say you believe that the sky could turn red, the cities could fall despite all the ashes we'd still have it all
Nimue szinte kivirult, ahogyan a kulcsot elmorzsolta, s az homokként esett szét a kezében. Ha nem tudnám mi volt a nő, egészen lenyűgözőnek tartottam volna mindezt, ám így csak a hideg rázott a tudattól, őrzőként elbuktam. Ám mindezzel nem tudtam sokáig foglalkozni, mert Dominic hirtelen rosszulléte megváltoztatta a helyzetet, s gondolkodás nélkül rivalltam rá a Háborúra, akinek némi értetlenség jelent meg az arcán, majd rezignáltan közölte, nem ő művelte a barátunkkal azt, amitől egyre rosszabbul festett Dom. Éppen fel akartam tenni a kérdést, hogy akkor ez mégis a fene, amikor egy egészen gyermeki nevetés hangzott fel a kanapéról, s egy egészen fiatal fiúnak látszó alak kapcsolgatni kezdte a tévét. A belőle áradó baljós energiákból tudtam, hogy az elképzelésem, miszerint elrejthetjük a farkasnál lévő kulcsot, elkésett volt. Judas szavai mellett hallottam a már mellőlem felhangzó suttogást, s elkaptam Theo kezét, majd megszorítottam, ezzel is jelezve a kisfarkasnak, hogy tisztában voltam a helyzettel. Próbáltam rájönni, mégis melyik lehet a négy közül az újabb „látogatónk”, de nem voltam benne biztos, hogy a Betegség vagy a Halál jött el hozzánk, pontosabban Dominc-hoz a kulcsért. A gondolataimból és a latolgatott esélyeinkből a fiú hangja rángatott ki, aki most felénk fordulva megszólított. Valóban olyan volt, mint egy kamasz, de biztosra vettem, hogy mindez csak színház volt. A következő pillanatban már az egészen rosszul kinéző Dom mellett termett, s a kulcsot kérte, ám a farkas – akárcsak én Nimueval szemben nemrég – megpróbálkozott az ellenállással. Közbe akartam szólni, de Theo megelőzött, a nő pedig már rég nem volt sehol. A kisfarkas után nyúltam: fogalmam sem volt mit kockáztatunk azzal, ha felbőszítjük ezt a Lovast, aki messze nem tűnt olyan higgadtnak, mint Nimue volt. Néma és egyszerű varázslatot hajtottam végre, amely védőburokként vonta be Theodore-t még ha ebből nem is érzékelt semmit, bár fogalmam sem volt, ér-e majd valamit. – Dominic, add a kulcsot! – a vérveszteség ellenére magánál volt a férfi, de csak idő kérdése volt, meddig tart mindez, ha tovább védelmezi majd a kis eszközt.
and i found love
where it wasn't supposed to be
right in front of me ---
Az álarc mögött :
szuszu ---
Vas. Okt. 18, 2020 10:00 pm
☾ A viszály pallosa & Apollón dala
☾ Karácsonyi mese
Jó érzés volt Celian karjaiban lenni, biztonságot nyújtott és védelmet, szeretetet. De nem élvezhettem túl sokáig ezt az érzést, mert úgy tűnt, hogy a lovas nem tartotta a szavát. Dom szenvedett, egyre jobban és aggódtam érte. Egy részem bánta, hogy magammal rángattam ide, pedig akkor jó ötletnek tűnt, most viszont lehet, ez okozza a vesztét. Épp felcsattantam volna, de Celian megelőzött, így csak csendben maradtam. Aztán elém lépett. Nagyot nyeltem, majd megérintettem a hátát. A nő szavaira újra Domra néztem. Oda akartam menni hozzá, közben viszont Celiantól sem akartam eltávolodni. Az ismeretlen hangtól valamiért a hideg is kirázott. Egyből odakaptam a tekintetemet és végigfuttattam rajta a szemem. Mikor került oda, a szobába? Fel sem tűnt. Nagyot nyeltem, majd a szóváltást hallva megráztam a fejem. Úgy kezelték a helyzetet, mint valami projektet. - Cel, csinálnunk kell valamit… még egy kulcsot nem szerezhetnek meg – Suttogtam a férfinak, odahajolva hozzá, majd mellé léptem. Nem tetszett a kialakult helyzet és abban sem voltam biztos, hogy a nő eltűnik… két lovassal szemben viszont semmi esélyünk nem lehetett volna. - Hagyd békén! – Tettem felé egy lépést, miközben az ismeretlen férfi Dom mellé lépett. A nő végül eltűnt, ami kis megnyugvással töltött el, de az, hogy Dom rosszul volt, nem volt biztató. Viszont Dom úgy tűnt, nem veszítette el a lélekjelenlétét, ami pozitív volt. Őrültség volt az a kijelentés a részéről… nem halhatott meg egy hülye kulcs miatt. Elindultam a fiú felé, ha Cel nem állított meg.
