What about the world today?
It’s all about power then


"Kijövök a homályból. Kijövök az árnyékból. Kijövök a ködből. Kijövök. A hamvakból emelkedek fel. Elfuthatsz, de nem bújhatsz el. Egy lélegzet a bőrödön, megérkeztem. Itt vagyok. Egy erő, amivel el kell számolni. Egy penge, amivel szórakoztál. Itt vagyok. Egy játék, ami soha nem fogsz megnyerni. Ez a sírod, halld, ahogy csalogat. Itt vagyok."

You saw light in me when
all I saw was darkness
Isaac Lestrange
Alapítóadmin
Reagan Blair
Társadmin
Castiel Doyle
Társadmin
A pokol kapuja

itt nyílik
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Hello Brother
We're broken souls
in the darkness
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 3 Bots

NincsA legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd Ápr. 25, 2017 11:20 pm-kor volt itt.
It always seems impossible
until it’s donePoszeidón haragja

Világleírás Empty
Yesterday at 4:12 pmHard To Believe

Világleírás Empty
Yesterday at 2:58 pmTwo Princes

Világleírás Empty
Yesterday at 12:57 pmSikátor

Világleírás Empty
Pént. Ápr. 09, 2021 2:04 amImogen Ward

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 10:29 pmDaisy & Bluebelle törmelékekkel teli szobája

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 7:21 pmJenna Coleman

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 5:26 pmPartnerkeresõ

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 2:27 pmWalker lakás

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 2:23 pmElhagyatott, omladozó épület & kilátó

Világleírás Empty
Csüt. Ápr. 08, 2021 8:59 amKépzeletek tere

Világleírás Empty
Szer. Ápr. 07, 2021 2:02 pmThe monsters are inside us

Világleírás Empty
Kedd Ápr. 06, 2021 7:44 am
I was feeling Epic
April ℘ top 10

7 Hozzászólások - 22%
4 Hozzászólások - 13%
4 Hozzászólások - 13%
3 Hozzászólások - 9%
3 Hozzászólások - 9%
3 Hozzászólások - 9%
2 Hozzászólások - 6%
2 Hozzászólások - 6%
2 Hozzászólások - 6%
2 Hozzászólások - 6%

Share
 
Világleírás
Let's go out in flames so everyone knows who we are
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásVilágleírás EmptySzomb. Jún. 16, 2018 12:21 am

Világunk leírása
mely megannyi titkot rejt

It's only been a lifetime

Mystic Falls
Ezt a történetet nem kezdhetem úgy, mint egy szokványos mesét. Nincs „egyszer volt, hol nem volt”. Változások léptek be a világunkba, olyanok, melyekre senki sem számított. Tudjátok, a mesék általában úgy végződnek, miként a gonosz legyőzetik, a jók pedig elnyerik a méltó jutalmukat, s végül aztán legördül a függöny. Ám esetünkben erről nincs szó. Ha egy főgonosz meghal, jön helyette kettő, három, vagy talán ezer meg még egy. A történeteknek sosincs vége. Mindig van egy el nem mondott fejezet, mely arra vár, hogy a világ tudomására jusson.
Habár a Pokol ura, Arcadius legyőzetett, a hőseink továbbra sem nyughatnak Mystic Fallsban. Kai Parker hozta el Stefan és kis csapata számára a hírt, miszerint a Pokol nem pusztult el az urával együtt - sőt mi több, a lehető legjobb kezekbe került. Egy olyan személy vette át a vezetést, akire senki sem számított. Aki meghalt. Egy legenda. Olyasvalaki, aki minden baj forrása volt egykor. Olyasvalaki, akinek a Salvatore család rengeteget ártott. Olyasvalaki, aki most bosszút forral és mindenkin elégtételt óhajt venni: Katherine Pierce. Ez a hír kongatta meg hőseink számára azt a bizonyos harangot.
Damon úgy gondolta, hogy a lehető legegyszerűbb módszerrel csalják elő az újdonsült királynőt: egy szép kis esküvővel, melynek főszereplői Stefan Salvatore és Caroline Forbes. Mi sem egyszerűbb, nem igaz? Katherine arcába vágni azt, melyben sosem lehetett része. Ám a terv kudarcba fulladt, ugyanis a királynő nem jelent meg. Sokkal másabb terveket forralt, nem volt hajlandó úgy táncolni, ahogyan Damon és  az egész bagázs fütyült. Meglepetésszerűen akart támadni, így amíg a díszes társaság az esküvő körül szorgoskodott, addig ő - az újdonsült szövetségesei segítségével - elrabolta Damon legféltettebb kincsét: Elenát, aki hosszú évek óta álomba merülve várta, hogy Bonnie halálával megtörjön az a bizonyos átok.
Hosszú évek teltek el úgy, hogy Elenáról semmi hír nem érkezett, sőt, Katherine-t sem sikerült előcsalni a Salvatore fivéreknek. Egyáltalán mi történt? Miért nem jött még elő Katherine, hogy behajtsa a bosszúját, melyről Kai Parker is beszélt?
4 év teljes csend után, 2016-ban érkeztek az első jelek arra, hogy valami készül. Bonnie érzett valamit. Mintha elszakítottak volna tőle valamit, vagy éppenséggel valakit. Megkönnyebbülést érzett, de aztán hatalmába kerítette a kétségbeesés. Elena. Biztos, hogy vele történt valami. Bonnie, felhagyva az utazgatással és nyomozással az iránt, miként hozza vissza Enzot az életbe, hazatért Mystic Fallsba. Tudatnia kellett szemtől-szemben a többiekkel, hogy mit érzett, és a balsejtelmét, miszerint történt valami Elenával. Elsősorban Damonnek akarta ezt elmondani, de ekkor szembesült vele, hogy a vámpír néhány hónapja felhagyott minden reménnyel a szerelme visszahozását, avagy megtalálását illetően, így kikapcsolta az érzéseit és mindent maga mögött hagyott.
Még ebben az évben jutott el Mystic Fallsba az a hír, hogy egy városban, mely nem messze helyezkedik el, furcsa jelenségnek voltak szemtanúi az emberek. Mintha démon szállta volna meg a lakosság töredékét... Talán ez a jelenség magához Katherinehez köthető? Végre elkezdte a játékát, s végül ő maga is megmutatkozik végül?

