Hosszú percek teltek el, mióta Avalon eltűnt. Hope és Klaus így pihenhetett, vagy beszélgethetett egy kicsit, ám az aggodalom súlya nyomhatta a vállukat. Hiszen még ha egy idegen is, de volt egy új bajtársuk, aki úgy tűnt, jártas az új világban és a lényekben, amik elárasztották a földet. Ha viszont eltűnt az egyet jelentett a bajjal. Amennyiben kíváncsiak voltak, úgy elmehettek megkeresni a házban, ami két emeletből állt, megannyi szobával. Az egyik helyiségből furcsa zajokra lehettek figyelmesek, különös suttogásra, motoszkálásra, a padló recsegésére. Ha átlépték a küszöböt, nem találtak ott semmit, s egy másik szobából volt hallható a zaj. Avalonnak viszont egyelőre nem volt nyoma sehol, ami aggasztó lehetett. Felmerülhetett bennük a kérdés, hogy vajon hová tűnhetett? Sikerrel járt a védőbűbájjal, vagy talán valami baja esett? Az utolsó reményük mintha kezdett volna széthullani.
133 szó ℘ határidő: február 14. ℘ sorrend: Hope, Klaus
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
C szint: Kalmithil
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."
Nem akartam én egy idegenre bízni a lányom életét, de mégis mi mást tehettem volna? Épp emiatt a tehetetlenség miatt volt fontos szemmel tartanom Avalont, s közben vigyázni a lányomra, mást nem tehettem. Az épület sem volt túl biztató, ahová hozott minket, egy nagyon rossz érzés kerülgetett, de ahogy elnéztem Hope-ot, ő sem engedte el magát teljes mértékben. Mégis bementünk az említett szobába, hogy egy kicsit fellélegezhessünk, amíg a szöszi visszatér. Normális esetben messzire kerültem volna őt, hiszen nem ismertük, nem bízhattunk benne, ám a helyzetünk kicsit sem volt normális. Inkább csendben figyeltem. Leültem Hope mellé, és fél karral átöleltem, így ő a vállamra hajthatta a fejét, ha akarta, hogy pihenjen egy kicsit. Mindketten fáradtak voltunk, hiszen az elmúlt egy órában találtunk egymásra, s még meg is támadtak minket. - Ez csak egy kis apokalipszis. Semmiség nekünk, Mikaelsonoknak. - mosolyodtam el, egy puszit lehelve a homlokára. Ideges voltam, ugyanolyan bizonytalan voltam, mint ő, de nem akartam, hogy ebből bármit érzékeljen, még ha erre kevés esély is volt. - Hol marad már ez a lány? - sóhajtottam, hiszen már percek teltek el. Nem volt túl biztató, hogy még nem ért vissza.
Egyáltalán nem tetszik amit Avalon válaszol, viszont annyit tudok majd tenni - talán - hogy segítek a mágiámmal biztosítani a helyet és akkor talán hárman - vagy többen, ha már vannak ott mások is - segíthetünk felkutatni azokat az embereket, akik még odakinn bujkálnak és esetleg veszélyben vannak. Tekintetem sokszor apára siklik, majd amikor a menedékhez érünk, bólintok neki és megvárom még utolér. Amúgy sem érzem magam biztonságban, úgyhogy jobb érzés így, hogy ő mindig mellettem van, ketten többek vagyunk. A furcsa morgás ami pedig akkor üti fel a fejét amikor már épp átlépjük a bejáratot, úgy érzem, szerencse, hogy nem tarolt el minket valamiféle lény újra, de rossz előérzetem támad. Valószínűsítem, hogy nem farkas lehetett, de a fene se tudja már. Bólintok Avalonnak is egyet, de nem tudom biztosra, hogy ő ötlet ez a különválás. Mi van ha nem jön vissza? Akkor nyilván apával sem fogunk itt maradni túl sokáig, de elő kell vennünk a lehetőségeket. Belépek a nappaliszerűségbe, kinézek egy épségben lévő bútort ahová le tudok heveredni és kicsit kifújom magam. Hajamba túrok mindkét kezemmel, hátrasimítom azt. - Kijöhetünk még ebből jól, szerinted? - Tekintek fel apámra, vegyes érzelmekkel vagyok a jelenlegi helyzetünkkel kapcsolatban. - Fogalmam sincs, mit tehetnénk amúgy. - Be kellett vallanom, hogy már régóta nem éreztem ilyen tehetetlenséget. Nem vagyok a toppon és pedig általában jó ötleteim szoktak lenni a világmegmentésre, de most, szinte semmi sincs. Vajon mi lehet a Salvatore suliban? Most jól jönne némi erősítés.