I don’t feel like getting up in the morning. Everything that used to make me happy anymore doesn’t. I don’t know what happened, either people in my life just left me or I started to push everyone away...
Az álarc mögött :
☾ Eliffe
Szer. Okt. 14, 2020 11:43 am
To: Theodore & Celian
In life there aren't failures, just lessons that need to be learned
Őrzőkként egyetlen feladatunk volt, hogy bármi áron, de meg kellett védenünk a kulcsokat, amit ránk bíztak. Szerintem mindhármunk nevében kijelenthetem, egyáltalán nem gondoltuk volna, hogy ennyire nehéz lesz. Nimue megszerezte Cel-től a kulcsot, csak az jelentett megnyugvást számomra, hogy így Theo-val együtt megmenekültek. Egy kicsit előrébb kúsztam a pult mögül, hogy jobban lássam, mi történik, de lemaradtam az átváltozásról. Legalábbis a nő az előző alakjához képest teljesen más lett. Az erő, ami sugárzott belőle, remegésre kényszerített. Nem volt elég a vérzés még azzal is bajlódnom kellett… A nő rám nézett, majd Cel-nek válaszolt, amitől kikerekedett szemekkel bámultam rá. Meg voltam győződve arról, hogy Nimue műve, de tévedtem… Az én kulcsom nem az ő küldetésének teljesítése miatt váltotta ki belőlem ezt az egészet… Nem… Egy másik Lovas jelenlétét érezte… A kulcs félt és ily módon közölte velem… Fel sem merült bennem, hogy egy másik veszéllyel is szembesülnünk kell. Mire rákérdeztem volna, hogy akkor ki teszi ezt velem, már jött is a válasz. A Júdásnak nevezett alak trécselni kezdett az itt lévőkkel, engem meg mintha észre sem vett volna. Bár ez az állapot nem tartott sokáig, mivel a férfi egy pillanat alatt guggolva jelent meg előttem. Hirtelen érintett a dolog és még a mondandójára sem tudtam azonnal válaszolni. – Tényleg… Ez mekkora ötlet, hogy erre miért nem gondoltam? Köszönöm szépen… – Már a kezemet kézfogás céljából nyújtani kezdtem felé, majd egy pillanat alatt váltottam irányt és a kulcsot markoltam meg vele, hogy magamhoz szorítsam. – Teljesen elment az eszed? Ha megdöglök, sem adom át neked! – Mérges tekintettel üvöltöttem rá. A vér szinte fröcsögött a számból, ahogy beszéltem hozzá. A dühöm annyira elvakított, hogy pár másodperc múlva láttam csak meg, hogy közben leköphettem, mert az arcán, több helyen is folyt le a vér. Nagyot nyeltem. Egy kicsit megijedtem, hogy ezzel felidegesíthettem és inkább hátrálni kezdtem tőle. Ahogy az erőmből futotta, próbáltam Theo és Cel felé kúszni.
