Belépés

Lépj be közénk
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Mystic Grill
Mi is itt vagyunk
megbújva a sötétben
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Isaac Lestrange


A legtöbb felhasználó (119 fő) Kedd 25 Ápr. 2017 - 23:20-kor volt itt.
Utolsó bejegyzéseink
reagok, posztokA little party never killed nobody

Sonja Sinclair
Yesterday at 16:55Igenis létezik fiú-lány barátság

Alexis Callaway
Yesterday at 1:49Jennifer Summers

Larissa Blackwell
Yesterday at 0:57Shawn Blackwell

Larissa Blackwell
Yesterday at 0:16Városi temetõ

Larissa Blackwell
Pént. 19 Okt. 2018 - 20:32Nappali

Cassidy Hemingway
Pént. 19 Okt. 2018 - 19:25Mosdó

Stephanie Stafford
Csüt. 18 Okt. 2018 - 16:25Aneliath

Always and Forever
Csüt. 18 Okt. 2018 - 12:44Jossie & Lizzie szobája

Elisabeth Saltzman
Kedd 16 Okt. 2018 - 17:42Galatoire's étterem

Stephanie Stafford
Kedd 16 Okt. 2018 - 15:51
Nyerteseink
avagy a nyár díjazottjai
A nyár őrangyala
Always and Forever

A nyár női karaktere
Lara Blackwell & Lizzie Saltzman

A nyár férfi karaktere
Theodore Storm

A nyár párosa
Caroline & Stefan

A nyár játéka

A nyár előtörténete

A nyár alkotója
Elena Gilbert
Ennyien vagyunk
létszámunk
Fajok Lányaink Fiaink
Vámpírok 7 6
Boszorkányok 9 2
Vérfarkasok 2 4
Hibridek 1 0
Tribridek 0 0
Eredetiek 0 1
Eretnekek 1 0
Szirének 2 0
Démonok 1 1
Vadászok 3 2
Emberek 1 2
Összesen 26 19

Share | 
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Világleírás   Szomb. 16 Jún. 2018 - 0:21

