- Ezt inkább... Odabent. - Halkabban és diszkrétebben intéztem a szavaimat a férfihoz, egyrészt mert a nyomozás tényleg nem tartozott másokra, másrészt meg fogalmam sem volt, pontosan miről is beszélek. Kellett egy kis idő, hogy kitaláljak valamit. Láttam a vonakodását, ennek ellenére mégis beengedett, amit megkönnyebbült sóhajjal könyveltem el. - Köszönöm. Ígérem, rövid leszek. - beléptem mellette az ajtón, udvariasan odabiccentve a szöszkének. Meglepően fiatalnak látszott, mármint Raleighhez képest. A valódi korához képest. Hogyan? - Jó estét, kisasszony - biccentettem oda, mire a lány csak barátságtalanul meredt rám továbbra is. Úgy tűnt, nem szívleli túlságosan a nadrágom övére tűzött jelvényt, vagy a fegyvert, vagy csak a kétségkívül furcsa belépőmmel volt gondja. - Ahm, nem, köszönöm, nem zavarok sokáig. - szabadkoztam, de aztán megéreztem, mennyire kiszáradt a torkom, így hozzátettem: - Egy pohár vízzel esetleg, ha nem nagy gond. - Ahogy elfordult, egy pillanatra elhagyott az erőm és megtámaszkodtam a konyhaasztal szélében. Minden rendben. Csak add át magad. Kérlek, ne... Megráztam a fejem, csak ekkor tűnt fel, hogy a szöszke még mindig engem bámul, gyanakvón méreget. Átlát rajtad. Bízd ezt rám. Újabbat ráztam a fejemen és kihúztam magam, amennyire lehetett, hogy magabiztosabbnak látszódjak. Zsebre dugtam mindkét kezem és körbenéztem a lakásban. - Megalapozott okunk van azt hinni, hogy szemtanúja volt valaminek múlt szombaton. Talán mind a ketten... - Itt a szöszkére sandítottam, aki ugyanolyan ellenségesen bámult rám, de aztán elkapta a pillantását és Leighre sandított. - Megkérdezhetem, hol voltak július 18-án? - Blair szereti az esti sétákat. Néha csak fekszünk a fűben és számoljuk a csillagokat. Én. Szerinte hülyeség, hiszen lehetetlenség megszámolni őket... Szerintem csak türelem kérdése. Miért árasztanak el ezek az emlékek? Hogy hívnak? Oliver. Téves. Egy pillanatra erős, hasogató fájdalmat éreztem a fejemben. Lehunytam a szemem. Hogy hívnak? Oli...ver. Hogy hívnak? Felnéztem és Raleight láttam magam előtt. Ori...on.
from an old life
:<3:
Vendég
Vendég
163
C szint: Kalmithil
Csüt. Júl. 30, 2020 1:11 am
To: my sweet past
Orion...?
Gyanús volt, de a mosolyára valahogy sikerült kicsit félretennem az ellenszenvemet. Végigmértem egy sóhajjal, majd ahogy végigmondta, honnan jött, ingatni kezdtem a fejemet. Ismerős volt a helyzet; az, hogy felkeresett egy rendőr és az, hogy nagy eséllyel engem akar előállítani valami miatt. Annak idején Orion ott volt, mint mentőöv; vagy épp megpróbáltam megigézni az illetőt, de… nem akartam bonyodalmakat. - Miféle nyomozásról van szó? – A szemeit fürkésztem, aztán újra hátrapillantottam Lexyre, aki továbbra sem ment el. Kezdtem beletörődni, hogy nem hallgat rám… de attól még zavart. A kérdésre fordultam vissza a férfihoz. - Hm… - Vonakodtam kissé, majd félreálltam az ajtóból. Túl gyanús lett volna, ha akadékoskodok. – Jöjjön csak… bár nem hinném, hogy bármiben tudunk segíteni – Nagyot nyeltem. Ha bejött, akkor bezártam utána az ajtót és a konyha felé indultam a férfival együtt. - Megkínálhatom valamivel? Kávé? Tea? Vagy valami erősebb? – Az utóbbit csak gyenge poénnak szántam. Ha kért valamit, elkezdtem elkészíteni, közben pedig félig gyanakodva szemléltem őt a szemem sarkából. – Közben pedig hallgatom… - Megköszörültem a torkomat. Néhány perc alatt pedig elkészítettem, amit kért és leraktam az asztalra a poharat.
When you’re little, night time is scary because there are monsters hiding right under your bed. When you get older, the monsters get a name:
loneliness, regret, self-doubt.. and though you are older and wiser, you still find yourself scared of the dark.