- Én voltam! - Gyereknevetés csendült a lakás pillanatnyi csendjében, mely a hirtelen bekapcsolt televízió műsorából áradt. A kanapén egy fiatal fiúnak látszó alak ücsörgött, ugyanaz az aura lengte körbe őt, mint a nőt is. Ráérősen kapcsolgatott a televízió csatornái közt, míg végül meg nem elégelte és felpattant ültéből, hogy szembenézzen a társasággal. - Nim! Micsoda véletlen! - tárta szét üdvözlőn karját a nő felé, elismerőn füttyentve annak fegyverei láttán. - De szépen kipofoztad magad! - Társa azonban nem viszonozta az örömöt, épp ellenkezőleg, a nő arcán enyhe undor tükröződött, ahogy a hátán megjelenő bőrszíjra erősítette a kardjait. - Ne húzd az időt, Judas! El fogsz késni a gyermeteg játszadozásod miatt - érkezett a korholás Nimue részéről, a Júdásnak titulált fiú pedig, mint gyermek, akit leszidott az anyja, felszisszent és Theodore, meg Celian felé pillantva úgy tett, mintha félelmében tövig rágná a körmeit. - Juj, kikapok! Hallottátok a főnökasszonyt. Nos, hol van az én kicsikém? - Azzal lelkesen összedörzsölte a két tenyerét és hunyorogva nézelődni kezdett a lakásban, mintha észre sem venné az egyre nagyobb vérfürdőben szenvedő Dominicot. A következő pillanatban azonban, ugyanazzal a trükkel, mellyel korábban a nő is, már a fiú mellett jelent meg, sajnálkozó arccal guggolt mellette, ám semmit sem tett, hogy megszüntesse a fájdalmát. - Hű, ez jó sok vér! Nem aggódsz, hogy egyszer csak elfogy? Tudod, kiaszalódsz, mint egy múmia... Gonosz, gonosz kulcs! Én levenném a helyedben... - Mondandójához hűen a kulcsért is nyúlt.
- Irigység? - A nő láthatóan gondban volt a szó értelmezésével. Emberi érzések híján csak a jelentésüket ismerte, ám megfejthetetlen, titokzatos és képlékeny dolognak látta őket, melyek gyengévé és esendővé tetté a halandókat. Mint egy érdekes rejtvényt, úgy próbálta megfejteni Theodore kérdését, ám kudarcot vallott, így aztán visszatért a kulcs körüli témára. Bár nem értette őket, Nimue arcán érzelmek sokasága suhant át, ahogy az áhított tárgy a kezébe került. Szinte egyetlen mozdulattal összeroppantotta a markában a fémet, mohón magába szívva vöröses szemcséit, mik apró fénysugarakként ömlöttek a testébe. A nő körül huzat támadt, csontozata erősödni látszott, eltűntek a szeme alól a karikák, bőre színt nyert, lebegő, fehér haja bíbor lángok nyaldosásában vált vörössé. Egészen emberinek, fiatalnak és gyönyörűnek látszott volna, ha a szétmálló kulcs nem emberméretű kardokká változott volna. A nő két kezébe fogta az ikerpengéket is kicsapta maga mellé oldalra, láthatóan gyönyörben úszva lelke darabjának megszerzésétől: hőn szeretett fegyvereitől. Csak akkor vette észre, mi történt a másik farkassal, mikor Celian rákiáltott. Homloka ráncba szaladt, pillantása a földön fetrengőre rebbent, majd vissza a párosra. - Betartottam a szavam. Ez nem az én művem.
say you believe that the sky could turn red, the cities could fall despite all the ashes we'd still have it all
Sejtettem, hogy sokat nem fog Theo elérni azzal, hogy rá támadt a Lovasra, ám az engem is megdöbbentett, hogy szinte még nálam is gyorsabban gyógyultak be a sebei. Ezen a ponton nem akartam tovább bosszantani az idő húzásával Nimuet, mert rá kellett jönnöm, semmi esélyem sem volt, és a két másik férfinak sem. A nő megjegyzését elengedtem a fülem mellett. A nyakamból kitépett kulcsot a nő felém nyújtott kezébe ejtettem, ő pedig valóban tartotta a szavát és felém lökte a kis farkast, akit átkaroltam, és megtartottam, hogy ne essen el. Meglepően nagy erővel lökhette el a Lovas, az ütközésünkből ítélve. Azonban megkönnyebbültem, hogy tudtam, Theo biztonságban van, nem is akartam elengedni ebben a percben. Aztán megéreztem a vér szagát, és Dom felé pillantottam, aki borzalmas állapotban feküdt a földön. – Azt ígéreted elereszted, mindkettejüket! – kiabáltam Nimuera, és közben úgy léptem, hogy Theo elé kerüljek, az arcom pedig eltorzult, előbújtam az agyaraim, s megjelentek az erek a szemem körül. – Megkaptad a kulcsot! Ereszd el őt is, és menj! – azt akartam, hogy azonnal távozzon és hagyjon minket békén.
