A kulcsok nem adtak bizakodásra való okot, de magamban reménykedtem, hogy nem lesz elszúrva az egész karácsony. Igen, talán önző voltam, mert arra vágytam, hogy minden tökéletes legyen. Elég szenvedés volt már az életemben, túl sokszor romlottak el a dolgok körülöttem és azt szerettem volna, ha most megtörik ez a féle hagyomány és minden tényleg jó marad. De legbelül már tudtam, hogy úgysincs szerencsém. Celiant meglátva mégis mosolyra húzódtak az ajkaim, és a szemeim is csillogni kezdtek. - Szia, Cel – Nagyot nyeltem, hagytam, hogy lesegítse rólam a kabátot, aztán odahajoltam arra a gyors csókra, amit én legszívesebben elnyújtottam volna. Aztán a fa felé indultam, hogy lerakjam a csekélyke ajándékomat alá, de… de nem volt esélyem eljutni oda, mert ahogy Dom és Cel köszönnének egymásnak, minden elromlik, ahogyan már azt magam is sejtettem, de… azt nem gondoltam, hogy efféle dolgok történnek majd a kulcsok kapcsán. Értetlenül néztem, ahogy először egymásnak feszültek, majd valami robbanásszerű dolog miatt eltávolodtak egymástól. A szívem Cel felé húzott és felé is kaptam a tekintetemet, de aztán leragadtam egy lovasnál. Mármint tuti azt láttam… vagy nem? A következő pillanatban már nem volt ott. Értetlenül bámultam egy ideig abba az irányba, majd Celhez siettem. A női, fülsüketítő hang csak hab volt a tortán. Csengett tőle a fülem és őszintén szólva meg is ijedtem. De nem akartam kimutatni. - Jól vagytok? – Aggódva néztem rá, majd el Dom felé, akivel egyszerre tettük fel szinte a kérdést. Aztán a fiú rájött időközben arra is, hogy hülye ötlet közelebb jönnie. – Hallottam… nem tudom, mi folyik itt - Nagyot nyeltem, a szívem zakatolt a mellkasomban, miközben azon kattogott az agyam, mi az ördög folyik itt. – Láttam az előbb… valamit. Azt hiszem – Motyogtam, Cel karjára fogva. - …vörös és fehér volt… egy lovas – Bizonytalan voltam, érződött is rajtam.
I don’t feel like getting up in the morning. Everything that used to make me happy anymore doesn’t. I don’t know what happened, either people in my life just left me or I started to push everyone away...
Az álarc mögött :
☾ Eliffe
Kedd Aug. 25, 2020 1:07 pm
To: Theodore & Celian
In life there aren't failures, just lessons that need to be learned
A kulcsot szorongattam a kezeim között, mintha imádkoznék, még a szememet is becsuktam és a zizegő hangra kezdtem koncentrálni. Megbabonázott a dallama. Mikor kinyitottam a szememet már a házon belül voltunk. Észre sem vettem, hogy be lettünk invitálva. – Jaj, szia Cel… Boldog Karácsonyt neked is. – Engedtem el a kulcsot a markomból. – Szóval nem csak nekem… – Válaszoltam a kérdésére, majd kezet nyújtottam az üdvözléshez, bár abból hirtelen egy ölelés lett. Nem tudtam mit csinálok, a testem szinte magától mozgott, mintha valami láthatatlan erő egymásnak tapasztott volna minket. – Oh, bocsánat… ez eléggé fura… – A két kulcs vöröses-fehér fényt kezdett el sugározni, majd hirtelen egy robbanás keretében taszított el minket egymástól. Cel a falnak ütközött, engem viszont a nappali felé repített a lökéshullám. Szerencsémre meg tudtam kapaszkodni az ajtókeretben. – Ez mi a franc volt? – Közeledtem a srácokhoz és mielőtt mondhatták volna, hogy ne menjek, már késő volt, az előző jelenet ismételten megtörtént, annyi különbséggel, hogy most semmiben sem tudtam megkapaszkodni, egészen a szoba közepéig csúsztam, ahol a kanapé oldala állította meg a közlekedésemet. – Ahh… Mindenki jól van? – Kérdeztem. Remegő testtel keltem fel a földről. Egy női hang csengett a fülemben, amit a második robbanás váltott ki. – Ti is hallottátok? – Újra közeledtem volna a többiek felé, viszont a kulcs vízszintesen kezdett el lebegni a levegőben és Cel irányába mutatott. Azzal a lendülettel megtorpantam és hátrálni kezdtem, tudtam, hogy itt megint baj lesz, ha odamegyek hozzájuk. A kulcs újra függőlegesen lógott a nyakamban. Leültem a karfára és a fiúkra néztem kissé ijedten, nem voltam benne biztos, de mintha láttam volna Cel arcán, hogy felismerte a nálam levő kulcsot. – M-minden oké, Celian? – Kérdeztem tőle remegő hangon, félve a választól.
