– Hát biztos nem a Mikulás jött vissza – jegyeztem meg, mert az árnyakból ítélve éppen mindegy lett volna, hogy mennyire sértegettem volna azt az akármit vagy akárkit, aki éppen az életünkre készült törni. – Nem hiszem, hogy a szőnyeg meg a kanapé lenne a legnagyobb gondunk, Caroline – szűrtem a fogaim között a szavakat, miközben újra felharsant az éles nevetés, hogy aztán végszóra befusson egy apró termetű, sápadt és sovány, fekete ruhás, csenevész nő, akinek sziluettje inkább hasonlított kislányéra, mint felnőttére. – Nyilván nem tudja, mibe került megszerezni azt az üveget – válaszoltam, mintha nem is egy jelenésszerű nővel beszélgettem volna. – Mégis ki maga? – vontam aztán össze a szemöldökeimet, és kezdett egy nagyobb kényelmetlen érzés beköltözni a gyomromba. Nem volt semmi értelme, az a pokolbéli ribanc nem tudott ilyen árnyakat idézni, és ez a nő sem úgy nézett ki mint bármelyik játszópajtása. A szemem sarkából láttam csak meg, ahogyan az egyik árny furcsán közel kerül hozzám, s ugyanebben a pillanatban a nő a szöszi felé vetette magát, szemmel láthatólag a nyakát akarta elkapni, vagy azt a kis kulcsot, amit néhány napja folyton hordozott magával. Még időben sikerült elkapnom Care kezét és odébb rántanom, így pedig az idegen a földre vetődött, ahol hisztérikusan nevetni kezdett. Zavartan néztem a sógornőmre, de volt egy olyan érzésem, hogy nem fog tudni felelni a kérdő és értetlen tekinetetemre.
dropping glasses just to hear them break you've been drinking like the world was gonna end
i want you by my side
so that i never feel alone again
they've always been so kind but now
they've brought you away from here
i hope they didn't get your mind,
your heart is too strong anyway
we need to fetch back the time
they have stolen from us
Az álarc mögött :
szuszu
Szomb. Szept. 05, 2020 3:34 pm
The member 'Helah' has done the following action : Dobókocka
'Dobókocka' :
Always and Forever
Örökkön-örökké
a legtöbbet birtokló
163
C szint: Kalmithil
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Amióta csak kiszabadult, vágyat érzett a pusztításra. Hiszen erre teremtődött, s most végre megmutathatta mire is képes valójában. Az árnyak ellepték a nappalit, ő maga pedig az emeleten érkezett meg testetlen formájában, a nevetése betöltötte az egész házat. Odalent a zaj pusztításról árulkodott, ami furcsa érzést keltett a gyomrában; izgatottság volt. A férfi szavai, a kiabálása mosolygásra késztette Helah-t, a nő sopánkodása viszont ráncokat eredményezett a homlokán. A legnagyobb pusztításban miért a bútorokat, a tárgyakat sajnálja? Fogsz te még mást is sajnálni. A nevetése újra felhangzott, ezúttal kissé hisztérikusan, majd hirtelen az árnyak mellett megjelent még egy, a két vámpír elé suhant, s szép lassan emberi formát öltött. Egy göndör hajú, sápadt arcú, kerek szemű, aprócska nő állt előttük. Törékenynek tűnhetett, ahogy rásimult a fekete csipke ruha, ami szinte a földet súrolta. - Mi lenne, ha a takarítás helyett inkább... tőlem félnél? - hangzott fel a kérdés magas hangon, majd egy széles, őrült vigyor terült szét az arcán. A szeme rávillant a szőke nőre, majd a fekete hajú férfit vette szemügyre. - Talán inkább az a szánalmas, hogy egy üveget sajnálsz. Nem gondolod? - A hangszíne hol megugrott, hol mélyebb szintet ütött meg, mintha nem tudná eldönteni, hogy rájuk sikoltson, vagy rekedt hangon suttogjon. A szöszi nyakában lévő kulcs csak úgy vonzotta magához a démonszerű nőt, oldalra billentett fejjel kereste a mágneses erő forrását, majd ahogy megpillantotta, a szöszi felé ugrott élesen sikoltva, hogy letépje azt a nyakából. Mindeközben az egyik árny a férfi felé kúszott a földön, s mindkét bokáját béklyókba fogta.