and i found love
right in front of me ---
Az álarc mögött :
szuszu ---
Vas. Szept. 27, 2020 11:41 pm
☾ A viszály pallosa & Apollón dala
☾ Karácsonyi mese
Nem hittem, hogy bármiféle valódi sérülést képes leszek neki okozni, épp ezért lepett meg, hogy karmaim felszaggatták a bőrét. Mégsem élvezhettem sokáig a kialakult helyzetet, mert bár sérülést okoztam neki, nem volt tartós. Felrántott a földről a hajamnál fogva. Odarántott magához. Csak a szavai miatt nem támadtam rá újra. Aztán végighúzta az ujját az arcomon. Kirázott tőle a hideg és elhúzódtam volna tőle, ha tudok, de nem tudtam. Túl szorosan fogott. - Csak nem irigységet látok a hölgy szemében? – Talán baromság volt ezt megkérdezni, de nem tudtam visszafogni magamat. Úgy éreztem, hogy egy magafajta lény semmit sem érthet a szerelemből. Aztán elnéztem Celian felé. Nem volt már titok, hogy szeretem őt, régóta nem, bár az, hogy a nő így kiolvasta belőlem… vagy talán megérezte… az bizarr volt. Ha Celian odaadta a kulcsot és a nő odalökött a férfinak, átöleltem. Röviden terveztem, de végül hosszabb ideig karoltam. Aggódtam érte, féltettem és örültem, hogy nem esett végül baja. Dommal ellentétben, aki ekkor már a földön feküdt. Ledöbbentem. Annyira elvonta a figyelmemet a nő és ez az egész, hogy róla kissé megfeledkeztem.
I don’t feel like getting up in the morning. Everything that used to make me happy anymore doesn’t. I don’t know what happened, either people in my life just left me or I started to push everyone away...
Az álarc mögött :
☾ Eliffe
Pént. Szept. 25, 2020 10:49 am
To: Theodore & Celian
In life there aren't failures, just lessons that need to be learned
A fájdalom… az átváltozás lassú folyamata… gyűlöltem azt a lényt, aki erre kényszerített minket… ehhez képest a Hold keltette varázslat egyszerű szúnyogcsípésnek hatott. Ez maga volt a pokol… Láttam a szemem sarkából, hogy Theo sokkal jobban ellent tudott állni a mágiának, mint én… valamire készült, viszont abban nem tudtam megállítani… mozdulni sem tudtam, a padlóhoz ragasztott a nő. Ahogy Theo eltűnt a látókörömből, abban a másodpercben szűnt meg a ránk ható varázslat. Az irányításom alá tudtam fordítani az egészet. Sikerült ellenállnom és amint felkapaszkodtam a konyhapult segítségével, úgy láttam meg azt, amit művelt a fiú. Egy normális emberi lény egy olyan sérülésbe azonnal belehalt volna… de a nő nem. Összeszedte magát, majd rá rontott Theodore-ra… A fiúnak köszönhetem, hogy már nem irányít minket a némber… viszont, így ő került veszélybe… A Lovas felénk fordult teljes testtel, miközben Theo-t a fejénél fogva tartotta egy kézzel a levegőben. A másik kezét, viszont Celian felé nyújtotta. Pontosabban a kulcs irányába… Cel ajánlatára reagált, majd lassan közeledni kezdett a fiú felé. Ha Cel-nek valóban szándékában állt átadni a kulcsot, akkor az azt váltotta ki, hogy minél közelebb jutott Nimue a céljához, a nálam levő kulcs annál jobban kezdett el megőrülni… – Ne… – Hiába, de nem tudtam megszólalni… Az orromból folyó vér nem volt elég, már a számban is éreztem az ízét… szinte minden nyílásomból szűnni nem akaró vörös folyadék ömlött kifelé. A padlóra zuhantam vissza és vért kezdtem el köhögni… Tudatni akarta velem a kulcs, hogy a párja bajban van…