Lidércnyomás, rettegés, terror, halálsikolyok - ezt ígéri ezúttal a pokol új vezetője, maga Katherine Pierce, s hű társai: a démonok és a szirének.

Stefan élete sem felhőtlen, azon túl, hogy a bátyjának nyoma veszett és nem tudja azt sem, Elenát miképp találja meg. Szembe kell néznie egy újabb ellenséggel, akit még abban az időszakban szerzett, mikor RIPPER-ként dolgozott Klausnak, Damon megmentéséért cserébe. Az ellenség a Salvatore iskola (melyet Stefan és Alaric építettek a Salvatore birtok közelében) egyik diákja édesanyjának az udvarlója, Lionel. Ennek a férfinak ölte meg Stefan a feleségét és gyermekét évekkel ezelőtt a szeme láttára, csakhogy a férfinak akkor nyoma veszett. Elmenekült a helyszínről. De most Katherine egyik szirén szövetségese, Loreley felkereste, hogy egy nyomot elhintve a Salvatore iskolába küldje - elégtételért.

New Orleans
Ez a város sem maradhatott teljesen ép és sértetlen. Hőseink rengeteg mindent átéltek, mígnem megismerhették Sivárt, a gyerekeket raboló, könyörtelen, kegyelmet nem ismerő, nagyerejű boszorkányt, avagy lelket. Hope rengeteget szenvedett. Ő volt az, akit megszállt Sivár, s akit fel akart használni saját, önző céljaira. Ám volt egy megoldás, mellyel mindenkit megmenthettek: négy halhatatlan lélekre volt ehhez szükség, s arra, hogy az eskü, mely összekötötte a Mikaelsonokat, semmissé váljon.
Vége az Always and Forevernek, de egy nemes célért cserébe: a Hope-ot megszálló lelket négy testbe zárták. Klaus, Elijah, Rebekah, valamint Kol egy-egy darabkáját képezi most ez a mérhetetlenül nagy szörnyeteg. S addig, míg ők négyen nem érintkeznek, többé nem is lehet baj. Sivár nem egyesülhet, nem térhet vissza, hogy elpusztítson mindent, amit valaha ismert. De ha mégis újra egyesülne a család vagy egy-egy tagjuk, az elhozhatná a káoszt... Elijah, pont azért, hogy megóvja a családját, megkérte Marcelt, hogy feledtessen el vele mindent.