//Mesélői kockadobás! Amennyiben páros szám, Helah sikerrel jár és fogva tartja a Damont, illetve letépi a kulcsot Caroline nyakából, ami becsúszik az elborult kanapé alá. Ha páratlan, Damon még időben el tud ugrani Caroline-nal együtt, így Helah a földre zuhan, ahol őrült nevetésbe kezd.
Lapos, dorgáló pillantást vetettem Damonre, amikor megjegyzést tett a képességeimre, aztán elindultam az egyik árnyék felé. Magam sem tudtam, mi a célom, túl csiccses és szórakozott voltam ahhoz, hogy gondolkodjak. Hirtelen az árnyak életre keltek körülöttünk, én pedig önkéntelenül is felsikkantottam ijedtemben. - Mi a f... - Ide-oda kapkodtam a pillantásom, próbáltam követni az eszementül repkedő árnyak útvonalát, vagy legalább azt kivenni, milyen alakjuk, formájuk van, miközben öntudatlanul is közelebb oldalaztam Damonhöz, összerezzenve, mikor a kanapé felborult. - Oh, ne a szőnyeget! - nyafogtam, keserűen toporzékolva, ahogy a kiömlő whiskey elkezdte szétmarni azt a szép, új szőnyeget, amit Stefannal együtt szereztünk még tavaly. Aztán ahogy Damon eldobta a poharát, nekem is leesett, hogy nem a legjobb ötlet az enyémbe kapaszkodni, így egyetlen riadt mozdulattal elejtettem és odébb léptem tőle, nehogy rám fröccsenjen a tartalma. - Biztos vagy benne, hogy jó ötlet sértegetni ezt a valamit? Nem hiszem, hogy az ajándékosztásra jött. - Damon könyökébe kapaszkodtam, kellett valami fogódzkodó és egy biztonságot adó pont, habár nem egészen voltam biztos benne, hogy elbújni akarok-e mögé vagy megvédeni őt. Testtartásom egyszerre tükrözte mindkettőt. - Jaj, csak a képeket ne! - Tehetetlenül, sopánkodva figyeltem, hogyan forgatják fel körülöttünk az árnyak az egész házat, és a rumli láttán sírni tudtam volna. - Nem akarok még többet takarítani... - A karácsonyi készülődés kivett belőlem a következő két hétre mindent, úgyhogy ez a bajkeverő valami egyáltalán nem jött jókor, sőt. Ahogy egyre nagyobb rendetlenség lett, én is egyre inkább úgy éreztem, vége az életemnek.
Alig néhány perc alatt változott meg minden körülöttünk és a hirtelen jött adrenalin lökettől rögtön kitisztult a fejem. Most először örültem, hogy az öcsém elvitte itthonról Elenát, és Caroline lányai sem voltak itthon. Annál aggasztóbb volt cserébe, hogy mi a nappali közepén álltunk, miközben furcsa, árnyalakok kúsztak egyre közelebb, akik valóban beszéltek, vagy legalábbis kommunikáltak valahogy, és egyre több kárt tettek a körülöttünk lévő térben. Éppen sikerült csak felállnom a kanapéról, amikor az tompa, hangos puffanással borult fel mögöttem, hogy aztán a mellette álló dohányzóasztal is kövesse, melyből a zuhanás következtében kitört az üveg, s a whiskys üveg is elroppant. – Vigyázz – kiáltottam rá Caroline-ra, amikor az alkohol szétfröccsenve, mindent kiégetett, amihez hozzáért. A kezemben lévő csekély mennyiségű bourbont a pohárral együtt az egyik árny felé hajítottam: – Nem fair tönkre tenni egy ilyen jó üveget – az alakok hol eltűntek, hol feltűntek, mintha varázslat hozta volna őket ide, és felmerült bennem, hogy ez egy boszorkány vagy démon műve lehetett. Aztán felharsant valahonnan a nevetés, ami idegen volt, sohasem hallott, ezzel párhuzamosan pedig minden ablakot hirtelen jégvirág borított be, olyan vastagon és sűrűn, hogy nem lehetett átlátni rajta. Közelebb léptem Caroline-hoz, mert az súgták az ösztöneim, hogy nem lenne szerencsés egyedül hagynunk a másikat. – Bárki is vagy, szánalmas így bujkálni – túlkiabáltam a csörömpölést, amit az árnyak keltettek, ahogyan minden képet, órát, tükröt lesodortak a körülöttünk lévő falakról.