Világunk leírása
mely megannyi titkot rejt

It's only been a lifetime

Mystic Falls
Ezt a történetet nem kezdhetem úgy, mint egy szokványos mesét. Nincs „egyszer volt, hol nem volt”. Változások léptek be a világunkban, olyanok, melyekre senki sem számított. Tudjátok, a mesék általában úgy végződnek, miként a gonosz legyőzetik, a jók pedig elnyerik a méltó jutalmukat, s végül aztán legördül a függöny. Ám esetünkben erről nincs szó. Ha egy főgonosz meghal, jön helyette kettő, három, vagy talán ezer meg még egy. A történeteknek sosincs vége. Mindig van egy el nem mondott fejezet, mely arra vár, hogy a világ tudomására jusson. Habár a Pokol ura, Arcadius legyőzetett, a hőseink továbbra sem nyughatnak Mystic Fallsban. Kai Parker volt az, aki elhozta Stefanék számára a hírt, mely szerint a Pokol nem pusztult el. Sőt mi több, a lehető legjobb kézbe került. Egy olyan személy vette át a vezetést, akire senki sem számított. Aki meghalt. Egy legenda. Olyasvalaki, aki minden baj forrása volt egykor. Olyasvalaki, aki ellen Stefanék rengeteget ártottak. Olyasvalaki, aki most bosszút forral… és mindenkin elégtételt óhajt venni. Katherine Pierce. Ez volt, mely megkongatta hőseink számára azt a bizonyos harangot.
Damon úgy gondolta, hogy a lehető legegyszerűbb módszerrel csalják elő az újdonsült pokol királynőjét: egy szép kis esküvővel, melynek főszereplői Stefan Salvatore és Caroline Forbes. Mi sem egyszerűbb, nem igaz? Katherine arcába vágni azt, melyben sosem lehet része. Ám a terv kudarcba fulladt, ugyanis a királynő nem jelent meg. Sokkal másabb tervei voltak. Nem akart úgy táncolni, ahogyan Damon és ez az egész bagázs fütyült. Meglepetésszerűen akart támadni. Terveket szövögetett a háttérben. S amíg a díszes társaság az esküvő körül legyeskedett, addig az ő újdonsült szövetségesei segítségével elrabolta Damon legféltettebb kincsét: Elenát, aki hosszú évek óta álomba merülve várta, hogy megtörjön az a bizonyos átok Bonnie halálával.
Hosszú évek teltek el úgy, hogy Elenáról semmi hír. Sőt, Katherine-t sem sikerült előcsalnia a Salvatore fivéreknek. Egyáltalán mi történt? Miért nem jött még elő Katherine, hogy behajtsa a bosszúját, melyről Kai Parker is beszélt?
3 év teljes csend után érkeztek az első jelek arra, hogy valami készül. Bonnie érzett valamit. Mintha elszakítottak volna tőle valamit, vagy éppenséggel valakit. Megkönnyebbülést érzett, de aztán hatalmába kerítette a kétségbeesés. Elena. Biztos, hogy vele történt valami. Bonnie, felhagyva az utazgatással és nyomozással az iránt, miként hozza vissza Enzot az életbe, hazatért Mystic Fallsba. Tudatnia kellett szemtől-szembe a többiekkel, hogy mit érzett. Történt valami Elenával. Elsősorban Damonnek akarta ezt elmondani, de ekkor szembesült vele, hogy a vámpír néhány hónapja felhagyott minden reménnyel a szerelme visszahozásával, avagy megtalálásával kapcsolatban, így kikapcsolta az érzéseit és mindent maga mögött hagyott.
Még ebben az évben jutott el Mystic Fallsba az a hír, hogy egy városban, mely nem messze helyezkedik el, furcsa jelenségnek voltak szemtanúi az emberek. Mintha démon szállta volna meg a lakosság töredékét... talán ez a jelenség magához Katherinehez köthető? Végre elkezdte a játékát, s végül ő maga is megmutatkozik végül?
Lidércnyomás, rettegés, terror, halálsikolyok. Ezt ígéri ezúttal a pokol új vezetője, maga Katherine Pierce, s hű társai: a démonok és a szirének.
S végül még egy apróság. Stefan élete sem lehet felhőtlen, azon túl, hogy a bátyjának nyoma veszett, és nem tudja azt sem, Elenát miképp találja meg. Szembe kell néznie egy újabb ellenséggel, akit még abban az időszakban szerzett, mikor RIPPERként dolgozott Klausnak, Damon megmentéséért cserébe. Az ellenség a Salvatore iskola (melyet Stefan és Alaric építettek a Salvatore birtok közelében) egyik diákja anyjának az udvarlója, Lionel. Ennek a férfinak ölte meg Stefan a feleségét és gyermekét évekkel ezelőtt a szeme láttára, csakhogy a férfinak akkor nyoma veszett. Elmenekült a helyszínről. De most Katherine egyik szirén szövetségese, Loreley felkereste, hogy egy nyomot elhintve a Salvatore iskolába küldje - bosszúért.

New Orleans
Ez a város sem maradhatott teljesen ép és sértetlen. Hőseink rengeteg mindent átéltek, mígnem megismerhették Sivárt, a gyerekeket raboló, könyörtelen, kegyelmet nem ismerő nagyerejű boszorkányt, avagy lelket. Hope rengeteget szenvedett. Ő volt az, akit megszállt Sivár, s akit fel akart használni. Ám volt egy megoldás, mellyel mindenkit megmenthettek. Csak 4 halhatatlan lélekre volt ehhez szükség. S arra, hogy az eskü, mely összekötötte a Mikaelsonokat, semmisé váljon.
Vége az Always and forevernek, de egy nemes célért cserébe: a Hopeot megszálló lelket négy testbe zárták. Klaus, Elijah, Rebekah, valamint Kol egy-egy darabkáját képezi most ez a mérhetetlenül nagy szörnyeteg. S addig, míg ők négyen nem érintkeznek, többé nem is lehet baj. Sivár nem egyesülhet, s nem térhet vissza, hogy elpusztítson mindent, amit valaha ismert. De ha mégis újra egyesülne a család, vagy egy-egy tagjuk, az elhozhatná a káoszt... Elijah, pont azért, hogy megóvja a családját, megkérte Marcelt, hogy feledtessen el vele mindent.
Nincs többé család. Nincs többé Always and forever. Hayley és Hope magukra maradtak szinte, egyedül Freya az, aki voltaképpen mellette maradt a családból.
Marcel és Rebekah együtt mentek el a városból, Elijah New Yorkban tölti a napjait, mit sem sejtve a körülötte zajló eseményekről. S Klaus... ő nem bírja azt, amibe került. Nemes célért cserébe szakította el magát a családjától, a tulajdon lányától, de mégis oly' nehéz. Azért, hogy terelje gondolatait, sorra veszi az ellenségeit, s gyilkol. Folyamatosan gyilkol, s szinte a térképen szépen nyomon lehet követni, merre jár éppen...