Mint besózott aranycikeszek, a kulcsok nyugtalanul ficeregnek viselőjük nyakában. Az ajtó kinyílik, és ahogy Celian és Dominic másfél méteres távolságba kerülnek, hirtelen rántást érezhetnek a nyakukban. A két kulcs mágnesként feszül egymásnak, mintha láthatatlan erő tapasztaná össze őket, ezáltal a két fiút is - majd a következő pillanatban az egyik kulcs vörösen, a másik fehéren felizzik, és apró energiarobbanással lökik el magukat egymástól. Celian háttal a falnak vágódik, Dominicet a lakás belseje felé sodorja a lendület, ha meg tud kapaszkodni valamiben, talpon maradhat, ha viszont nem, a hátára vágódva egészen a nappaliig becsúszik. Theodore a robbanás keltette, vörös-fehér fényben különös, lovas alakot vélhet megvillani, ami a következő pislantásra és a fiúk ellökődésekor el is tűnik, a kisfarkasra bízva, a szeme káprázott-e, vagy tényleg látott valamit. A két kulcsból feltörő, néhány másodperces, fülsértő női sikolyt azonban mindhárman tisztán hallhatják. Ha másfél méteren belül megközelíti egymást a két őrző, a jelenet újra megismétlődik: a kulcsok előbb vonzani, majd taszítani kezdik egymást. Ha másfél méteren túl maradnak, nyugtalanul zizegnek ugyan, ám nem történik semmi. Celian felismerheti korábbi kutatásai alapján a Dominic nyakában lógó kulcs markolatát: egy szem hullámos, hasított pupillával a közepén. Azt nem tudja felidézni, pontosan mit jelent a szimbólum, hacsak nem keresi elő azt a bizonyos könyvet, melyben találkozott vele, a kontextusra viszont emlékezhet: egy legendára négy veszélyes és fenyegető erőről, melyek arra születtek, hogy pusztulást hozzanak a világra. Rajta áll, megosztja-e a tudását a többiekkel.
reagsorrend: nincs ❖ határidő: augusztus 30.
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
C szint: Kalmithil
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."