dropping glasses just to hear them break you've been drinking like the world was gonna end
i want you by my side
they have stolen from us
Az álarc mögött :
szuszu
Vas. Aug. 30, 2020 5:47 pm
A very little key can open a very heavy door
2020. december 25., délután
Ahogy a két vámpír felfigyelt a mozgolódásra körülöttük, az árnyak úgy váltak egyre agresszívabbá. Egyre közelebb merészkedtek, körözni kezdtek körülöttük, hol áthaladva a testükön, hol nekik ütközve. Egy idő után már a bútorokat lökdösték, levertek egy antiknak tűnő, díszes vázát, arrébb tolták az asztalt, végül felborították a kanapét. Ha észnél volt a két vámpír, még időben felkelhettek róla, de ha nem figyeltek, könnyedén borulhattak vele együtt, a földön kikötve. Azonban ha sikerrel is jártak, a whisky akkor is a földre borult, s amit csak ért, parkettát vagy szőnyeget, mindent kiégetett maga után, ha pedig a bőrükre loccsant, azt is enyhén megégette. A ház egy távolabbi pontjából nevetés hallatszott, majd ezt követően jégvirágok lepték be az ablakokat, így már nem lehetett ki-, vagy belátni rajtuk. A nevetés hirtelen máshonnan hallatszott, de a forrását nem találhatták, bárhogy is nézelődtek a szobában vagy a házban. Az illető még nem mutatkozott, az árnyak viszont újra nekilódultak, ezúttal a falról vertek le mindent, képet, órát, amit csak értek.
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."
Belegondolni is furcsa volt, hogy Caroline meg én el tudtuk viselni egymást. És nem csak akkor, ha a körülöttünk lévők tompították a kettőnk jelenlétét, hanem úgy is, ha kettesben maradtunk. Annak idején, mikor visszatértem Mystic Falls-ba, kifejezetten idegesítőnek találtam… de azóta olyan sok minden történt, hogy felsorolni is nehéz lett volna igazából. – Azt hittem, amúgy is hallasz hangokat – jegyeztem meg kaján vigyorral a fejemen, tekintetemen látszott csak, hogy ittam, tompán csillogott a kandalló lángjainak fényében, ahogy a szöszinek is. – Óvatosan, óvatosan… Vámpír létedre orra akarsz esni? – piszkálódtam tovább, de csak olyan barátságos módon, ami tőlem újabban már nem volt teljesen szokatlan hozzáállás. De ahogy kinéztem az ablakon, ráncokba szaladt a homlokom és összevontam a szemöldökömet. Úgy tűnt, mintha a közelgő sötét felhők egy lovas alakját formázták volna meg. Lehet, hogy nem csak a sógornőm rúgott be? Ahogy kifelé bámultam, a hirtelen beálló csendben beszélgetés hangjaira lettem figyelmes. Kortyoltam egyet a bourbon-ből, majd én is felálltam, és mielőtt Caroline bármit mondhatott volna, feltettem a kezemet, hogy hallgasson. Most már biztos voltam benne: nem voltunk egyedül.
i want you by my side
they have stolen from us
Az álarc mögött :
szuszu
Szomb. Aug. 29, 2020 7:36 am
Merry Christmas
Ahogy lehuppantam a sógorom mellé és vetettem rá egy oldalpillantást a szemem sarkából, meglepve realizáltam, mennyit változott az életünk az elmúlt években, hónapokban. A gimi alatt még egyáltalán nem gondoltam volna, hogy valaha így fogunk kettesben tölteni egy karácsonyt Damonnel, miközben a lányaim kiruccantak a városba, én meg a tökéletes férjemre várok, hogy hazatérjen. Damon érvelése fairnek tűnt, a számat biggyesztve ingattam tűnődve a fejemen, aztán igazat adtam neki. - Ezt nevezem fejlődésnek. - Elismerőn megemeltem a poharam, miközben a szőnyegen átsuhanó árnyakat figyeltem. - Üdítő változatosság - somolyogtam oldalra pimaszul, de aztán a pillantásom rögtön visszatért a szőnyegre, elgondolkodva ráncoltam a homlokom. - Nagyon csiccses lehetek, ha már hangokat hallok... - tettem hozzá elgondolkodva, majd némi töprengés után az italom maradékával a kezemben felkeltem a kanapéról. Egy pillanatra megszédültem a hirtelen helyzetváltástól, de aztán sután hátramosolyogtam Damonre és elindultam közelebbről szemügyre venni egy árnyat. Esküdni mertem volna, hogy beszéltek.