Pokol
Az egész egy Arcadius nevezetű pszichikusra vezethető vissza. Ő volt az, aki voltaképpen segíteni akart egy falusi embernek a tisztátalan vágyaival, ám a falu teljesen másképp látta a helyzetet, így mindenki a férfi ellen fordult. Kikötötték egy cövekhez és megkövezték. Ezután tüzet gyújtottak, hogy a férfi teljesen elégjen, s semmivé legyen. Ám a halála olyan pszichikai robbanást idézett elő, ami elég hatalmas volt ahhoz, hogy létrehozzon egy úgynevezett túlvilágot, avagy jelen esetben poklot. Minden lélek, mely való életében gonosz dolgokat művelt, az erre a helyre kerül, s örök szenvedésre vannak ítélve.
A pokol tele van a pokoltűzzel (Hellfire), mely még Arcadius egykori halálakor robbant ki. Ez a tűz az, mely élteti a poklot.
S hogy ki a királynő jelen pillanatban? Nos, Arcadius halálakor minden hatalom Katherinere szállt. Annak idején, mikor a hölgy meghalt, s idekerült, hamar a Pokol urának kegyeibe édesgette önmagát. Teljességgel az ujja köré csavarta, s tudta, hogy innentől egyenes útja van a hatalomig. Kijátszotta Arcadiust. Eljátszatta vele a maga szerepét. Szórakozott, játszott a Salvatore fivérekkel. S végül Katherine titkos vágya is beteljesült, hiszen Stefannak sikerült megölnie Arcadiust. Ez volt az a pont, ahol a hatalom már a királynő kezében volt.
Jöhetett az újabb felvonás az úgynevezett Elena Gilbert show-ban. A koporsó náluk volt attól a pillanattól kezdve, hogy Kai sikeresen elvarázsolta Damon szeme láttára. Ám a koporsóval és a lánnyal Katherine még nem óhajtott semmit sem tenni. Hiszen volt jobb dolga is ennél. Első körben az, hogy Kait, legfőbb szövetségesét és partnerét, kihozza a börtönvilágból. Ehhez csak a saját képességeit kellett használnia. De volt más feladat is önmaga számára. Méghozzá az, hogy a birodalmát egyengesse kicsit. Ezzel időt hagyott a Salvatore fivéreknek és a többieknek arra, hogy beletemetkezzenek a letargiájukba Elena miatt, vagy a bűntudat miatt sínylődjenek a tetteik következtében.
Katherine kialakította hát a világát a démonok és szirének között. A szerepet, mintha csakis ráöntötték volna. Hiszen ki másra illene jobban a pokol királynője elnevezés, ha nem rá?
Évekkel később döntött úgy, hogy felébreszti a kis Elenácskát. Hiszen volt terve a lánnyal. Nem is kevés. Kai volt az, aki végül feloldotta az átkot, s ezáltal Elena újra magához térhetett. Ám a lány számára semmi jót nem kecsegtetett a fölé tornyosuló látkép: Katherine Pierce és Kai Parker, a háttérben pedig a vöröslő pokoltűz… avagy maga a pokol.
Elenára csak szenvedés várt. Katherine az egyik szirént hívta a maga segítségére. Sierra volt az, aki mindenféle illúziókkal kínozta a lányt; rengetegszer átélte a saját halálát a szerettei által. Leginkább Damont látta maga előtt, ahogy érzelemmentesen megöli újra és újra. A fájdalom pedig, mintha igazi lett volna. Minden egyes pillanattal, perccel, melyet ilyen kínok, illúziók közt töltött el Elena, egy része, mintha megtört volna. Elkezdett gyűlöletet táplálni a szíve. S ezúttal nem Katherine vagy Kai irányába, hanem pont, hogy a szerettei felé. Az agya elhitte, hogy bántanák. Megölnék. Ártanának neki. Minden egyes arc, melyet maga előtt látott, s aki egykor szerette őt, az ezekben az illúziókban csak fájdalmat okozott neki. S eljött a pont, mikor kikapcsolta az érzéseit. Nem bírta tovább.
Katherine pedig csak erre várt. A kínzások kezdete óta eltelt több év is, s ezt élvezettel nézte végig. Ám most jöhetett egy újabb szintlépés. Sierra újra Elena fejébe mászott. Létrejött közöttük a gazda-szolga kapcsolat. A szirén volt az, aki rendelkezett Elenáról.
Katherine Elenát végül elengedte, vissza a földi világba, azzal a szándékkal, hogy hozza vissza Damon Salvatore érzéseit. S miért? Azt akarta, hogy újra szenvedjen, immár nem Elena hiányától, hanem attól, hogy mi lett belőle.
S ami még elmaradhatatlan tény: még abban az évben, mikor Elena magához tért, Katherine utat nyitott a démonok számára a földre. Megkezdődhettek a megszállások, emberi életek tönkretevése, gyilkosságok tömkelege. Ennek célpontja eleinte Denver volt, egy kisváros Mystic Fallstól nem is olyan messze…