Az álarc mögött :
↭ Eliffe
Csüt. Júl. 30, 2020 12:31 am
Leigh & Ori
Coming back to you
Érzések és emlékek kavarodtak össze bennem, nehezemre esett elkülöníteni őket egymástól, testem betanult mozdulatai, a rutin azonban hamar felülkerekedtek rajtam. Igyekeztem megőrizni látszólagos nyugalmam, miközben megmutattam az igazolványomat és bemutatkoztam. A férfi válla felett egy lányt pillantottam meg, aki a felszólítás ellenére nem mozdult, sőt, várakozón össze is fonta a karját, felvonva az egyik szemöldökét, mintha azt üzenné Raleighnek: meg még mit nem! Valamiért szórakoztatónak találtam a képet, de elfojtottam a feltörni akaródzó mosolyt. - Bocsánat. Nem akartam így magukra törni - szabadkoztam végül, védekezőn feltartva mindkét kezem, hogy lássa, nem akarok bajt. - A denveri rendőrségnek dolgozom. Fel szeretnék tenni pár kérdést egy folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban. - Nem siettettem el a dolgot, nem volt célom rárúgni az ajtót, de azért kissé nyugtalanul néztem körbe a folyosón. A szomszédok imádták a pletykákat, csodálkoztam is, hogy a nyomozó szó hallatán nem nyílt ki résnyire a legtöbb ajtó. - Bemehetnék esetleg? - Pihent meg a tekintetem a férfin, fürkészőn és enyhén esdeklőn. Képtelen voltam levenni róla a szemem, kellemes melegség öntött el attól, hogy nézhettem őt. A szemem sarkából feltűnt, hogy a szöszke megfeszült Raleigh háta mögött a nyomozás hallatán, de egyelőre nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget.
from an old life
:<3:
Vendég
Vendég
163
Csüt. Júl. 30, 2020 12:12 am
To: my sweet past
Orion...?
Az elmúlt időszakban több dolog történt, mint amit ép ésszel fel tudtam volna fogni. Belépett Lexy az életembe, ugyanakkor megtaláltam az öcsémet, akit újra elhagytam és akihez végül megint rohantam, mert azt hittem, baja esett. Fogalmam sem volt, hányadán állok magammal és az életemmel, meg úgy egyáltalán. Aztán hallottam a kopogást; először Aranyhajra szegeztem a tekintetem, szinte kérdőn, hogy ő esetleg vár-e valakit, de nagy eséllyel nemleges választ kaptam, így ezután álltam fel és mentem ajtót nyitni. A fegyverrel találtam először szembe magam, jobban mondva az tűnt fel legelőször, hogy a keze rajta pihen és nem is értettem, hogy mi ez az egész. Aztán a férfi kiejtette a nevemet a száján. Összeráncoltam a homlokomat, de egyelőre kérdőn figyeltem csak őt, nem szólva semmit. Végül megszédült, a falnak támaszkodva. Ekkor kaptam el és tartottam meg, hogy ne essen össze; a mozdulat ösztönös volt, de nem tudtam, érdemes-e segítenem, ha fegyverrel tör rám a lakásomban. - Lex, menj be – Néztem hátra rá a vállam felett, utasítva a lányt, majd újra a férfira emeltem a tekintetemet. Végül hagytam elszakadni a férfit és én magam is elléptem tőle. - Fegyverrel szeretne kérdéseket feltenni? – Kissé nyers volt a hangom, de ez nem lehetett túlságosan meglepő. Értetlenül, már-már szemrehányóan néztem a férfira. Mit akar? – Raleigh Blair –Mutatkoztam be végül, bár úgyis tudta, ki vagyok. – Állok a rendelkezésére, amennyiben nem veszi elő azt a fegyvert – Fürkésztem őt. Látszott rajta, hogy valami nincs rendben, de egyelőre a vészjelző ott villogott a fejemben. Nem tudtam, ki ő és mit akar… de úgy éreztem, nem barátságos szándékkal jött.
When you’re little, night time is scary because there are monsters hiding right under your bed. When you get older, the monsters get a name:
loneliness, regret, self-doubt.. and though you are older and wiser, you still find yourself scared of the dark.
Az álarc mögött :
↭ Eliffe
Szer. Júl. 29, 2020 11:55 pm
@Raleigh Blair albérleti lakása a város szívében; hálószobával, nappalival, fürdőszobával, konyhával és erkéllyel rendelkezik
Always and Forever
Örökkön-örökké
a legtöbbet birtokló
163
Legfelsőbb szint: The Survivor
Ez az én történetem :
"Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. Tudnod kell, hogy még amikor úgy is tűnik, hogy minden hamuvá égett, a történetben mindig lesz egy még el nem mondott fejezet."