say you believe that the sky could turn red, the cities could fall despite all the ashes we'd still have it all
Nem mondtam el mindent a kisfarkasnak, ami talán hiba volt, ám úgy gondoltam, semmi értelme további információkkal terhelnem, ha én magam sem értem ezt az egészet a kulccsal. Persze nem volt megnyugtató, egyáltalán nem. És semmi kedvem nem volt ilyen különös, nyugtalanító és baljós dolgokkal foglalkozni, nem most, nem az első karácsonyunkon Theoval. Ennél sokkal nyugalmasabb ünnepeket képzeltem el kettőnknek. Most pedig még késett is, bár alig tíz perce vártam már rá pluszban, és a kinti hó ezt akár indokolhatta is, ezért csak bámultam ki az ablakon és vártam, hogy megérkezzen. Balomat zsebre dugtam, jobb alkaromat az egyik ablaknyílás keretének támasztottam, fejemet pedig a tenyerembe. Zárt terekben nem szerettem rágyújtani, de most úgy éreztem, rám férne egy extra szál cigaretta. Az ablakból láttam, amikor a kisfarkas megérkezett végre, nem is egyedül, amit furcsálltam, annak ellenére is, hogy nem ismeretlen volt az érkező számomra. Abban a pillanatban, hogy bekopogott az ajtóm előtt ácsorgó két férfi, a nyakamban hordott kulcs zizegni kezdett, talán intenzívebb is lett, ahogyan az ajtóhoz értem, s kinyitottam azt. – Sziasztok! – szó nélkül beljebb engedtem őket. – Boldog Karácsonyt! – köszöntettem az érkezőket, mikor már beléptek, Theonak segítettem kibújni a kabátjából, majd magamhoz húztam egy gyors csókra, ami már teljesen megszokott volt közöttünk. A kulcs még mindig őrült módjára zümmögött és zizegett a nyakamban. Dominic-ra pillantva értettem meg mi történik… – Neked is megjelent? – némi döbbenettel bámultam a másik farkasra, egy percre még a mozdulatban is megakadtam.
and i found love
where it wasn't supposed to be
right in front of me ---
Az álarc mögött :
szuszu ---
Hétf. Aug. 17, 2020 3:05 pm
☾ A viszály pallosa & Apollón dala
☾ Karácsonyi mese
Rossz érzésem volt, amióta Celiannál napokkal előbb megjelent egy kulcs. Nem is maga a kulcs volt érdekes, hanem az az üzenet, amit mellé kapott. Meg kellett védenie a kulcsot valakiktől… de nehéz volt úgy tervezni ezzel az egésszel, hogy tulajdonképpen semmi konkrét információ nem állt a rendelkezésünkre. Azonban legalább ma, karácsony napján nem akartam foglalkozni vele. Ünnepelni akartam… Vele. Hisz ez volt az első közös karácsonyunk, mióta hivatalosan is együtt voltunk. Bár Dominicnak nehezen mondtam el, annyi biztos. Aggódtam a reakciója miatt… de végül egész jól fogadta. S mit ad isten? Pont egymásba futottunk, miközben Celianhoz igyekeztem egy kisebb ajándékcsomaggal a kezemben. Talán nem is tartottam volna fel tovább, meg amúgy is siettem; ha nem láttam volna meg a kulcsot a nyakában. - Ez… nem lehet – Megráztam gyengén a fejemet, ezt követően pedig meggyőztem Domot, hogy velem jöjjön. Talán a karácsonyunk mégsem lehet olyan idilli, mint azt reméltem. Celiannak azonban tudnia kellett, hogy van más is, aki osztozik a „terhén”. Ahogy odaértünk, már emeltem is kezem, hogy kopogjak. Nem is álltam meg, amíg néhányat koppintottam az ajtóra, de közben tekintetemmel kérdőn fordultam Dom felé. - Vedd le a nyakadból… - Rossz érzésem volt a kulcsokkal kapcsolatban. Nagyon rossz.
I don’t feel like getting up in the morning. Everything that used to make me happy anymore doesn’t. I don’t know what happened, either people in my life just left me or I started to push everyone away...