Még csak délután volt, de a sötétség egyre közeledett, s ahogy szép lassan kihunyt a fény, egyre több csillag mutatta meg magát az égbolton. A hóesés kis ideig elcsendesedett, helyét sötét felhők vették át, amik egyre csak terjedtek, végül alig maradt az égen üres hely, a még fel sem bukkanó apró, pontszerű fényeket szinte teljesen kitakarták. A szél még inkább feltámadt, odakint pedig el-elsuhanó árnyakat vehettek a bentiek szemügyre, amennyiben nem tompította el érzékeiket túlzottan az alkohol, vagy nem vonták el egymás figyelmét. Az égen is mintha árnyak száguldoztak volna keresztül, akár a hullócsillagok, felbukkantak, majd hirtelen tovatűntek, mintha sosem lettek volna ott. Egyetlen sötét, füstszerű fantom volt csak állandó a viharfelhők között, amely egy száguldó lovat formázott. A bokrok, s a fák levelei hangosan zizegtek, ahogyan az erős széllökések tépték őket, a kijáratok zárját pedig észrevehetetlenül vonta be vastag jégréteg. Volt odakint valaki vagy valami, ami a bent tartózkodó személyeket figyelte, a hullámos, szőke hajú szépséget és a mellette ücsörgő sötét hajú, jóképű ismeretlent. Kihallgatta őket, lesből hallgatózott, hogy aztán onnan támadhasson. Furcsa szavak hangzottak el, amik valahogy még furcsábban hatottak a vámpírok szájából, amire a kinti szörnyeteg szemei összeszűkültek, de a széles, ördögi vigyor még mindig ott díszelgett az arcán. Eközben egy hatalmas árny kúszott be a bejárati ajtó alatti résen, egyenesen a vérivók felé, majd a nappaliban többfelé oszlott, legalább négy vagy öt sötét füstszerű lény lepte el a szobát. Legalábbis élőnek tűntek, készen arra, hogy bekebelezzék áldozataikat. Susogó, szikrázó hang kíséretében fedezték fel az új terepet, amit akár a két italozó, ücsörgő páros is megneszelhetett, ha elég figyelmesek voltak.
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."
A karácsony meglehetősen kellemesnek ígérkezett idén. A családhoz kapcsolódó mindenféle bonyodalmak megnyugodni látszottak mostanra, Elena visszatért, már nem mardosta a bűntudat, én pedig bűnbánatot gyakoroltam mindenki felé, aki ellen az elmúlt tíz évben vétkeztem. Távolabbra nem kívántam visszamenni a múltban, mert akkor soha nem ért volna véget a bocsánatkérések sora, és már mostanra is meguntam, hogy ezt a gesztust gyakoroljam csak úgy, minden szembejövőnek. A vacsorát követően a ház hirtelen elcsendesedett, és mire észbe kaptam, már a szöszivel ittuk a bourbont, számolatlanul, akivel az elmúlt hónapok alatt szintén kibékültünk. Kissé becsípve vártam a kanapén, hogy visszatérjen a megtöltött poharakkal Caroline, miközben a hangszórókból felém szálló karácsonyi dallamot dúdolgattam, a lábaimat feltámasztva a dohányzóasztal szélére. – Ennek családi hagyománya van nálunk. És micsoda öröm, amikor újra és újra felbukkan valahonnan egy bontatlan üveg – tényleg volt abban valami, hogy normális házakban nem whiskyt dugdostak az emberek mindenhová, de hát… már apánk is így csinálta, és sose fogyott ki a bourbonből. Ez volt az egyetlen gondolata, amit jó szívvel éltettem tovább ennyi évvel a halála után is. A sógornőm enyhén spiccesen huppant vissza mellém a kanapéra, ami engem – tekintettel saját állapotomra is – egyáltalán nem zavart. – Biztos arra gondoltak, annyi év után végre kettesben lehet minket hagyni, anélkül hogy megölnénk egymást. Lássuk be, mi is kihasználnánk egy ilyen helyzetet – mondtam miután már koccintottunk, sokadjára, és folytattuk az ivászatot. Volt valami igazán költői abban, hogy az én drága sógornőm whiskyvel kínált engem és közösen piáltunk karácsonykor. Történelmi jelentőségű pillanat. Elena és Stefan pedig lemondtak róla, hogy a tanúi legyenek ennek… szégyen! – És kell a változatosság. A végén még egymásra untok, meg mi is – jegyeztem nekem halkan nevetve, tovább iszogatva.