Nimue nem számított rá, hogy bármelyik farkas is dacolni próbálna az erejével, a figyelmét pedig egyébként is elvonta az eretnek fiú kedve szerint formálódó álláspontja. Ezt szerette, ezt a könnyed beletörődést, ezt az éles helyzetfelmérést, melyet bölcs és megfontolt válasz követett. Az Őrző hozzáállása egy egészen kicsit felkeltette az emberek iránt kihalt érdeklődését, ám amíg a maga előtt álló problémával foglalkozott, túl későn vette észre az oldalról felé támadót. Épp csak annyi ideje maradt, hogy hátrébb ugorjon, ám Theodore karmai így is elérték, felszaggatták a torkán a bőrt, húsába tépve vágták ketté nyaka fehér ívét. A nő feje félrebicsaklott, ezzel együtt pedig a varázslata megtört. Dominic és Theodore átváltozása is abbamaradt. Ám ahelyett, hogy a végzetes sérüléstől holtan összecsuklott volna, hátrébb tántorodva egyensúlyára talált, a seb pedig a vámpírok könnyedségével összeforrt a nyakán. A következő pillanatban már ujjai a kisfarkas hajába martak, odarántotta őt magához és úgy fordult, hogy Celiannal és Dominiccal is megértesse, miféle hatalom is került a kezébe, és mit kezd vele, ha további ellenállásba ütközik a részükről. - Elfogadom az ajánlatod - felelte megkésve ugyan, az eretnek felé biccentve állát, hogy egyértelműsítse, nem óhajt tovább játszadozni. - Nem célom az idő előtti vérontás. - Egyik kezével szorosan tartotta Theodore fejét, a másikkal viszont végighúzta mutatóujját a fiú arcán, a járomcsontjától az álla felé haladva, lassan, szinte már hipnotikusan. Mély levegőt vett, magába szívva a fiúban tolongó érzelmeket. - Szerelem... Milyen vak, és milyen fiatal. - Tekintetében mintha irigység csillant volna egy cseppnyi fájdalommal vegyítve, ahogy rögtönzött foglyára meredt, majd a kulcsért nyújtotta a kezét. Ha Celian hajlandó volt átadni, Nimue, amint a kulcsra fonta ujjait, odalökte neki a kisfarkast. Amíg nem adta át, nem eresztette el Theodore-t. Dominic torkát eközben elkezdte kaparni valami szűnni nem akaró, száraz érzés. A szeme szúrni kezdett, az orrából valami nedves csöppent le. Ha letörölte, vért láthatott viszont a kézfején. A kaparászó érzés a torkában egyre erősödött, míg egy erősebb köhintést követően a szájában is megérezhette a fémes ízt, mely aztán visszaköszönt a tenyerén - vagy a szőnyegen. A vér keskeny patakokban a füléből és a szeméből is csordogálni kezdett, egyre hevesebben, egyre jelentősebb rosszullétet okozva.
