Álomháború
felcsendülő dallamok


"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
You saw light in me when
all I saw was darkness
Isaac Lestrange
Alapítóadmin
Larissa Blackwell
Társadmin
Reagan Blair
Társadmin
A pokol kapuja

itt nyílik
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill

We're broken souls
in the darkness
Jelenleg 19 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 17 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
It always seems impossible
until it’s doneDust and Shadows

Szabályzat Empty
Today at 4:52 pmKonyha

Szabályzat Empty
Today at 2:25 pmKívánságkosár

Szabályzat Empty
Today at 1:21 pmBárpult

Szabályzat Empty
Today at 10:15 amCheesman Park

Szabályzat Empty
Today at 9:44 amFell Templomának romjai

Szabályzat Empty
Yesterday at 10:02 pmKonyha

Szabályzat Empty
Yesterday at 9:50 pmFolyosók

Szabályzat Empty
Yesterday at 9:41 pmTetõtér

Szabályzat Empty
Yesterday at 2:22 am...but it's ecstasy

Szabályzat Empty
Yesterday at 1:41 amOld-Blair albérleti lakás

Szabályzat Empty
Hétf. Aug. 03, 2020 10:22 pmIndra kietlen pusztaságában // Esotephres && Lothrin

Szabályzat Empty
Hétf. Aug. 03, 2020 7:34 pm
Statisztika
Ennyien vagyunk
Szorgos íróink
A hónap posztolói

12 Hozzászólások - 31%
6 Hozzászólások - 15%
4 Hozzászólások - 10%
3 Hozzászólások - 8%
3 Hozzászólások - 8%
3 Hozzászólások - 8%
2 Hozzászólások - 5%
2 Hozzászólások - 5%
2 Hozzászólások - 5%
2 Hozzászólások - 5%

Share
 
Szabályzat
Let's go out in flames so everyone knows who we are
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásSzabályzat EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:20 am

Hivatalos kódex
avagy a szabályzatunk

It's only been a lifetime

Regisztráció
Ez az első és legfontosabb lépés. A karaktered teljes nevével kell regisztrálnod! Ha több karaktered lesz az idők során, akkor az összes karakterrel külön kell regisztrálnod. Amint ezzel megvagy, indulhatsz igényelni a szeretett karaktert, akit megálmodtál.
Amennyiben nem a karakter nevével történik a regisztráció, az az account 3 napon belül törlődik, kivéve, ha pm-ben kérsz névváltoztatást.
Más sorozatokból ismert, teljes nevet szigorúan tilos átvenni, valamint a karakterhez tartozó teljes háttér történetet is. A fórumunk alapkövét a Vámpírnaplók című sorozat adta, így nem szeretnénk pl. Alexander Lightwoodot köreinkben üdvözölni, mivel ő egy Shadowhunters karakter. Apróbb mozzanatok, történések átvehetőek, azzal nincs baj, csak 100%-osan ne egyezzen, hisz akkor mi értelme erre a fórumra jönni, aminek voltaképpen más a témája?

Karakterek, igénylés
Mielőtt nekiesnél a karaktered megalkotásának, érdemes lecsekkolni az alábbi topicocat: Avatar- és névfoglaló, Canonok és Kersettek foglalóját a név és PB egyezések elkerülése végett.
Megfelelően töltsd ki az adatlapot, különben a staff jelezhet feléd, miszerint még bővítésre, javításra szorul a lap. Ha nem fogadjuk el elsőre a karakterlapot, ne sértődj meg! Sosem személyeskedünk, mindig megalapozott érveink vannak, ha visszautasítunk egy karaktert, és biztos lehetsz benne, hogy mindig segítünk kijavítani az esetleges hibákat..
Ha egy karaktered van, ha több, akkor is írnod kell a Főkarakterek összesítőjébe. Köszönjük a jelzést, ezzel jelentősen megkönnyíted a munkánkat!
Ha sorozatos karaktert akarsz vinni, igyekezz a lehető legkarakterhűbben írni! Egy elég szélsőséges példa: Katherine Pierce egy ribanc vámpír (by Damon), tehát ne legyen egy cuki, kényeskedő Mystic Falls szépe típusú lány belőle.
A sorozatos, illetve canon karakterekkel kapcsolatban: minden esetben a staff dönti el, hogy elfogadható-e az adott karakterlap, avagy sem. Ha többen regisztrálnak be egy adott karakterre, akkor az az user kapja meg a lehetőséget a bizonyításra, aki előbb elkészül. Magyarul: nincs versenyeztetés, az idő és a szerencse dönt.
Aki sorozatos karakterhez szeretné kapcsolni a karakterét, az előtte egyeztessen a staffal és az érintettekkel is. Köszönjük!
Sorozatos, illetve canon karaktert a staff elvehet! Inaktivitásra, valamint karakterhűtlenségre, de még összeférhetetlenségre hivatkozva is.
Sorozatos karakter maximum öt lehet egy adott usernél. Úgy válassz több sorozatos karaktert magadnak, hogy azok ne kapcsolódjanak szorosan egymáshoz. Pl. Stefan és Damon nem lehet egy usernél. Ötnél több sorozatos karakter nem lehet nálad. Az egyéb canon karaktereket nem érinti ez a korlátozás.
PB előre foglalás admini engedéllyel lehetséges - tehát semmi más dolgod nincs, mint az @Always and Forever fiókra írni egy pm-et a kéréseddel, amennyiben biztosan megalkotod az adott PB-vel a karaktert.
A karakterlapok megírására a regisztrációtól számított kettő hét áll rendelkezésre!