i want you by my side
they have stolen from us
Az álarc mögött :
szuszu
Kedd Aug. 18, 2020 12:03 am
Merry Christmas
Megtorpantam egy pillanatra a nappali felé menet, és a bejárati ajtóra hunyorogtam. Esküdni mertem volna, hogy lónyerítést hallottam. A Télapó megunta a rénszarvasokat, vagy mi? Talán mégsem kéne többet innunk - itt vetettem egy megfontolt pillantást a whiskey-vel teletöltött poharakra a kezemben, majd hanyagul vállat vontam és folytattam az utam a kanapén hagyott sógoromhoz. - Találtam még egy dugi üveggel. Más házakban pénzt és ékszereket rejtegetnek a falak titkos kis reteszeiben. Nálatok? Whiskey-t. - Vidáman és egyáltalán nem szomjasan emeltem koccintásra a poharam, miután az egyiket átadtam Damonnek. Fogalmam sem volt, melyikünké melyik, már akkor elvesztettem a fonalat, amikor felkeltem mellőle, hogy keressek némi bourbon utánpótlást. Így, hogy a lányok elmentek a városba, Stefannak is engedtem néhány órára egy kis kimenőt; legalább nem szólhatott rám, amiért a fivérével megcsapoltuk a dugi alkoholkészletet. Amilyen hosszú időt a konyhában töltöttem ma, úgy éreztem, igenis kijár nekem egy kis karácsonyi részegedés! Ezzel a lendülettel nagyot kortyoltam a poharamból, majd visszahuppantam Damon mellé a kanapéra. - Nem mintha kifejezetten éhezném a romantikát, de azért megkérdezhették volna, nem akarunk-e velük menni. Mondjuk a duplarandik egyébként sem aranyosak. Már vagy tíz éve totál kimentek a divatból. - fintorogtam, ujjaimmal kitapintva a nyakamban lógó, finom ezüstláncot, melynek végére a titokzatos kulcsot fűztem. A karácsony szellemében Damonnek még nem is említettem, azt remélve, ameddig nem hozom fel, addig a vele járó, feltételezett zűr sem köszönt be majd.
A karácsonyi dallamok és a nevetés is elült már, a színes fények megvilágításában ketten ücsörögnek. Odakint hatalmas pelyhekben, lágyan hull a hó, beborítva az udvart és a messzi tájat. Halk beszélgetés hallatszik a feldíszített fa mellől, jégkockák csilingelése ad kellemes háttérzajt, ujjak ölelik a hűvös poharakat. Caroline és Damon látszólag rendezte a kapcsolatát, képesek voltak immár egy légtérben megmaradni. Nem folyik vér, sem könnyek, csak a borostyánszínű alkohol töménytelen mennyiségben. A szoba mámoros alkoholgőzben úszik, s látszólag minden a legnagyobb rendben van. De miért is ne lenne? Minden tökéletesen alakult. Már kora reggel zajos volt a ház, zenétől, hangos társalgástól, ajándékcsomagoló szakadásától, tányércsörgéstől. Mindenki vidám hangulatban volt, hiszen hosszú idő óta először voltak együtt. Valami azonban mégis elvonta a figyelmüket, különösen Caroline és Elisabeth járt távol, fényes, misztikus tárgyra gondolva, ami napokkal ezelőtt jelent meg a kezükben. Az ünnep miatt mégis ki kellett zárniuk a gondolataikat, érzéseiket a tárggyal kapcsolatban. A közösen eltöltött idő könnyen elfeledtette velük, a boldogság mámorítóan hatott rájuk, ahogyan a többiekre is. Elisabeth és Josette tinédzserek módjára a délutánt már máshol kívánták tölteni, együtt indultak útnak a hóesésben, kabátba és sálba burkolózva. Elena és Stefan a régi idők kedvéért a Mystic Grillt vette célba, hogy felelevenítsék a barátságukat, így Damonnek és Caroline-nak is volt ideje felzárkózni. Az idillt eközben valami készülte megtörni, egy odakint ólálkodó árny, egy legendából előlépő szörnyeteg. Lesben állva figyelte áldozatait, a megfelelő alkalomra várva, hogy végül lecsapjon. Az apró neszezés nem törte meg a csöndet, a hó szinte elnyelte a közeledő lépteket, így a bent tartózkodó vámpíroknak sejtelmük sem lehetett semmiről. Eltompult érzékeik a szörnyeteg segítségére voltak, s bár sosem ízlelt minőségi whisky-t, máris kedvelte a kábító nedűt. Alig hallhatóan nevetett, s mintha lónyerítést nyelt volna el a feltámadó szél.