Avalonnak sikerült meggyőzni a Mikaelsonokat, hogy vele tartsanak, még ha nem is volt olyan egyszerű dolga. Esélyük viszont csak közösen volt, együttes erővel, de az épületben nem maradhattak. A lány úgy sejtette, ha egy banshee már megtalálta őket, akadhat a helyen több is, vagy másféle lények, újdonsült társait pedig nem akarta elveszíteni. Erős volt, értette a dolgát, de szüksége volt szövetségesekre, ugyanígy volt Hope és Klaus is. Így legalább számíthattak valakire, aki segíthet nekik felzárkózni. Hope kérdésére Avalon csak megrázta a fejét menet közben. - Igen. Ha nem segítenek magukon, vagy egymáson. Én is segítettem nektek, de csak akkor maradhatunk életben, ha menedékbe vonulunk. Ha már biztosítottuk a terepe, talán másnak is menedéket nyújthatunk. - sóhajtott, mint akinek szintén nem tetszik az ötlet. Ő sem akart félretekinteni, ám szerencséjükre nem is futottak össze senkivel. Ahogy elérték a házat, a közelben mozgást hallottak, illetve furcsa morgást, ám még időben bejutottak, mielőtt valaki, vagy valami rájuk támadt volna. - Érezzétek otthon magatokat. Beljebb találtok régi bútorokat, ahol megpihenhettek. Én ellenőrzöm a védőbúbájt. - Intett nekik az egyik szoba felé, ami talán egy nappali lehetett még az egész káosz előtt. Néhány bútor még épségben volt, s ami még fontosabb, minden fala állt. Avalon elsétált, majd eltűnt egy szobában Hope és Klaus szeme elől, akiknek a lány visszatértéig volt egy kis idejük kifújni magukat.
220 szó ℘ határidő: február 10. ℘ sorrend: Hope, Klaus
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
Ez az én történetem :
"Mindannyian követünk el szörnyű hibákat az életünk során. Teszünk olyasmiket, amiket semmiféle bocsánatkérés nem tehet jóvá. De élni kell tovább. Meg kell próbálni valami új boldogságot találni. Mindegy, mennyi mindent vesztettünk."
Ezer évem alatt nem egyszer hallottam már ezt a négy nevet, sőt, némelyik lovast több néven is emlegették. Mégsem találkoztam velük soha, még csak nem is hittem igazán a létezésükben. A lány mégis a lovasokat emlegette, s mi is találkoztunk már egyikükkel, nem felejtettem el, hiszen az illető felforgatta a házunkat. Ezek után már azt kellett feltételeznem, vagy ő, vagy az egyik társa babrál ki velünk, s változtatott minket farkasokká. Ez magyarázat volt arra, miért nem tudtuk uralni. Hiszen a házunkban már megtörtént hasonló a lovas látogatásával. Miután a lány tudomásul vette a fenyegetésemet, útnak indultunk. Kilépve az utcára nem láttunk sehol senkit, de nem is olyan messze voltak emberek, vagy talán hozzánk hasonló lények. A hangok és a szagok nem tetszettek, rossz megérzésem volt velük kapcsolatban. Nem szóltam egyetlen szót sem, mert nem akartam rontani a helyzetünkön, márpedig nem bíztam a szösziben, így jobbnak láttam csöndben maradni. Inkább csak szemmel tartottam Hope-ot, hogy bármiféle veszélytől megóvhassam. Megtorpantam az épület előtt, még miután Avalon és Hope bementek, akkor sem mozdultam. Végül Hope miatt én magam is besétáltam, a kellemetlen érzésem viszont nem múlt el. Mintha valaki figyelt volna minket, vagy hasonló. - Maradj mellettem, rendben? - súgtam oda a lányomnak, amint én is az épületben tartózkodtam.