Multi karakterek
Nincsen korlátozás. Mindenkinek annyi karaktere lehet, amennyit elbír, avagy amennyit csak szeretne. Ha a staff azonban úgy ítéli meg, hogy nem vagy kellőképpen aktív, akkor felszólíthat egyrészt az aktívságra, másrészt, ha nem születnek reagok, akkor akár el is vehet tőled karaktert. Viszont a staff megértő, így ha a Hiányzásnaplóban jelezed az esetleges távolmaradást, akkor azt figyelembe fogjuk venni!
Új karakter esetén köteles vagy jelezni a staff felé kiléted. Amennyiben ez nem történik meg, figyelmeztetésben részesülsz! (Azt megértjük, ha a nyilvánosság előtt nem vállalnád fel az adott multi karaktert, de a staffnak tudnia kell róla a kavarodások elkerülése érdekében.) Köszönjük az őszinteséged!

Keresett karakterek
Ha keresett karakterhirdetést adsz fel és megadsz benne PB-t, az attól még nem minősül foglaltnak, csak ha beírod a Keresett karakterek összesítőjébe. Onnantól az az arc már nem használható fel más karakterhez.
A keresett karakterek esetében, ha több jelentkező van, akkor a hirdető fog dönteni arról, ki kapja meg a karaktert. (Amint az egyik ET elkészült, a másik "versenyzőnek" már csak 1 hete van megírnia a sajátját!)
A hirdetőnek jogában áll visszavenni a karaktert az alábbi esetekben:
•• Mivel a játék aktívságot is igényel, ami jobb esetben nem havi 1 reagból áll, így a hirdető elveheti a karaktert, ha számára nem megfelelő a játék tempója.
•• Ha nem a megadott történet, jellem szerint viszi a karaktert. Tehát, ha eltér a megbeszéltektől anélkül, hogy a hirdető belement volna - elvégre nem véletlenül hirdette meg a karaktert, valószínűleg szüksége van az adott szerepkörre.
•• Abban az esetben is visszavehető a karakter, ha a két user között személyes konfliktusok vannak és ez a játék rovására megy.
Ha a hirdető visszavenné a karaktert, abban az esetben az egyik adminnak köteles szólni.
Amennyiben a hirdető nyom nélkül eltűnik és törlésre kerül a fórumról, úgy abban az esetben a keresett karakternek jogában áll meghirdetnie a hirdetője karakterét és a közös szálukat, plotukat.
Természetesen ebben az esetben kérjük, tüntessétek fel, hogy a karakter más szellemi tulajdonát képezi.


Reagok, hozzászólások
A hozzászólások szószáma nincs megszabva, viszont ne két mondattal szúrd ki a másik szemét! Törekedj arra, hogy összeszedett, jól megfogalmazott reagjaid legyenek, hogy minél inkább átérezzük a karakteredet! (Szerintem 300 szó nem okoz gondot senkinek, de nyilván nem fogunk mindenkit árgus szemekkel figyelni, hogy kevesebbet ír-e – de ha sorozatos karaktert viszel, akkor a hosszúságra és az igényességre együttesen törekedj!)
A reagok E/1-ben vagy E/3-ban íródjanak, egy játékon belül ne cserélgessük a két írásmódot! Az, hogy jelen időben vagy múltban írsz, szintén rajtad áll. A reagokat úgy írjuk, ahogy egy könyvben is látjuk, tehát nem használunk csillagokat a cselekvés jelöléséhez.
Helyesírás! Erre nagyon-nagyon figyelj! A chatben lehetnek elgépelések, gyorsan ír az ember, de amikor reagot körmölünk, több időnk van átgondolni, mit is akarunk írni. Jobb, ha átolvasod minimum egyszer, mielőtt elküldöd a hozzászólást, illetve sokat segíthet a Microsoft Word helyesírást ellenőrző funkciója is.
Aki szereti a pörgősebb, avagy a rövidebb reagokat (100-200 szó), nos, lehetőség van Real Time játékokra. Az ottani reagok ugyanúgy beleszámítanak a reagszámba, de kérünk titeket, hogy mikor topicot nyittok magatoknak, az első hsz ne tartalmazzon reagot! Továbbá kérjük, a 100-200 szót próbáljátok betartani, ne szaladjon el a kezetek túlságosan!
Lehetőség van reag kódokat is használni. Ezeket itt találjátok: Alapkódok és Alkotósarok. Utóbbi rengeteg művészünk keze munkáját rejti!
Mindenkit megkérünk, hogy az összetettebb kódokat kerülje (Háttérszínt és betűszínt ne adjatok meg a kódban! Használjátok a dőlt és vastagított formázást, ha "színt" akartok vinni a kódokba!)