Egykor csak egy békés kisváros volt, mentes a természetfelettiek törekvéseitől. Közkedvelt volt az emberek, sőt, turisták számára, rengetegen látogattak el ide. Minden tényleg békés és nyugodt volt mások számára. Ám a viharfelhők megkörnyékezték a várost. Nem maradhatott semmi sem úgy, ahogyan volt – néhány éve történt, hogy az első furcsa, rejtélyes esetek történtek. Emberek őrültek meg egyik pillanatról a másikra, s váltak gyilkossá. Néha önmagukat gyilkolták meg. Néhányan a környezetükben öltek. Az emberek leírása alapján valóban egyik pillanatról a másikra történt valami – mintha megszállta volna az illetőket egy  különös lény. Sokan azt mesélték, hogy fekete füstöt láttak. Mások azt, hogy az áldozatok szemei feketévé vagy fehérré változtak, mikor eljött a megőrülés pillanata. De egy közös volt az összes történetben: ezeket az embereket nem tudták leállítani, s nem jöttek rá arra sem, hogyan fordítható vissza a folyamat. Egy ideig arra gyanakodtak, hogy ez valamiféle vírus lehet. Betegség, melyet egy távolabbi városból hozott el valaki.
Aztán valakik rájöttek. Egy olyasvalaki, aki átélte a megszállást, s képes volt visszatérni, s valaki, aki sikeresen tanulmányozta a megtörtént eseteket. Az első illető Christopher Prescott volt, egy 29 éves nyomozó. Mindenki azt hitte, megőrült, mikor elmesélte, mit élt át, s hogyan is történt mindez. Elmesélte, hogy megállította egy fiatal férfi (legalábbis annak nézett ki). Segítséget kért tőle, útbaigazítást. Chris elmagyarázta, hogy merre induljon, mutogatta közben, s mikor visszanézett a férfira, már csak egy fekete füstfelhőt látott maga előtt. Pillanatok töredéke alatt költözött belé.
Elmesélte továbbá azt is, hogy olyan érzés volt ez az egész, mintha hatalmas súly nehezedne rá. Nem tudott uralkodni önmagán és a tettein. De küzdött ellene. A segítségére Caleb Planchart, a barátja sietett. Mivel hónapok óta terjengett a városban a hír, hogy mik történnek, így Caleb megpróbálta tanulmányozni az eseteket. Úgy érezte, talált megoldást rá. Ördögűzés, huh? Talán bejöhet.
S a helyzet az, hogy bejött. Viszont Caleb abba, hogy megmentette a barátját, teljesen kimerült. Napokra kiütötte magát. De a végeredmény az, hogy így megtudták, mivel is állnak szemben és azt is, miként küzdjenek ellene. Ördögűzők, démonvadászok…
Ám ha ez nem lenne elég, a város, a békés, nyugodt kisváros voltaképpen mindig is rejtegetett valamit a háttérben. Ugyanis a város szélén egy titkos társaság az, mely évek óta sátrat vert önmagának. Vadászok, melyek minden fajjal együttesen felveszik a harcot. Céljuk, hogy elhozzák a természetfeletti mentes világot.

but tonight you're a stranger or some silhouette

avatar
Értetek vagyunk
Léptek száma :
420
Népszerûség :
0

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Silhouette FRPG :: Kedves naplóm... :: Véss mindent az eszedbe-
^
ˇ