Végighallgatom a nőt és valahogy nem érzek túlzott meglepettséget. Annyi minden történt már az évek folyamán, hogy a Sivár eltűnésével szinte számítani lehetett valami másra, valami újra. Mondjuk ez egy rosszabb eshetőség volt, de nem hiszem, hogy tudnánk bármit is tenni már ellene. Maximum felvesszük a harcot és mondjuk jó lenne megtalálni Freya nénémet is, hiszen neki mindig jó ötletei támadnak és talán együtt, mint ahogy eddig is, ki tudnánk találni valami megoldást a jelenlegi helyzetünkre. Ketten... vagy épp hárman erre vajmi kevesek leszünk, valószínűleg. Lassan, bizonytalanul indulunk útnak, kilépünk az utcára. Ahogy haladunk a romok között és figyelek, fülelek, meghallom a távolból előszűrődő kiáltásokat, az égő hús szagát. Kicsit rémültebben pillantottam fel apámra és akármennyire is menteni kívántam volna az embereket, tudtam, hogy most esélyünk sem lenne. Bűntudatot keltett bennem ez az érzés. - Azok az emberek, akik egyedül maradtak, mind meg fognak halni, senki nem segít rajtuk? - New Orleans híres a vámpírokról és boszorkányokról, de egyet sem láttam az utcán, pedig ők mindig, mindenhol ott vannak és figyelik mindenki lépését. Óvatosan követem a nőt, szorosan apám mellett haladva. A romos épülethez érve ismét elbizonytalanodom, de ha jutni akarunk egyről kettőre, követnünk kell Avalont. A bejáraton át követem, megvárom még visszapakolja a léceket és körültekintek odabenn. Remélem, nem csalt minket csapdába, de fel vagyok készülve, amennyire csak lehet.
Avalont épp annyira kétségek gyötörték újdonsült szövetségesei kapcsán, mint a Mikaelsonokat, ám ő ugyanúgy társak híján volt. Emiatt kénytelen volt belátni, még egy hibrid is jobb, mint a semmi. - Sokat én sem tudok. Nem tudom, miért épp most jelentek meg, hol voltak eddig, van-e más céljuk a pusztításon kívül. De ők azok, ez egészen biztos. A Háború, a Betegség, az Éhínség, a Halál. Ha körülnéztek a világban, láthatjátok a pusztítást, amit már véghez vittek. - magyarázta röviden, hangjából kihallatszott az idegesség. Épp annyira meg volt rémülve, mint mindenki más, csak épp ezt a rémületet valamiképp erővé tudta alakítani. Ahogy korábban Hope is tette a banshee-vel szemben. - Megjegyeztem. - felelte féloldalas mosollyal, amivel mintha azt üzente volna, állok elébe! A fejével intett, hogy kövessék, majd kisétált az épületből, egyenesen az utcára. A közelben nem volt senki, de a távolban furcsa zajokat lehetett hallani. Ha Klaus összpontosított, tűzropogást, dulakodást hallhatott, s vér szaga csaphatta meg az orrát. Még Hope is megtapasztalhatta a távoli kiáltásokat, vagy épp az égett húst szagát, ami a levegőben terjengett. - Nincs ott más. Volt néhány társam, amíg egy pokolkutya nem végzett velük. - mondta keményen, a tekintete viszont ellágyult. - Erre! Siessetek! - vezette őket az egyik szűk utcába, majd jobbra fordulva egy másik elhagyatottabb utcán kötöttek ki. - Nem időzhetünk idekint sokat. Ha pedig másokat láttok, forduljatok el! Nem állhatunk meg mindenkinek segíteni. Veszélyes alakok ólálkodhatnak erre. - Egy szomorú és fájdalmas sóhaj szakadt ki belőle, mintha az arcán is veszteség suhant volna át, ahogy hátra fordulva beszélt, de ez egy szempillantás alatt eltűnt. Egy kissé romos, kívül kormos épület elé értek, ahol a lány egy pillanatra megtorpant, majd gyorsan becsusszant a bejáraton, ahol nem volt ajtó, néhány összeszögelt léc volt a helyén. Ha Hope és Klaus követték, visszarakta a léceket a helyére.