Egyéb fontos tudnivalók
A másik karakterét megölni csak a másik user engedélyével lehet! Viszont a Staffot mindenképp értesítsétek a karakterhalálról, már annak tervezetéről is! Sorozatos és canon karaktereket például semmiképp ne öljetek meg engedély nélkül - ha ráuntál a karakterre, inkább add át, de ne öld meg!
Ha hosszabb ideig nem reagál a partnered, nyugodtan tekintheted lezártnak a játékot - értesíts minket és odaírjuk a játéktérre, hogy lezárt játék, így átadva a helyszínt másnak egy újabb játékra.
A +18-as játékok engedélyezettek, azt már mindenki maga döntse el, hogyan él ezzel a lehetőséggel. Azért túlzott részletezés nem biztos, hogy muszáj, nem tudni, ki téved ide olvasgatni. Az ilyen játékok reagjainál jelöljétek a felnőtt tartalmat!
Egy karakter nyugodtan lehet egyszerre több helyen, futhat egyidőben több szálad is. Az már rád van bízva, hogy hány kört vállalsz be, mennyire tudsz aktív lenni.
Már megkezdett körbe csak úgy csatlakozz be, ha előtte engedélyt kértél a résztvevőktől.
Egy helyszínen csak egy játék mehet a kavarodás elkerülése végett! Ha lezárult egy játék, köteles valamelyik játékos írni a helyszínzárás menüpontba és jelezni ezt nekünk, a staffnak, hogy intézkedhessünk.
 Helyszínt csak staff tag nyithat (admini fiókok valamelyikével: @Always and Forever,  @Doppelgängers, @Siphoners), kivéve a múlt-jövő-alternatív, valamint a határon túli játékhelyszínnél. Színteret az arra kijelölt topicban kérhetsz itt.

Jegelt karakterek
A staff engedélyezi a karakterek jegeltetését. A meghatározott idő alatt nem szükséges reagot írni az adott karakterrel, s foglalásai is aktívak maradnak.
Csak abban az esetben kérj jegelést, ha tudod, hogy visszatérsz!
A jegelés maximum 9 hónapra terjedhet ki, saját karakterekre vonatkozóan. Ha további időre volna szükséged, a karakteredet nem töröljük, de foglalásai felszabadulnak. Amennyiben visszatérsz és az adott arc még szabad, csak le kell foglalnod újra.
Canon és sorozatos karakterek esetében a jegeltetés maximum 6 hónapra terjedhet ki. Ezek után a foglalásai felszabadulnak, s a karakter újra igényelhetővé válik, de a Te fiókod még nem kerül törlésre. Amennyiben a 7. hónapban sem tudsz visszatérni, törlésre kerülsz. Ha beregisztrálja valaki a karaktert és elfogadtuk, abban az esetben is törlésre kerül a tiéd.
Ha jegeltetnéd a karaktered, nincs más dolgod, mint írni a Staff valamelyik tagjának.
A felolvasztáshoz pedig egyetlen reag szükséges - ebben az esetben azonnal visszakapod a színed (ugyanis, a jegelt karakterek külön színnel rendelkeznek).
Előfordulhat, hogy a jegelt időszak alatt születik reag, de az user még nem olvasztaná fel teljesen a karaktert. Különleges esetekben engedélyezett ez az opció! (Nem akar lezáratlan játékokat hagyni maga után, vagy a magánéletébe csak nagyon ritkán fér bele az írás huzamosabb ideig, de mindenképp írni szeretne az user néha.)

Jelenleg jegelt karakter(ek):
@Lucas Lawrence •• 2020. május 2.
@Carmen Callaway •• 2020. május 2.
@Vincent Medison •• 2020. május 2.
@Cornelia Tyler •• 2020. május 2.
@Elisabeth Saltzman •• 2020. május 2.
@Elora Lacey White •• 2020. május 2.
@Drezath  •• 2020. május 5.
@Sofia Lachryme •• 2020. május 5.
@Eugene Whitmore •• 2020. június 25.

Aktivitás ellenőrzés; avagy Vámpírizmus
Úgy döntöttünk, hogy sutba vágjuk az eddigi rendszert. Nem fogjuk időről-időre megkérdezni, ki szeretne maradni. Egyszerűen csak figyelni fogjuk, ki mennyire aktív és akit rajtakapunk azon, hogy egy hónapot nem írt, annak ránézünk a körmére! De a rendszerről bővebben a  Vámpírizmus címet viselő topicban olvashattok.

A szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása alól!Standing in the hall of fame


And the world's gonna know your name


Always and Forever
Örökkön-örökké
a legtöbbet birtokló
Szabályzat TWp3oLI
Az oldal szíve
Ez az én történetem :
Szabályzat LR2C7YU
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Szabályzat AavKTjb
Keresem :
A fiók mögött :
Léptek száma :
768

Szabályzat Empty
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal