erőt halmozott fel, amivel robbanást idézett elő, ezzel megteremtve a poklot.

Hiányosságok:

A pszichikusok nem rendelkeznek halhatatlansággal, azaz ők nem tekinthetők természetfeletti lénynek. Pusztán van egy képességük, amit használva mások elméjébe juthatnak.

*kotlátozottan igénybevehető képesség - egyeztetést az adminokon keresztül (vagy jobb, ha Elenához fordultok ezzel kapcsolatban)

but tonight you're a stranger or some silhouette
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   

Vissza az elejére Go down
 

Fajok leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Előtörténet sablon, fajok, kasztok, előnyök, hátrányok
» Fajok, kasztok, ereklyék
» Fajok listája
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)
» Fajok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette FRPG :: Kedves naplóm... :: Véss mindent az eszedbe-
^
ˇ