299 szó ℘ határidő: február 2. ℘ sorrend: Hope, Klaus
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
Ez az én történetem :
Nem bíztam meg a lányban, s egyértelmű volt, hogy Hope sem bízik benne. Sok választásunk viszont nem volt. Egyedül tőle tudhattuk meg mi történt az elmúlt napokban, ami nekünk kiesett. Az okát ugyan nem árultuk el az idegennek, de ez jobb is volt így, nem kellett mindenről tudnia. Amikor hazugsággal vádolt minket, nehezen fogtam vissza magam, a régi énem már rég elé suhant volna, hogy a torkánál fogva a falhoz szegezzem, s talán, ha nem lett volna ott a lányom, ugyanúgy megteszem. Helyette viszont mély lélegzetet vettem, nem volt kedvem magunkra haragítani az egyetlen embert, akivel találkoztunk. Hope kettőnk helyett is kitűnően kezelte a helyzetet. - Ahogy a lányom mondja, ez az igazság. - Erősítettem meg mindazt, amit Hope már elmondott, ha pedig Avalon nem akart segíteni nekünk, boldogulunk ketten is, összetartó családként. Ahogy mindig is volt. Nm tetszett az ötlet, viszont nem voltunk biztonságban az épületben. Egy lény már megtámadott minket, de mi van akkor, ha legközelebb Hope nem a megfelelő varászlatot használja? Nem ismertük ezeket a teremtményeket, a gyenge pontjukat. - Legyen. Induljunk! Ám ha csapdába vezetsz minket, a Mikaelsonokat az ellenségednek tudhatod. - jelentettem ki, Hope-ra pillantva, akit az életem árán is óvnom kellett.
Még mindig kissé kételkedve figyelem őt, ahogy apa is, és ez megnyugtat, hogy szavak nélkül továbbra is egyetértünk. Nem tudom valójában mi történhetett, hogy mi lehet a többiekkel, hogy hol vannak az emberek, de talán ez a nő lehet a kulcs ahhoz, hogy tudomást szerezzünk az eddigiekben történtekről. - Igazat mondunk. - Szögezem le szinte azonnal. - Nem értem még ezt az egész lovas dolgot. Részletezhetnéd kicsit jobban, hogy végre mi is elkapjuk a fonal végét. - Nem tudom, hogyan juttathatnám még a tudomására, hogy valójában az egész eseményről lemaradtunk vagy nem emlékszünk rá, de a nő látszólag csak pihenni szeretne majd elvinni minket innen valami biztonságosabb helyre. Egy fél pillantást vetek apa felé, de talán nincs már több veszteni valónk és lehet, hogy tényleg meg kellene tudnunk, mi is történt és hogyan is tudjuk megtalálni a többieket. - Vannak ott mások is? - Nyilván, ha csőbe akar húzni minket, mond amit akar, de nekem inkább az fordul meg a fejemben, hogy talán a családunk többi része is ott lehet. A tekintetem továbbra sem veszem le róla, de úgy érzem, ha mennünk kell, akkor jó lenne, ha elindulnánk. - Mielőbb el kellene indulnunk. - Jegyzem is meg azonnal.
Avalon felvont szemöldökkel hallgatta mindazt, amit Hope elmondott, miszerint senkivel sem találkoztak. A férfi kinézetéből egyáltalán nem ezt szűrte le, hiszen... nem lehetett mind az ő vére, ami beborította. Magát a lányt is egy kevés kosz és vér borította be, aminek nagy része az elpusztított pokoli lényektől származott, vagy épp megvadult vámpíroktól és vérfarkasoktól. Az elmúlt napokban nem tétlenkedhetett egy pillanatra sem, ha ragaszkodott az életéhez, márpedig hozzá hasonló harcos kevés volt jelenleg a városban. Hope viszont minden bizonnyal ezen harcosok táborát erősítette, s még Klaus is, ez egyértelmű volt. - Különös. Biztos szerencsétek volt. Csak úgy nyüzsögnek ezek a dögök! - nyögött fel, majd az egyik falnak támaszkodva csúszott le a földre. Fáradt volt, pihennie kellett, még ha csak pár percet is. - Szerintem nem csak velem találkoztatok. Ha nem emléketek a történtekre... nos, bármi történhetett. Talán az egyik lovas piszkált bele az elmétekbe. Vagy nem mondtok igazat. - vont vállat könnyedén, állát mégis dacosan megfeszítette. Ha viszont el akarta nyerni a bizalmukat, válaszokat kellett adnia. - Szívesen válaszolok a kérdéseitekre, de itt nem biztonságos. Tudok egy épületet, ahol nem talál ránk senki, erős bűbáj védi. - Állt fel ülő helyzetéből, a hátát viszont még mindig a falnak döntötte.