A hátamon felállt a szőr, ahogyan a nő átható pillantását rám függesztette. Éreztem, hogy nincs esélyem ellene, egyetlen földi halandónak sem lett volna esélye ellene, vagy a „testvérei” ellen. Elvégre a világot elpusztító erők voltak a Lovasok. Kissé meglepett a nő, ahogyan szinte elismerően villant a tekintete, amitől még ijesztőbbé változott. Felelni akartam volna, de ahogyan Theo felé pillantott Nimue, s kinyúlt felé elakadt a szavam. A kisfarkason láttam, amint lerohanta a fájdalom, majd a nő Dom felé fordult, s ekkor a másik férfi is összegörnyedt tehetetlenül a fájdalomtól. – Hagyd őket! – kiáltottam a Lovasra, a csontok törésének hangjából rájöttem, hogy nem egyszerűen fájdalmat okozott a két fiúnak, elindította az átváltoztatásukat. – Nem velük van dolgod – mondtam feszült hangon, miközben a két farkas küzdött a lassú és fájdalmas átváltozással. Nem volt normális mindez, hiszen fényes nappal volt. És fogalmam sem volt, hogy mi más lehet még abnormális azzal, hogy Nimue kényszerítette átváltozásra Theot és Domot. – Fordítsd vissza a szenvedésüket, és hagyd őket békén – a tekintetem újra találkozott a nőével, az ujjaim megfeszültek a kulcson, amely a nyakamban lógott, és egy határozott mozdulattal eltéptem a láncot, amelyen függött. – Akkor megkapod – nem volt más választásom. És talán közösen elrejthettük a Dominic-nál lévő kulcsot, mielőtt egy másik Lovas beköszönne hozzánk, Nimuétól pedig megszabadulhattunk, bár csak reméltem, hogy valóban békével távozik maga a Háború, ha megszerezte a kulcsot.
and i found love
right in front of me ---
Az álarc mögött :
szuszu ---
Hétf. Szept. 14, 2020 12:39 pm
The member 'Theodore Storm' has done the following action : Dobókocka
'Dobókocka' :
Always and Forever
Örökkön-örökké
a legtöbbet birtokló
163
C szint: Kalmithil
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."
Tudtam, hogy Celian nem örül a döntésemnek, de nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel, ha itt hagyom. Elég embert veszítettem már el az életem során, nem akartam még tőle is búcsút inteni, pláne nem így. Eszem ágában sem volt hát elmenni. Tettem is feléjük egy lépést, de Cel beszélni kezdett és egy részem abban reménykedett, hogy odaadja a kulcsot a nőnek és senkinek sem esik bántódása. Mégis, ahogy tovább beszélt, rájöttem, hogy csak az időt húzza. El-elpillantottam Dom felé, de ő is hasonlóan tanácstalan volt, mint én. Nem volt varázserőnk, nem volt semmi plusz a tarsolyunkban, hisz farkasok voltunk, semmi több. Mintha csak halandókként próbálnánk felvenni a harcot a… a lovas ellen. Bár számomra ez túl abszurd volt, de mégsem tudtam nem elhinni, hogy ez a nő egy a lovasok közül. Ahogy Celian megkérdezte, vajon ő melyikük, a nőre pillantottam. Bele akartam szólni, de a belőle áradó aura arra késztetett, hogy ne tegyem. Szóval Nimue… Nem tetszett, hogy kinyújtotta felém a kezét és pillanatokkal meg is éreztem a hatását. Szinte felnyögtem a forróság érzetére. Belülről mart az ismerős fájdalom. - Ne, kérlek, Nimue… - Kétségbeesve néztem a nőre, majd Celianra. Azonban neki már nem volt erőm semmit mondani, mert a lassú fájdalom, a csontjaim lassú törése a földre kényszerített. Csillagokat láttam. Megtámaszkodtam a földön magam előtt, próbáltam tudatomnál maradni. Nem akartam rátámadni senkire, hacsak nem erre az őrült nőszemélyre. De… de farkasként tudtam, hogy elvesztem a kapcsolatot a külvilággal. Nem akartam. Megráztam a fejem, próbálva elnyomni a nő erejét, amit nem is értettem… hogyan lehet valakinek ilyen mértékű hatalma? Fényes nappal volt, mégis, az éjszaka gyermekeként készültem felvenni bundás alakom. Azt hiszem, a koncentrációmnak köszönhetően vagy csupán a szerencsémen múlt, de a tudatomat még nem veszítettem el és az átváltozásom is, mintha lassult volna. Csak a fájdalom nem múlt, így nehezebben gondolkodtam. Celian és Dom között őrlődtem gondolatban, aztán döntöttem: úgy voltam vele, hogy amíg tehetek valamit, tennem kell. Rátámadtam a nőre, a földre próbáltam leteperni; ha nem is sikerült, talán időt nyertem Celiannak, hogy ezúttal Ő menjen el… talán. De az is lehet, hogy kudarcra volt ítélve az egész terv.