Nincs többé család. Nincs többé Always and Forever. Hayley és Hope magukra maradtak, egyedül Freya az, aki voltaképpen mellette maradt a családból. Marcel és Rebekah együtt mentek el a városból, Elijah New Yorkban tölti a napjait, mit sem sejtve a körülötte zajló eseményekről. S Klaus... Ő nem bírja egyedül viselni a tetteik árát. Nemes célért cserébe szakította el magát a családjától, a tulajdon lányától, de mégis oly nehéz! Azért, hogy terelje gondolatait, sorra veszi az ellenségeit, s gyilkol. Folyamatosan gyilkol, szinte a térképen szépen nyomon lehet követni, merre jár éppen, bíbor folyót hagyva maga után...

Egykor csak egy békés kisváros volt, mentes a természetfelettiek törekvéseitől. Közkedvelt volt az emberek, sőt, turisták körében, rengetegen látogattak el ide, a gazdasága és az idegenforgalma virágzott. Ám a viharfelhők megkörnyékezték a várost, baljós szelet hozva magukkal; nem maradhatott semmi sem úgy, ahogyan volt. Néhány éve jelentkeztek az első furcsa, rejtélyes esetek: emberek őrültek meg egyik pillanatról a másikra, s váltak gyilkosokká. Néhányan önkezükkel vetettek véget a saját életüknek, mások pedig a környezetükben öltek. Az emberek beszámolói alapján valóban egyik pillanatról a másikra történt valami – mintha megszállta volna az illetőket egy-egy különös lény. Sokan azt mesélték, hogy fekete füstöt láttak, mások azt, hogy az áldozatok szeme feketévé vagy fehérré változott, mikor eljött az őrület, de egy közös volt az összes történetben: ezeket az embereket nem tudták leállítani, s nem jöttek rá arra sem, hogyan fordítható vissza a folyamat. Egy ideig arra gyanakodtak, hogy ez valamiféle vírus lehet, betegség, melyet egy távolabbi kontinensről hozott át valaki.
Aztán rájöttek. Egyikük átélte a megszállást és képes volt visszatérni belőle, valaki pedig sikeresen tanulmányozta a folyamatot. Előbbi Christopher Prescott volt, egy 29 éves nyomozó. Mindenki azt hitte, megőrült, mikor elmesélte, mit élt át és hogyan is történt mindez. Elmesélte, hogy a munkából hazafelé egyik este egy fiatal férfi (legalábbis annak nézett ki) állította meg. Segítséget kért tőle, útbaigazítást. Chris elmagyarázta, hogy merre induljon, mutogatta közben, s mikor visszanézett a férfira, már csak egy fekete füstfelhőt látott maga előtt. Pillanatok töredéke alatt költözött belé a démon. Elmesélte továbbá azt is, hogy olyan érzés volt az egész, mintha hatalmas súly nehezedne rá. Nem tudott uralkodni magán és a tettein, de küzdött ellene. A segítségére Caleb Planchart, a barátja sietett. Mivel hónapok óta terjengett a városban a megszállások híre, így Caleb hosszasan tanulmányozta az eseteket. Úgy érezte, talált megoldást rá: ördögűzés? Talán bejöhet.
Be is jött. Viszont annak érdekében, hogy megmentse a barátját, Caleb minden erejét felhasználta és teljesen kimerült. Napokra kiütötte magát, de legalábbal neki köszönhetően megtudták, mivel is állnak szemben és azt is, miként küzdjenek ellene.

A békés, nyugodt kisváros voltaképpen mindig is rejtegetett valamit a háttérben. A város szélén egy titkos társaság rejtekhelye áll, amely évekkel ezelőtt sátrat vert Denver határában. Vadászok, öt mindenre elszánt vezetővel az élén, kik minden alvilági faj ellen felveszik a harcot. Céljuk, hogy elhozzák a természetfeletti mentes világot, helyreállítsák a békét és az emberek uralmát. Csak hogy nem sejtik még, hogy az ellenség is szép lassan csapatba tömörül...