200 szó ℘ határidő: 2021. január 25. ℘ sorrend: Hope, Klaus
The Travelers
Bejárták a világot
készen állsz a mesére?
163
Ez az én történetem :
Nem tetszettek a lány szavai, egyáltalán nem. Banshee, furcsa lények... sosem gondolkodtam rajta, miféle lények élnek még a vámpírokon, vérfarkasokon és boszorkányokon, no meg ezek kombinációin kívül. Sosem érdekelt, de ezúttal igazán felkeltette az érdeklődésemet. Egy darabig csak gyanakvóan néztem rá, majd a szavait követően halkan felmordultam. Egy kicsit még mindig az átváltozás hatása alatt voltam, hiszen napokig, akaratomon kívül farkas alakban ragadtam, a saját testem vált a börtönömmé. Nehezebb volt uralkodnom az ösztöneimen, mint máskor. Aprót ráztam végül a fejemen. - Majd akkor csillapodom le, ha bizonyítottad, megbízhatunk benned. - vontam vállat. Nem vártam én sokat, de csak azért nem fogok megbízni egy idegenben, mert azt kéri. Nem most jöttem le a falvédőről. Büszke voltam Hope-ra, amiért nem árult el minden részletet egy idegennek. Hiába volt még fiatal, nagyon is vágott az esze. Mikaelson és Labonair vér csörgedezett az ereiben, nem is volt csoda. - Pokolbeli lények? - suttogtam. Tehát a kulcs arra kellett, hogy a világra szabadítsanak minden szörnyűséget a lovasok. Ez nagyon nem volt biztató. - Mit tudsz ezekről a lényekről? Tudod, hogy lehet elpusztítani őket? - Tettem fel a kérdést, amit a legjobbnak ítéltem meg. Talán tényleg hasznát vehettük a szöszinek.
Nem bánom, hogy apa elém áll és védelmezően próbál kiállni. Kicsit azért magam is tartok a nőtől természetesen, tehát eszembe sem jutna közelebb lépni hozzá ettől, amit most megtettem. Akármennyire Mikaelson vagyok magam is, akármennyire forr a vérem és tudni akarok még többet... egyelőre most csak beszéljenek a szavak. - Nem, nem találkoztunk senkivel sem, igazából. - Válaszolom kicsit lelombozott hangnemben, hiszen nagyon örültem neki, hogy nem egyedül kellett szembenéznem New Orleans romos, felégetett képével, de aggódom a családom többi tagja miatt is. Még érthetetlen számomra, mi is történt valójában. Érthető, hogy védelmezzük egymást egy ismeretlennel szemben miközben egy banshee támadt ránk az imént. Nem szólok semmit apám felé, csak felpillantok rá, de magam sem engedek a koncentrációmból, hiszen bármi történhet még, ismerve magunkat, akármi is. - Nem tudom, nem emlékszem .. - Igazából nem is akarom elmondani neki, hogy hogyan ébredtem, de azt azért a fele igazságot megkapja. - A lovasok? És... ez hogy történhetett? - Értetlenkedve pislogok. - Hol vannak a többiek? Miért csak veled találkoztunk eddig? - Nagyon sok kérdésem lenne, de valljuk be, azért felettébb gyanús, hogy mást nem láttunk az utcákon és sehol máshol. Megérteném ilyen állapotok mellett természetesen, ha máshová mennének, de nagyon remélem, hogy nem azt fogjuk hallani, hogy mindenki meghalt. Az cseppet sem lenne nyugtató.