Az álarc mögött :
☾ Eliffe
Hétf. Aug. 17, 2020 12:19 pm
To: Theodore & Celian
In life there aren't failures, just lessons that need to be learned
A gyömbér… mindig az fogy el. Gondolhattam volna, és akkor most nem kellene elmennem, venni egyet. Sebaj, ez még mindig a kisebb gond, mint ami a nyakamba szakadt… és szó szerint ott lógott a nyakamban… Felöltöztem és elindultam a boltba. Seperc alatt megfordulhattam volna a farkas erőmnek hála, de ezt a gyönyörű havas tájat nem szerettem volna kihagyni. Alapból ki kellett szellőztetnem a fejemet, mert nem tudtam, hova tenni ezt a dolgot. Már kezdtem paranoiás is lenni miatta, de nem hagyhattam otthon, mivel az volt a „parancs”, hogy védjem meg akár az életem árán is… ettől csak még idegesebb lettem. Bárki rám nézett volna, dilisnek könyvel el. Egy jó fél óra után odaértem a Szupermarkethez. A földet nézve haladtam előre és még időben kaptam fel a fejemet, mielőtt beleütköztem volna Theo-ba. – Oh, bocsánat… Szia… Theo! – Meglepetten bámultam rá, majd hirtelen sütöttem le a tekintetemet a talaj felé. Legalább öt percig álltunk ott és nem szóltunk egymáshoz. Theo viszont biztosan sietett, mert kezet nyújtott az elköszönéshez, én viszont annyira zavarban voltam, mivel olyan bénán vettem elő a kezemet a zsebemből, hogy kinyílt a kabátom és előugrott a kulcs. Theo egyből felismerte és arra kért tartsak vele. Sejtettem, hogy Celian-hoz készült, mivel együtt vannak már egy ideje, csak rajtam múlt, hogy vele tartok vagy sem. Nem tudtam mit kezdeni a kulccsal és gondoltam, ha többen vigyázunk rá, akkor sikerrel járunk. A világon a legjobban Theo-ban bízom, tehát nem is volt kérdés, hogy kövessem. Mikor megérkeztünk Cel-hez, az ajtókopogás előtt, a kulcs teljesen megőrült.
A kisfarkas késésben volt, állapíthatta meg Celian, ahogy előbb a lakása falára függesztett órára, majd az ablakon túli, hólepte tájra pillantott. Minden olyan békésnek és szokványosnak látszott. Talán ettől érezte olyan nyugtalannak magát egész reggel? Talán ezért ajánlotta fel, hogy Theodore elé megy a nagy hóban? Milyen nagy hó, nevetett rajta a fiú, aki itt nőtt fel és aki teljesen hozzászokott a kisebb hóviharokhoz. De Celiant nem hagyta el egész reggel a nyugtalanság, és ahogy az óra átlépte a delet, azon kaphatta magát, hogy a nyakában lógó kulcsot birizgálta. Az ebéd készen állt, az ajándék becsomagolva, az utcán párok és kisebb családok siettek el az ablaka alatt, de egyik sem volt az ő farkasa. A kisfarkast egy régi ismerős tartotta fel. Dominic talán nem sejtette, hogy a reggeli, családi ajándékozást követően, mikor elindult boltba, hogy az elfogyott gyömbérből újat vegyen a készülő süteménybe, Theodore-ba botlik majd. És amit még kevésbé sejtett, hogy miközben fázósan ácsorogtak a bolt előtt, az utca közepén, a körülöttük hömpölygő tömeg elől félre-félrehúzódva, ennyire különösen érzi majd magát. Mióta elhagyta a házat, olyan érzése volt, hogy valaki figyeli. Theodore végül az órájára nézve búcsúzkodni kezdett, ám ahogy előhúzták a kabátjuk zsebében melengetett kezüket egy kézfogásra, a Dominic nyakában lógó kulcs előtűnt a vastag ruharéteg alól. A kisfarkas rögtön felismerte. 13:05. Az óramutatók szerelmes ölelésben egyesülnek. A kulcsok az őrzők nyakában halk, zizegő hanggal elkezdenek izzani, mintha valaki felkapcsolt volna egy mini motort bennük: az egyik az odabent várakozó Celian nyakában, a másik az ajtó előtt ácsorgó Dominic nyakában, pont akkor, mikor Theodore kopogásra emeli a kezét.
reagsorrend: nincs ❖ határidő: augusztus 23.
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
C szint: Kalmithil
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."