Pokol
Az egész egy Arcadius nevezetű pszichikusra vezethető vissza, aki réges régen a képességei révén segíteni akart egy, a falujában élő embernek elnyomni a tisztátalan vágyait, ám a férfi végül Arcadius ellen fordította az egész falut. Kikötötték egy cövekhez és megkövezték. Ezután tüzet gyújtottak, hogy a férfi teljesen elégjen és semmivé legyen. Ám a halála olyan pszichikai robbanást idézett elő, ami elég hatalmas volt ahhoz, hogy létrehozzon egy úgynevezett túlvilágot, avagy jelen esetben poklot. Minden lélek, mely való életében gonosz dolgokat művelt, az erre a helyre kerül, s az ítélete örök szenvedés.
A pokol tele van pokoltűzzel (Hellfire), mely még Arcadius egykori halálakor robbant ki. Ez a tűz az, mely élteti a poklot. S hogy ki a királynő jelen pillanatban? Nos, Arcadius halálakor minden hatalom Katherine-re szállt át. Annak idején, mikor a nő meghalt és idekerült, hamar a Pokol urának kegyeibe édesgette magát. Teljességgel az ujja köré csavarta őt, s tudta, hogy innentől egyenes út vezet a hatalomig. Kijátszotta Arcadiust, eljátszatta vele a maga szerepét, aztán szórakozott a Salvatore fivérekkel is - végül Katherine titkos vágya beteljesült, hiszen Stefannak sikerült megölnie Arcadiust. Ez volt az a pont, ahol a hatalom már a királynő kezében volt.
Jöhetett az újabb felvonás. Elena Gilbert koporsója náluk volt attól a pillanattól kezdve, hogy Kai sikeresen elvarázsolta a lányt Damon szeme láttára. Ám a koporsóval és a lánnyal Katherine még nem óhajtott semmit sem kezdeni, hiszen jobb dolga is volt ennél: első körben az, hogy Kait, legfőbb szövetségesét és partnerét kihozza a börtönvilágból. Ehhez csak a saját képességeit kellett használnia. Önző céljain túl azonban volt más feladata is, méghozzá a birodalma egyengetése. Ezzel időt hagyott a Salvatore fivéreknek és a többieknek arra, hogy beletemetkezzenek a letargiájukba Elena hiánya miatt, illetve a tetteik okozta bűntudat miatt sínylődjenek.

Katherine kialakította hát a világát a démonok és a szirének között. A szerepet mintha csakis rá öntötték volna, hiszen ki másra illene jobban a pokol királynője elnevezés, ha nem rá?
Évekkel később döntött úgy, hogy felébreszti Elenát; terve volt a lánnyal, nem is kevés. Kai végül feloldotta az átkot, s ezáltal Elena újra magához térhetett. Ám a lány számára semmi jót nem kecsegtetett a fölé tornyosuló látkép: Katherine Pierce és Kai Parker, a háttérben pedig a vöröslő pokoltűz… avagy maga a pokol.
Elenára csak szenvedés várt. Katherine az egyik szirént hívta a maga segítségére. Sierra mindenféle illúziókkal kínozta a lányt; rengetegszer átélte a saját halálát a szerettei által. Leginkább Damont látta maga előtt, ahogy érzelemmentesen megöli újra és újra. A fájdalom pedig mintha igazi lett volna. Minden egyes pillanattal, perccel, melyet ilyen kínok, illúziók közt töltött el Elena, egy része mintha megtört volna. Elkezdett gyűlöletet táplálni a szíve. S ezúttal nem Katherine vagy Kai irányába, hanem pont, hogy a szerettei felé. Az agya elhitte, hogy bántanák, megölnék, ártanának neki. Minden egyes arc, melyet maga előtt látott, s aki egykor szerette őt, az ezekben az illúziókban csak fájdalmat okozott neki - végül eljött a pont, mikor kikapcsolta az érzéseit. Nem bírta tovább, Katherine pedig csak erre várt.
Sierra újra Elena fejébe mászott. Létrejött közöttük a gazda-szolga kapcsolat. A szirén volt az, aki rendelkezett Elenáról. Katherine végül elengedte őt, vissza a földi világba azzal a szándékkal, hogy hozza vissza Damon Salvatore érzéseit. Azt akarta, hogy a férfi újra szenvedjen, immár nem Elena hiányától, hanem attól, hogy mi lett belőle.

Még abban az évben, mikor Arcadius meghalt, Katherine utat nyitott a démonok számára a földre. Megkezdődhettek a megszállások, az emberi életek felforgatása, gyilkosságok tömkelege. Ennek célpontja eleinte Denver volt, egy kisváros Mystic Fallstól nem is olyan messze…

A történések 2020-hoz igazodnakAlways and Forever
Örökkön-örökké
a legtöbbet birtokló
Világleírás 73Gher5
Legfelsőbb szint:
The Survivor
Ez az én történetem :
Világleírás LR2C7YU
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Világleírás AavKTjb
Tartózkodási hely :
℘ Look around
Zenedoboz :
Keresem :
A fiók mögött :
Léptek száma :
911

Világleírás Empty
 

Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal